pendik escort bayan
ak

Esnaftan "Gastronomi Turizmi Canlandırılsın" Talebi

Spor 18.12.2017 - 09:33, Güncelleme: 18.12.2017 - 09:33
 

Esnaftan "Gastronomi Turizmi Canlandırılsın" Talebi

TESK Genel Başkanı Palandöken:- "Turizmi 12 aya yayarken sadece sağlık ve doğa turizmini değil, gastronomi turizmini de canlandırmalıyız"

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yöresel lezzetlerin turizm açısından önemine işaret ederek, "Turizmi 12 aya yayarken sadece sağlık ve doğa turizmini değil, gastronomi turizmini de canlandırmalıyız." ifadesini kullandı. Palandöken, yazılı açıklamasında, turşudan kebaba, peynirden baklavaya birçok yöresel lezzetin yeterince tanıtılmadığı için bilinmediğini savundu.Turizmi 12 aya yayarken sadece sağlık ve doğa turizminin değil, gastronomi turizminin de canlandırılması gerektiğini belirten Palandöken, bir araştırmaya göre gastronomi turistlerinin yeme içmeye, diğerlerine kıyasla 1,5 kat daha fazla harcama yaptığını ifade etti.Palandöken, hükümetin gelecek yıl için öngördüğü 36,1 milyon yabancı turist ve 28,3 milyar dolar turizm geliri hedefi bakımından yöresel lezzetlerin tanıtımının hayati önem taşıdığını vurgulayarak, yöresel lezzetlerin tanıtılmasını istedi. TESK Başkanı Palandöken, "Ülkemizin doğal ve tarihi güzellikleri, konumu, mevsimsel özellikleri, denizi, güneşi turistler için birer cazibe merkezi ancak turistler sadece gezip görmeye değil yöresel lezzetleri tatmaya da büyük önem veriyor. Yerel tatların peşinden giden turistlere ülkemizin mutfak kültürünü ve zenginliğini tanıtmak için daha fazla organizasyon yapmalıyız. Şu an sadece bazı bölgelerde yapılan yöresel ve geleneksel ürünler fuarlarını mümkünse tüm illerimize yaymalıyız. Doğa ve tarih turizminde olduğu gibi lezzet turizminde de lider ülke konumuna geçmeliyiz.” değerlendirmesinde bulundu.Yöresel ürünlerin ülke genelinde tanıtılmasının esnaf ve sanatkarlar için büyük önem taşıdığına işaret eden Palandöken, "Ülkemizin coğrafi çeşitliliği kadar yemek çeşitliliği de meşhur. Adana’nın kebabını, Karadeniz’in pidesini, Adıyaman’ın çiğ köftesini, Bursa’nın İskender kebabını, Hatay’ın künefesini, Antep’in baklavasını, Kayseri’nin mantısını, Mersin’in tantunisini, Van’ın otlu peynirini yerelde olduğu kadar genele de yaymalıyız." ifadesini kullandı.
TESK Genel Başkanı Palandöken:- "Turizmi 12 aya yayarken sadece sağlık ve doğa turizmini değil, gastronomi turizmini de canlandırmalıyız"

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yöresel lezzetlerin turizm açısından önemine işaret ederek, "Turizmi 12 aya yayarken sadece sağlık ve doğa turizmini değil, gastronomi turizmini de canlandırmalıyız." ifadesini kullandı.

Palandöken, yazılı açıklamasında, turşudan kebaba, peynirden baklavaya birçok yöresel lezzetin yeterince tanıtılmadığı için bilinmediğini savundu.

Turizmi 12 aya yayarken sadece sağlık ve doğa turizminin değil, gastronomi turizminin de canlandırılması gerektiğini belirten Palandöken, bir araştırmaya göre gastronomi turistlerinin yeme içmeye, diğerlerine kıyasla 1,5 kat daha fazla harcama yaptığını ifade etti.

Palandöken, hükümetin gelecek yıl için öngördüğü 36,1 milyon yabancı turist ve 28,3 milyar dolar turizm geliri hedefi bakımından yöresel lezzetlerin tanıtımının hayati önem taşıdığını vurgulayarak, yöresel lezzetlerin tanıtılmasını istedi.

TESK Başkanı Palandöken, "Ülkemizin doğal ve tarihi güzellikleri, konumu, mevsimsel özellikleri, denizi, güneşi turistler için birer cazibe merkezi ancak turistler sadece gezip görmeye değil yöresel lezzetleri tatmaya da büyük önem veriyor. Yerel tatların peşinden giden turistlere ülkemizin mutfak kültürünü ve zenginliğini tanıtmak için daha fazla organizasyon yapmalıyız. Şu an sadece bazı bölgelerde yapılan yöresel ve geleneksel ürünler fuarlarını mümkünse tüm illerimize yaymalıyız. Doğa ve tarih turizminde olduğu gibi lezzet turizminde de lider ülke konumuna geçmeliyiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Yöresel ürünlerin ülke genelinde tanıtılmasının esnaf ve sanatkarlar için büyük önem taşıdığına işaret eden Palandöken, "Ülkemizin coğrafi çeşitliliği kadar yemek çeşitliliği de meşhur. Adana’nın kebabını, Karadeniz’in pidesini, Adıyaman’ın çiğ köftesini, Bursa’nın İskender kebabını, Hatay’ın künefesini, Antep’in baklavasını, Kayseri’nin mantısını, Mersin’in tantunisini, Van’ın otlu peynirini yerelde olduğu kadar genele de yaymalıyız." ifadesini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.