pendik escort bayan
ak

Fen Liseleri 2. Ulusal Kongresi Yapıldı

06.05.2018 - 09:23, Güncelleme: 06.05.2018 - 09:23
 

Fen Liseleri 2. Ulusal Kongresi Yapıldı

ANKARA (AA) - Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) ile Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği "Fen Liseleri 2. Ulusal Kongresi", Akyurt ilçesinde...

ANKARA (AA) - Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) ile Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği "Fen Liseleri 2. Ulusal Kongresi", Akyurt ilçesinde gerçekleştirildi.İlçedeki bir otelde düzenlenen ve Türkiye genelinden 301 fen lisesinin katıldığı kongrede öğrenciler, projelerini jürinin beğenisine sundu.AYBÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kongrenin bu yılki temasının "Teknolojiye milli bakış ve üretimde yerlilik" olduğunu söyledi.Birbirinden değerli projelerin kongrede tanıtıldığını anlatan Doğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hassasiyetle üzerinde durduğu her alanda millileşmeye geleceğin teminatı olan çocukların da kafa yormasını istediklerini belirtti.Yeni bir üniversite olmalarına rağmen kuruldukları yıldan itibaren bu hassasiyetle birçok konuda çalışma yürüttüklerini dile getiren Doğan, "Bu hassasiyeti geniş kitlelere de yaymak istedik. Bu kapsamda bu yıl ikincisini düzenlediğimiz kongrede alternatif enerji, siber güvenlik, otomotiv ve bilişim teknolojileri başta olmak üzere birçok konuda bildiriler ve projeler sunuldu. Çok faydalı ve verimli bir kongre oldu." dedi.Türkiye’nin siyasette, demokraside, sanayide, ekonomide olduğu gibi eğitim ve bilimde de çok hızlı ilerlemesi gerektiğini aktaran Doğan, şunları kaydetti:"Son yıllarda özellikle silah sanayinde önemli gelişmeler yaşanıyor. Birçok konuda milli ve yerli üretimler yapıldı. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatları, yerli ve milli silahlarla gerçekleştirildi. Bu iki harekat Türkiye’nin başarısının en açık örneğidir ancak bu yeterli mi? Elbette yeterli değil. Her alanda üretim yapmalıyız ve kimsenin yapmadığını yapmalıyız. Gençlerimizi burada yeni projelerle görünce artık ülkemizin her şeyi yapabilecek seviyeye geldiğini bir kez daha görmüş olduk."Doğan, kongreye katılan öğretmen ve öğrenciler ile katlı verenlere teşekkür etti.
ANKARA (AA) - Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) ile Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği "Fen Liseleri 2. Ulusal Kongresi", Akyurt ilçesinde...

ANKARA (AA) - Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) ile Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği "Fen Liseleri 2. Ulusal Kongresi", Akyurt ilçesinde gerçekleştirildi.

İlçedeki bir otelde düzenlenen ve Türkiye genelinden 301 fen lisesinin katıldığı kongrede öğrenciler, projelerini jürinin beğenisine sundu.

AYBÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kongrenin bu yılki temasının "Teknolojiye milli bakış ve üretimde yerlilik" olduğunu söyledi.

Birbirinden değerli projelerin kongrede tanıtıldığını anlatan Doğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hassasiyetle üzerinde durduğu her alanda millileşmeye geleceğin teminatı olan çocukların da kafa yormasını istediklerini belirtti.

Yeni bir üniversite olmalarına rağmen kuruldukları yıldan itibaren bu hassasiyetle birçok konuda çalışma yürüttüklerini dile getiren Doğan, "Bu hassasiyeti geniş kitlelere de yaymak istedik. Bu kapsamda bu yıl ikincisini düzenlediğimiz kongrede alternatif enerji, siber güvenlik, otomotiv ve bilişim teknolojileri başta olmak üzere birçok konuda bildiriler ve projeler sunuldu. Çok faydalı ve verimli bir kongre oldu." dedi.

Türkiye’nin siyasette, demokraside, sanayide, ekonomide olduğu gibi eğitim ve bilimde de çok hızlı ilerlemesi gerektiğini aktaran Doğan, şunları kaydetti:

"Son yıllarda özellikle silah sanayinde önemli gelişmeler yaşanıyor. Birçok konuda milli ve yerli üretimler yapıldı. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatları, yerli ve milli silahlarla gerçekleştirildi. Bu iki harekat Türkiye’nin başarısının en açık örneğidir ancak bu yeterli mi? Elbette yeterli değil. Her alanda üretim yapmalıyız ve kimsenin yapmadığını yapmalıyız. Gençlerimizi burada yeni projelerle görünce artık ülkemizin her şeyi yapabilecek seviyeye geldiğini bir kez daha görmüş olduk."

Doğan, kongreye katılan öğretmen ve öğrenciler ile katlı verenlere teşekkür etti.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.