pendik escort bayan
ak

Fazla Üretim Domatese "Taban" Yaptırdı

Spor 17.09.2016 - 11:23, Güncelleme: 17.09.2016 - 11:23
 

Fazla Üretim Domatese "Taban" Yaptırdı

Kalitesi ve yerli tohumdan üretilmesi dolayısıyla yurt içinde İstanbul başta olmak üzere birçok pazarda yer bulan Eskişehir domatesindeki yüksek rekolte fiyatları düşürdü- Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Buluşan: - "Ürün bol, ancak bu bolluk üreticiye kar o

ESKİŞEHİR (AA) - SİNAN BALCIKOCA - Kalitesi ve yerli tohumdan üretilmesi dolayısıyla tercih edilen Eskişehir domatesinde yüksek rekolte, fiyatların dibe vurmasına yol açtı.Temmuz-ekim döneminde başta Marmara olmak üzere birçok bölgenin domates ihtiyacını karşılayan Eskişehir'de, ürünün kilogram fiyatının 30 kuruşa kadar düşmesi nedeniyle bazı çiftçiler mahsulü tarlada bıraktı.Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tepebaşı Ovası'nın son yıllarda sebze üretimiyle ön plana çıktığını söyledi. Türkiye'nin birçok kentine domates gönderdiklerini ifade eden Buluşan, "Yaz sezonunda üretilen domates, temmuz ayından ekimin sonuna kadar Eskişehir'den pazarlara dağıtılıyor. Bu yıl sebzede çok büyük üretim var, ancak tüketimde istenilen sonuç alınamadı." dedi. Plansız ekim, dolayısıyla fazla üretim ve yeterli pazarın olmamasının üreticiyi mağdur ettiğini anlatan Buluşan, bayram tatillerinin de kendilerini olumsuz etkilediğini ifade etti. Buluşan, "Üreticilerimiz burada pazarlama sıkıntısı yaşadı. 9 günlük bayram tatilinin 6 günü tarladan ürün çıkaramadık. Üretici zor duruma düştü." dedi.- "En büyük sıkıntımız plansızlık"Buluşan, domates ekimi yapılan alanı kayıt altına almakta güçlük çektiklerini, bu durumun plansız üretime sebep olduğunu bildirdi.Kayıt dışı ekim nedeniyle domatesteki rekolteyi tahmin edemediklerini anlatan Buluşan, şunları kaydetti:"Bugün 100 dönüm olarak kayıt altına alınan bir tarla aslında 200 dönüm. Bunun sıkıntılarını çekiyoruz. En büyük sıkıntıyı plansız ekimden çekiyoruz. Ürün bol, ancak bu bolluk üreticiye kar olarak yansımadı. Bir ay önce domates tavan yapmıştı, ama şu an domatesin durumu içler acısı. Birçok üretici domatesini tarlada bıraktı. Pazar yok, fazla üretim var bundan dolayı ürün tarlada kaldı. Fiyatlar istenilen seviyede olsa domates tarlada kalmazdı. Tarladan çıkan ürününün kilogram fiyatı ise kalitesine göre 30-50 kuruş arasında değişiyor."
Kalitesi ve yerli tohumdan üretilmesi dolayısıyla yurt içinde İstanbul başta olmak üzere birçok pazarda yer bulan Eskişehir domatesindeki yüksek rekolte fiyatları düşürdü- Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Buluşan: - "Ürün bol, ancak bu bolluk üreticiye kar o

ESKİŞEHİR (AA) - SİNAN BALCIKOCA - Kalitesi ve yerli tohumdan üretilmesi dolayısıyla tercih edilen Eskişehir domatesinde yüksek rekolte, fiyatların dibe vurmasına yol açtı.

Temmuz-ekim döneminde başta Marmara olmak üzere birçok bölgenin domates ihtiyacını karşılayan Eskişehir'de, ürünün kilogram fiyatının 30 kuruşa kadar düşmesi nedeniyle bazı çiftçiler mahsulü tarlada bıraktı.

Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tepebaşı Ovası'nın son yıllarda sebze üretimiyle ön plana çıktığını söyledi.

Türkiye'nin birçok kentine domates gönderdiklerini ifade eden Buluşan, "Yaz sezonunda üretilen domates, temmuz ayından ekimin sonuna kadar Eskişehir'den pazarlara dağıtılıyor. Bu yıl sebzede çok büyük üretim var, ancak tüketimde istenilen sonuç alınamadı." dedi.

Plansız ekim, dolayısıyla fazla üretim ve yeterli pazarın olmamasının üreticiyi mağdur ettiğini anlatan Buluşan, bayram tatillerinin de kendilerini olumsuz etkilediğini ifade etti. Buluşan, "Üreticilerimiz burada pazarlama sıkıntısı yaşadı. 9 günlük bayram tatilinin 6 günü tarladan ürün çıkaramadık. Üretici zor duruma düştü." dedi.

- "En büyük sıkıntımız plansızlık"

Buluşan, domates ekimi yapılan alanı kayıt altına almakta güçlük çektiklerini, bu durumun plansız üretime sebep olduğunu bildirdi.

Kayıt dışı ekim nedeniyle domatesteki rekolteyi tahmin edemediklerini anlatan Buluşan, şunları kaydetti:

"Bugün 100 dönüm olarak kayıt altına alınan bir tarla aslında 200 dönüm. Bunun sıkıntılarını çekiyoruz. En büyük sıkıntıyı plansız ekimden çekiyoruz. Ürün bol, ancak bu bolluk üreticiye kar olarak yansımadı. Bir ay önce domates tavan yapmıştı, ama şu an domatesin durumu içler acısı. Birçok üretici domatesini tarlada bıraktı. Pazar yok, fazla üretim var bundan dolayı ürün tarlada kaldı. Fiyatlar istenilen seviyede olsa domates tarlada kalmazdı. Tarladan çıkan ürününün kilogram fiyatı ise kalitesine göre 30-50 kuruş arasında değişiyor."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.