pendik escort bayan
ak

Eskişehir'deki orman yangını

17.07.2016 - 02:23, Güncelleme: 17.07.2016 - 02:23
 

Eskişehir'deki orman yangını

Eskişehir Valisi Çelik: "Yangının çıkış nedeni araştırılmakta ve yaklaşık 150 hektarlık kısmı zarar gören ormanın hasar tespit çalışmaları sürdürülmekte"

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Alpu ilçesinde dün çıkan orman yangınında 150 hektarlık alanın zarar gördüğünü, olayla ilgili Beylikova Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığını bildirdi.Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, dün saat 13.30 sıralarında Alpu ilçesine bağlı Başören Mahallesi'nde orman yangını çıkmasının ardından Alpu Çatacık Orman İşletme Müdürlüğüne ait arazöz ve iş makinelerinin yangına müdahale ettiğini belirtti.Havanın rüzgarlı olması nedeniyle hızla büyüyen yangına ilk müdahaleyle birlikte, bölgede ikamet eden 35 kişi ile büyükbaş hayvanlarının yangın alanının dışına çıkarıldığını ve evlerinin boşaltıldığını bildiren Çelik, şunları kaydetti:"Orman yangınına Ankara, Karabük, Bursa, Antalya illerinden bir yangın söndürme uçağı ve 3 helikopter ile ilimiz ve çevre iller orman işletme müdürlükleri, DSİ ve belediyelere ait 19 arazöz, 7 adet itfaiye aracı, 21 muhtelif iş makinesi ve su tankeri ile orman köylüleri ve çeşitli kurum kuruluşlardan 300 kişi tarafından yangın söndürme çalışmalarında bulunulmuştur. Yapılan yoğun çalışmalar sonucunda saat 20.30 sıralarında yangın kontrol altına alınmış, yer yer devam eden küçük yangınların söndürülmesi ve soğutma faaliyetlerine devam edilmiş olup bölgede yangın tehlikesi kalmadığından gerekli emniyet tedbirleri de alınarak tahliye edilen vatandaşlarımızın konutlarına geri dönüşleri sağlanmıştır."Çelik, yangının söndürülmesinde büyük bir sorumluluk ve iş birliğiyle görev yapan tüm kamu kurum ve kuruluşlar ile yöre halkına teşekkür ederek, şöyle devam etti:"Yangının çıkış nedeni araştırılmakta ve yaklaşık 150 hektarlık kısmı zarar gören ormanın hasar tespit çalışmaları sürdürülmektedir. Söz konusu olayla ilgili olarak Beylikova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştır. Yaz sıcaklığının da giderek arttığı bu günlerde yangın çıkartacak her türlü sebepten uzak durarak gerekli tedbirlerin tüm vatandaşlarımız tarafından titizlikle alınması ve üzerinde önemle durulması zorunludur. Çünkü ormanlarımız milli servetimizdir."Öte yandan Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, Alpu ve Eskişehir'den gelen su tankerleriyle yangın alanında soğutma çalışmalarını sürdürüyor.
Eskişehir Valisi Çelik: "Yangının çıkış nedeni araştırılmakta ve yaklaşık 150 hektarlık kısmı zarar gören ormanın hasar tespit çalışmaları sürdürülmekte"

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Alpu ilçesinde dün çıkan orman yangınında 150 hektarlık alanın zarar gördüğünü, olayla ilgili Beylikova Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, dün saat 13.30 sıralarında Alpu ilçesine bağlı Başören Mahallesi'nde orman yangını çıkmasının ardından Alpu Çatacık Orman İşletme Müdürlüğüne ait arazöz ve iş makinelerinin yangına müdahale ettiğini belirtti.

Havanın rüzgarlı olması nedeniyle hızla büyüyen yangına ilk müdahaleyle birlikte, bölgede ikamet eden 35 kişi ile büyükbaş hayvanlarının yangın alanının dışına çıkarıldığını ve evlerinin boşaltıldığını bildiren Çelik, şunları kaydetti:

"Orman yangınına Ankara, Karabük, Bursa, Antalya illerinden bir yangın söndürme uçağı ve 3 helikopter ile ilimiz ve çevre iller orman işletme müdürlükleri, DSİ ve belediyelere ait 19 arazöz, 7 adet itfaiye aracı, 21 muhtelif iş makinesi ve su tankeri ile orman köylüleri ve çeşitli kurum kuruluşlardan 300 kişi tarafından yangın söndürme çalışmalarında bulunulmuştur. Yapılan yoğun çalışmalar sonucunda saat 20.30 sıralarında yangın kontrol altına alınmış, yer yer devam eden küçük yangınların söndürülmesi ve soğutma faaliyetlerine devam edilmiş olup bölgede yangın tehlikesi kalmadığından gerekli emniyet tedbirleri de alınarak tahliye edilen vatandaşlarımızın konutlarına geri dönüşleri sağlanmıştır."

Çelik, yangının söndürülmesinde büyük bir sorumluluk ve iş birliğiyle görev yapan tüm kamu kurum ve kuruluşlar ile yöre halkına teşekkür ederek, şöyle devam etti:

"Yangının çıkış nedeni araştırılmakta ve yaklaşık 150 hektarlık kısmı zarar gören ormanın hasar tespit çalışmaları sürdürülmektedir. Söz konusu olayla ilgili olarak Beylikova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştır. Yaz sıcaklığının da giderek arttığı bu günlerde yangın çıkartacak her türlü sebepten uzak durarak gerekli tedbirlerin tüm vatandaşlarımız tarafından titizlikle alınması ve üzerinde önemle durulması zorunludur. Çünkü ormanlarımız milli servetimizdir."

Öte yandan Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, Alpu ve Eskişehir'den gelen su tankerleriyle yangın alanında soğutma çalışmalarını sürdürüyor.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.