pendik escort bayan
ak

Etiyopyalı Gırma, İslamiyet'i Seçti

02.08.2017 - 15:48, Güncelleme: 02.08.2017 - 15:48
 

Etiyopyalı Gırma, İslamiyet'i Seçti

"Rabia" ismini alan kadın, Kayseri İl Müftülüğünde düzenlenen ihtida töreniyle Müslüman oldu

KAYSERİ (AA) - Etiyopya uyruklu Redeat Gırma, Kayseri İl Müftülüğünde düzenlenen ihtida töreniyle Müslüman oldu. Etiyopya uyruklu 24 yaşındaki Gırma, iş için ülkesinde bulunduğu sırada tanışıp evlendiği Gökhan Deliktaş ile Kayseri Müftülüğüne başvurdu. Müftülükte düzenlenen törende, İl Müftüsü Şahin Güven, Gırma'ya İslamiyet ve kuralları hakkında bilgi verdi. Daha sonra şahitlerin huzurunda şehadet getiren Etiyopyalı Gırma, Müslüman olarak Rabia ismini aldı. Müftü Güven tarafından ihtida belgesi verilen Gırma'ya İngilizce Kur'an-ı Kerim ve peygamberlerin hayatını anlatan kitap hediye edildi.Törenin ardından eşi Gırma ile gazetecilere açıklamada bulunan Deliktaş, 4 yıl önce kablo fabrikasında çalışmak üzere Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'ya gittiğini söyledi. Gırma ile arkadaşları vasıtasıyla tanıştığını anlatan Deliktaş, "Arkadaşlığımız 3,5 yıl sürdü. Birbirimizi çok sevdik. Ailesiyle görüştük, rızasını aldık. Kendi aileme söyledim. Onların rızasını da alarak evlenmeye karar verdik. Din değiştirmeyi kendi istedi. 'Evleneceğiz artık, eşim olacaksın. Türkiye Müslüman bir ülke. Sen de Müslüman olmak ister misin?' diye sordum. Baskı kesinlikle olmadı. Kabul etti. Çok şükür Müslüman oldu." diye konuştu. Çok mutlu olduğunu belirten Gırma da "Elhamdülillah Müslümanım, çok mutluyum." dedi. Törene Deliktaş'ın ailesi de katıldı.
"Rabia" ismini alan kadın, Kayseri İl Müftülüğünde düzenlenen ihtida töreniyle Müslüman oldu

KAYSERİ (AA) - Etiyopya uyruklu Redeat Gırma, Kayseri İl Müftülüğünde düzenlenen ihtida töreniyle Müslüman oldu.

Etiyopya uyruklu 24 yaşındaki Gırma, iş için ülkesinde bulunduğu sırada tanışıp evlendiği Gökhan Deliktaş ile Kayseri Müftülüğüne başvurdu.

Müftülükte düzenlenen törende, İl Müftüsü Şahin Güven, Gırma'ya İslamiyet ve kuralları hakkında bilgi verdi. Daha sonra şahitlerin huzurunda şehadet getiren Etiyopyalı Gırma, Müslüman olarak Rabia ismini aldı.

Müftü Güven tarafından ihtida belgesi verilen Gırma'ya İngilizce Kur'an-ı Kerim ve peygamberlerin hayatını anlatan kitap hediye edildi.

Törenin ardından eşi Gırma ile gazetecilere açıklamada bulunan Deliktaş, 4 yıl önce kablo fabrikasında çalışmak üzere Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'ya gittiğini söyledi.

Gırma ile arkadaşları vasıtasıyla tanıştığını anlatan Deliktaş, "Arkadaşlığımız 3,5 yıl sürdü. Birbirimizi çok sevdik. Ailesiyle görüştük, rızasını aldık. Kendi aileme söyledim. Onların rızasını da alarak evlenmeye karar verdik. Din değiştirmeyi kendi istedi. 'Evleneceğiz artık, eşim olacaksın. Türkiye Müslüman bir ülke. Sen de Müslüman olmak ister misin?' diye sordum. Baskı kesinlikle olmadı. Kabul etti. Çok şükür Müslüman oldu." diye konuştu.

Çok mutlu olduğunu belirten Gırma da "Elhamdülillah Müslümanım, çok mutluyum." dedi.

Törene Deliktaş'ın ailesi de katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.