pendik escort bayan
ak

Eskişehir'deki Fetö/pdy Davasında Karar

26.02.2019 - 11:43, Güncelleme: 26.02.2019 - 11:43
 

Eskişehir'deki Fetö/pdy Davasında Karar

Terör örgütü üyesi oldukları iddia edilen çiftten kocaya 8 yıl 1 ay 15 gün, karısına da 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında haklarında dava açılan çiftten tutuklu sanık 8 yıl 1 ay 15 gün, tutuksuz yargılanan karısı ise 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık İbrahim Korkmaz ve tutuksuz yargılanan eşi Hümeyra Korkmaz ile avukatları katıldı.Sanıklar, haklarındaki suçlamaları reddederek tahliye ve beraat talebinde bulundu.Karar öncesi son sözleri sorulan İbrahim Korkmaz, "Darbe girişiminden hemen sonra askere gittim. Kaçmak istesem kaçabilirdim. Askerliğimi Kıbrıs'ta yaptım. Yeni evliyim. Borçlarım var. 4 yıllık evliyim ama 13 aydır tutukluyum." dedi.Mahkeme heyeti, İbrahim Korkmaz'ı "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 8 yıl 1 ay 15 gün, Hümeyra Korkmaz'ı da aynı suçtan 7 yıl 6 ay hapse mahkum etti.
Terör örgütü üyesi oldukları iddia edilen çiftten kocaya 8 yıl 1 ay 15 gün, karısına da 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında haklarında dava açılan çiftten tutuklu sanık 8 yıl 1 ay 15 gün, tutuksuz yargılanan karısı ise 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık İbrahim Korkmaz ve tutuksuz yargılanan eşi Hümeyra Korkmaz ile avukatları katıldı.

Sanıklar, haklarındaki suçlamaları reddederek tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Karar öncesi son sözleri sorulan İbrahim Korkmaz, "Darbe girişiminden hemen sonra askere gittim. Kaçmak istesem kaçabilirdim. Askerliğimi Kıbrıs'ta yaptım. Yeni evliyim. Borçlarım var. 4 yıllık evliyim ama 13 aydır tutukluyum." dedi.

Mahkeme heyeti, İbrahim Korkmaz'ı "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 8 yıl 1 ay 15 gün, Hümeyra Korkmaz'ı da aynı suçtan 7 yıl 6 ay hapse mahkum etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.