pendik escort bayan
ak

Eskişehir'de "Türk Dünyasında Nevruz" Konferansı

Siyaset 22.03.2017 - 10:03, Güncelleme: 22.03.2017 - 10:03
 

Eskişehir'de "Türk Dünyasında Nevruz" Konferansı

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kara: - "Milli değerimiz olan nevruzu yaşatmamız gerekiyor"

ESKİŞEHİR (AA) - Anadolu Üniversitesi (AÜ) Edebiyat Fakültesi ve AÜ Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan "Türk Dünyasında Nevruz" konulu konferans gerçekleştirildi.AÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdulvahap Kara, Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Taciser Sivas Tüfekçi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansta yaptığı konuşmada, nevruzun tüm doğu halklarında bulunan bir kültür olduğunu bildirdi.Anadolu halklarının zamanla bu kültürü unuttuğunu ifade eden Prof. Dr. Kara, şunları kaydetti:"Nevruz, Kazakistan, Özbekistan ve Türkmenistan'da dört gündür, Çin Halk Cumhuriyeti'nde ise 21 Şubat'tan beri kutlanıyor. Bizler de bu bayramın kutlanmasında daha titiz davranmalıyız. Yok olmaya yüz tutan bu önemli milli kültürü canlandırmak gerekiyor. Nevruz herhangi bir dine ait değildir. 12 Hayvanlı Türk Takvimi'nin kullanılmaya başlanmasından itibaren kutlanıyor. Yeni yılın ve baharın başlangıcı olan nevruz, birlik ve beraberlik günüdür. Batı kültüründe nasıl ki yeni yılın 'Noel Baba' gibi bir simgesi varsa bizim de 'Nevruz Ata' gibi bir simgemiz olmalı. Ayrıca, Cengiz Aytmatov'un da dediği gibi 'Türk dünyasının nobeli' niteliğinde bir nevruz ödülümüz olmalı. Milli değerimiz olan nevruzu yaşatmamız gerekiyor."Konferansa AÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhsin Macit, Tarih Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Muzaffer Doğan, Türk Dünyası Bilim Kültür ve Sanat Merkezi Genel Koordinatörü Yusuf Uygan ve birçok öğretim üyesi katıldı.
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kara: - "Milli değerimiz olan nevruzu yaşatmamız gerekiyor"

ESKİŞEHİR (AA) - Anadolu Üniversitesi (AÜ) Edebiyat Fakültesi ve AÜ Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan "Türk Dünyasında Nevruz" konulu konferans gerçekleştirildi.

AÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdulvahap Kara, Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Taciser Sivas Tüfekçi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansta yaptığı konuşmada, nevruzun tüm doğu halklarında bulunan bir kültür olduğunu bildirdi.

Anadolu halklarının zamanla bu kültürü unuttuğunu ifade eden Prof. Dr. Kara, şunları kaydetti:

"Nevruz, Kazakistan, Özbekistan ve Türkmenistan'da dört gündür, Çin Halk Cumhuriyeti'nde ise 21 Şubat'tan beri kutlanıyor. Bizler de bu bayramın kutlanmasında daha titiz davranmalıyız. Yok olmaya yüz tutan bu önemli milli kültürü canlandırmak gerekiyor. Nevruz herhangi bir dine ait değildir. 12 Hayvanlı Türk Takvimi'nin kullanılmaya başlanmasından itibaren kutlanıyor. Yeni yılın ve baharın başlangıcı olan nevruz, birlik ve beraberlik günüdür. Batı kültüründe nasıl ki yeni yılın 'Noel Baba' gibi bir simgesi varsa bizim de 'Nevruz Ata' gibi bir simgemiz olmalı. Ayrıca, Cengiz Aytmatov'un da dediği gibi 'Türk dünyasının nobeli' niteliğinde bir nevruz ödülümüz olmalı. Milli değerimiz olan nevruzu yaşatmamız gerekiyor."

Konferansa AÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhsin Macit, Tarih Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Muzaffer Doğan, Türk Dünyası Bilim Kültür ve Sanat Merkezi Genel Koordinatörü Yusuf Uygan ve birçok öğretim üyesi katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.