pendik escort bayan
ak

Fasulye Üreticisinin Yüzü Gülüyor

24.08.2016 - 09:48, Güncelleme: 24.08.2016 - 09:48
 

Fasulye Üreticisinin Yüzü Gülüyor

NEVŞEHİR (AA) - Derinkuyu ilçesinde patatese alternatif ürün olarak ekimi yapılan fasulye, üreticinin yüzünü güldürdü. İlçede, 43 bin dekar alana...

NEVŞEHİR (AA) - Derinkuyu ilçesinde patatese alternatif ürün olarak ekimi yapılan fasulye, üreticinin yüzünü güldürdü. İlçede, 43 bin dekar alana ekilen fasulye, kilogramı 3 lira 80 kuruştan alıcı buluyor.Derinkuyu Ziraat Odası Başkanı Ömer Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada geçen yıl 3 lira 50 kuruştan alıcı bulan fasulyede fiyat artışının üreticiyi memnun ettiğini dile getirdi. Yılmaz, "Geçen yıl patates ve fasulye üreticileri sıkıntılı bir süreç yaşamıştı ancak bu yıl fasulye ekilen alanın daralması nedeniyle bu üründe fiyat artışı yaşandı. Fasulye üreticisi bu yıl masraflarını çıkarmış olacak, yüzü gülecek diyebiliriz." dedi. Yılmaz, yağışların az olması ve aşırı sıcakların ise dekar başına düşen verim oranını düşürdüğünü söyledi.
NEVŞEHİR (AA) - Derinkuyu ilçesinde patatese alternatif ürün olarak ekimi yapılan fasulye, üreticinin yüzünü güldürdü. İlçede, 43 bin dekar alana...

NEVŞEHİR (AA) - Derinkuyu ilçesinde patatese alternatif ürün olarak ekimi yapılan fasulye, üreticinin yüzünü güldürdü.

İlçede, 43 bin dekar alana ekilen fasulye, kilogramı 3 lira 80 kuruştan alıcı buluyor.

Derinkuyu Ziraat Odası Başkanı Ömer Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada geçen yıl 3 lira 50 kuruştan alıcı bulan fasulyede fiyat artışının üreticiyi memnun ettiğini dile getirdi.

Yılmaz, "Geçen yıl patates ve fasulye üreticileri sıkıntılı bir süreç yaşamıştı ancak bu yıl fasulye ekilen alanın daralması nedeniyle bu üründe fiyat artışı yaşandı. Fasulye üreticisi bu yıl masraflarını çıkarmış olacak, yüzü gülecek diyebiliriz." dedi.

Yılmaz, yağışların az olması ve aşırı sıcakların ise dekar başına düşen verim oranını düşürdüğünü söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.