pendik escort bayan
ak

Evindeki eserler müzelerde yok

06.12.2018 - 10:23, Güncelleme: 06.12.2018 - 10:23
 

Evindeki eserler müzelerde yok

Sivas'ta emekli öğretmen Osman Yekeler, 44 yılda topladığı yaklaşık 5 bin kitap ile evinde büyük bir kütüphane kurdu.

Sivas'ta emekli öğretmen Osman Yekeler, 44 yılda topladığı yaklaşık 5 bin kitap ile evinde büyük bir kütüphane kurdu. Kitaplar arasında devlet kütüphanelerinde bile bulunmayan eserler yer alıyor.Sivas Lisesinde okul müdürü olarak görev yaparken 2014 yılında emekli olan edebiyat öğretmeni Osman Yekeler (68), yaklaşık 44 yılda biriktirdiği kitaplar ile evinde 5 bin kitaptan oluşan bir kütüphane kurdu. Yekeler, öğrencilik yıllarında hocası Seyit Ahmet Arvasi'nin tavsiyesiyle kitap okumaya başladı. Kitap okumak bir tutku haline gelen Yekeler, öğrencilik yıllarından bugüne kadar yaklaşık 5 bin kitap topladı ve çoğunu da okudu. Yekeler, bu kitaplar ile evinde büyük bir kütüphane oluşturdu. Edebi, dini ve tarihi kitapları okumayı seven Yekeler, her gece yatmadan önce 1 saat kitap okuyor. İlerleyen yaşına rağmen kitap okumayı bırakmayan Yekeler'in elinde birçok devlet kütüphanesinde bulunmayan değerli eserler de bulunuyor. Evindeki kütüphanesinde taş baskı olan İmam Birgivi'nin Vasiyetnamesi da yer alıyor.Her gece 1 saat kitap okumadan uyuyamıyorEmekli öğretmen Osman Yekeler, her gece yatmadan önce 1 saat kitap okumadan uyuyamadığını ifade ederek, "Balıkesir Necati Eğitim Enstitüsünde okurken Rabbim rahmet etsin Seyit Ahmet Arvasi hocamız vardı. O öğretmen olacaksınız, kütüphaneniz olacak, Osmanlıca'yı öğrenmeniz lazım, kitap okumayı alışkanlık haline getirmeniz lazım diye nasihatte bulunmuştu. O yüzden kitap okuma hevesi orada öğrenciyken başladı. Arvasi hocanın sözleri üzerine kitap okumaya başladık. Zamanla alışkanlık haline gelmeye başladı bizde. Öyle oldu ki gece yatmadan önce bir saat kitap okuyorum. Eğer okumazsam uyuyamıyorum. Böyle bir hal oldu bizde ve okumayı seviyorum, okumayı öğrencilere de tavsiye ettik öğretmenliğimiz sırasında" dedi.Yekeler, evinde kurduğu kütüphanede 5 bine yakın kitap olduğunu belirterek, "Kitap okumadan olmuyor, olmaz. Kitap okumak önemli bir hadisedir. Bunu öğrencilere, öğretmenlere, eğitimcilere bildirmek lazım, duyurmak lazım. Bu internet denen bir hadise var, teknolojiye bir şey demiyorum da fakat bunun yanında günde hiç olmazsa 1 saatte kitap okumak gerektiğini düşünüyorum. Edebiyat öğretmeni olduğum için genellikle edebiyatla ilgili yazarların, mesela Necip Fazıl'ın neredeyse tüm kitapları var. Bütün edebiyatçıların kitaplarını tamamen almaya çalıştım, zamanında onları okudum. Daha sonra dini eserler var elimizde. Osmanlıca'ya merak sardığım için sahaflardan Osmanlıca kitaplar aramaya başladım. Osmanlıca okumayı seviyorum. Burada sayı olarak 3-5 bin arasında bir kitap var. Eserlerin çoğu tarihi ve dini eserler. En eski kitap bu İmam Birgivi'nin Vasiyetnamesi kitabı. Taş baskı. Şimdi daha basılmıyor. İnsanlar kitap arıyor belki piyasada, bulamıyor. Biz buraya gelene yardımcı oluyoruz" şeklinde konuştu.
Sivas'ta emekli öğretmen Osman Yekeler, 44 yılda topladığı yaklaşık 5 bin kitap ile evinde büyük bir kütüphane kurdu.
Sivas'ta emekli öğretmen Osman Yekeler, 44 yılda topladığı yaklaşık 5 bin kitap ile evinde büyük bir kütüphane kurdu. Kitaplar arasında devlet kütüphanelerinde bile bulunmayan eserler yer alıyor.

Sivas Lisesinde okul müdürü olarak görev yaparken 2014 yılında emekli olan edebiyat öğretmeni Osman Yekeler (68), yaklaşık 44 yılda biriktirdiği kitaplar ile evinde 5 bin kitaptan oluşan bir kütüphane kurdu. Yekeler, öğrencilik yıllarında hocası Seyit Ahmet Arvasi'nin tavsiyesiyle kitap okumaya başladı. Kitap okumak bir tutku haline gelen Yekeler, öğrencilik yıllarından bugüne kadar yaklaşık 5 bin kitap topladı ve çoğunu da okudu. Yekeler, bu kitaplar ile evinde büyük bir kütüphane oluşturdu. Edebi, dini ve tarihi kitapları okumayı seven Yekeler, her gece yatmadan önce 1 saat kitap okuyor. İlerleyen yaşına rağmen kitap okumayı bırakmayan Yekeler'in elinde birçok devlet kütüphanesinde bulunmayan değerli eserler de bulunuyor. Evindeki kütüphanesinde taş baskı olan İmam Birgivi'nin Vasiyetnamesi da yer alıyor.

Her gece 1 saat kitap okumadan uyuyamıyor

Emekli öğretmen Osman Yekeler, her gece yatmadan önce 1 saat kitap okumadan uyuyamadığını ifade ederek, "Balıkesir Necati Eğitim Enstitüsünde okurken Rabbim rahmet etsin Seyit Ahmet Arvasi hocamız vardı. O öğretmen olacaksınız, kütüphaneniz olacak, Osmanlıca'yı öğrenmeniz lazım, kitap okumayı alışkanlık haline getirmeniz lazım diye nasihatte bulunmuştu. O yüzden kitap okuma hevesi orada öğrenciyken başladı. Arvasi hocanın sözleri üzerine kitap okumaya başladık. Zamanla alışkanlık haline gelmeye başladı bizde. Öyle oldu ki gece yatmadan önce bir saat kitap okuyorum. Eğer okumazsam uyuyamıyorum. Böyle bir hal oldu bizde ve okumayı seviyorum, okumayı öğrencilere de tavsiye ettik öğretmenliğimiz sırasında" dedi.

Yekeler, evinde kurduğu kütüphanede 5 bine yakın kitap olduğunu belirterek, "Kitap okumadan olmuyor, olmaz. Kitap okumak önemli bir hadisedir. Bunu öğrencilere, öğretmenlere, eğitimcilere bildirmek lazım, duyurmak lazım. Bu internet denen bir hadise var, teknolojiye bir şey demiyorum da fakat bunun yanında günde hiç olmazsa 1 saatte kitap okumak gerektiğini düşünüyorum. Edebiyat öğretmeni olduğum için genellikle edebiyatla ilgili yazarların, mesela Necip Fazıl'ın neredeyse tüm kitapları var. Bütün edebiyatçıların kitaplarını tamamen almaya çalıştım, zamanında onları okudum. Daha sonra dini eserler var elimizde. Osmanlıca'ya merak sardığım için sahaflardan Osmanlıca kitaplar aramaya başladım. Osmanlıca okumayı seviyorum. Burada sayı olarak 3-5 bin arasında bir kitap var. Eserlerin çoğu tarihi ve dini eserler. En eski kitap bu İmam Birgivi'nin Vasiyetnamesi kitabı. Taş baskı. Şimdi daha basılmıyor. İnsanlar kitap arıyor belki piyasada, bulamıyor. Biz buraya gelene yardımcı oluyoruz" şeklinde konuştu.

Evindeki eserler müzelerde yok

Evindeki eserler müzelerde yok

Evindeki eserler müzelerde yok

Evindeki eserler müzelerde yok

Evindeki eserler müzelerde yok

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.