pendik escort bayan
ak

Eskişehir'de Madencilik Kümenlemesi Kuruldu

Spor 10.10.2016 - 13:53, Güncelleme: 10.10.2016 - 13:53
 

Eskişehir'de Madencilik Kümenlemesi Kuruldu

Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Özaydemir:- "Eskişehir'deki madencilik sektörü, taş ve toprağa dayalı imalat sanayisiyle birlikte düşünüldüğünde yıllık 640 milyon doları bulan ihracat yapıyor"

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'in madencilik potansiyelini artırmak ve rekabet içinde işbirliğini sağlamak, sektörün üreticileri ve akademisyenlerini bir araya getirmek amacıyla Eskişehir Sanayi Odası (ESO) öncülüğünde Eskişehir Madencilik Sektörü İş Kümelenmesi kuruldu.ESO Başkanı Savaş Özaydemir, kümelenmeyle ilgili odada düzenlenen toplantıda, Eskişehir için çok önemli bir yapılanmanın hayata geçirildiğini söyledi.Daha önce seramik, havacılık ve raylı sistemler alanındaki kümelerin kurulmasına öncülük ettiklerini anlatan Özaydemir, "Kümelerimiz bugün ciddi işlere imza atıyor. Şimdi ise Eskişehir için önemli bir ihracat kalemi olan madencilikle uğraşan üyelerimizi madencilik kümesi ile bir araya getiriyoruz. Madencilik, birçok sektörün de önünü açmaktadır. Eskişehir'deki madencilik sektörü, taş ve toprağa dayalı imalat sanayisiyle birlikte düşünüldüğünde yıllık 640 milyon doları bulan ihracat yapıyor." diye konuştu.Eskişehir Madencilik Sektörü İş Kümelenmesi Başkanı Ekrem Bulur da kentte çok çeşitli ve stratejik değerde maden kaynakları bulunduğunu belirterek, madencilik sektörünün gelişmesine ve uluslararası rekabet gücüne katkıda bulunmak için bir araya geldiklerinin altını çizdi.Şartlarının güçlendirilmesi, küme tabanının geliştirilmesi, üyeleri arasında kültürel, mesleki, teknik, ticari, ekonomik, hukuki ve idari konularda işbirliği, dayanışma ve bilgi alışverişi sağlamak konularında çalışmalar yapacaklarını vurgulayan Bulur, şunları kaydetti:"Tüm üyelerimizin birlikte güçlenmesi hedefindeyiz. Sektörde faaliyet gösteren Türk ve yabancı madencilik firmalarına, mesleki, sosyal, teknik ve ekonomik yönlerden rehberlik etmek istiyoruz. Madencilik sektöründe ülkemize yatırımların ve üretim teknolojilerinin kazandırılması için girişimlerde bulunmak amaçlarımız içinde. Eskişehir ve çevresindeki tüm madencileri Eskişehir Madencilik Sektörü İş Kümelenmesi'ne üye olmaya davet ediyoruz. Birlikte daha güçlü olacağız. Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşmasında, üzerimize düşen görevi yerine getirmeliyiz."
Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Özaydemir:- "Eskişehir'deki madencilik sektörü, taş ve toprağa dayalı imalat sanayisiyle birlikte düşünüldüğünde yıllık 640 milyon doları bulan ihracat yapıyor"

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'in madencilik potansiyelini artırmak ve rekabet içinde işbirliğini sağlamak, sektörün üreticileri ve akademisyenlerini bir araya getirmek amacıyla Eskişehir Sanayi Odası (ESO) öncülüğünde Eskişehir Madencilik Sektörü İş Kümelenmesi kuruldu.

ESO Başkanı Savaş Özaydemir, kümelenmeyle ilgili odada düzenlenen toplantıda, Eskişehir için çok önemli bir yapılanmanın hayata geçirildiğini söyledi.

Daha önce seramik, havacılık ve raylı sistemler alanındaki kümelerin kurulmasına öncülük ettiklerini anlatan Özaydemir, "Kümelerimiz bugün ciddi işlere imza atıyor. Şimdi ise Eskişehir için önemli bir ihracat kalemi olan madencilikle uğraşan üyelerimizi madencilik kümesi ile bir araya getiriyoruz. Madencilik, birçok sektörün de önünü açmaktadır. Eskişehir'deki madencilik sektörü, taş ve toprağa dayalı imalat sanayisiyle birlikte düşünüldüğünde yıllık 640 milyon doları bulan ihracat yapıyor." diye konuştu.

Eskişehir Madencilik Sektörü İş Kümelenmesi Başkanı Ekrem Bulur da kentte çok çeşitli ve stratejik değerde maden kaynakları bulunduğunu belirterek, madencilik sektörünün gelişmesine ve uluslararası rekabet gücüne katkıda bulunmak için bir araya geldiklerinin altını çizdi.

Şartlarının güçlendirilmesi, küme tabanının geliştirilmesi, üyeleri arasında kültürel, mesleki, teknik, ticari, ekonomik, hukuki ve idari konularda işbirliği, dayanışma ve bilgi alışverişi sağlamak konularında çalışmalar yapacaklarını vurgulayan Bulur, şunları kaydetti:

"Tüm üyelerimizin birlikte güçlenmesi hedefindeyiz. Sektörde faaliyet gösteren Türk ve yabancı madencilik firmalarına, mesleki, sosyal, teknik ve ekonomik yönlerden rehberlik etmek istiyoruz. Madencilik sektöründe ülkemize yatırımların ve üretim teknolojilerinin kazandırılması için girişimlerde bulunmak amaçlarımız içinde. Eskişehir ve çevresindeki tüm madencileri Eskişehir Madencilik Sektörü İş Kümelenmesi'ne üye olmaya davet ediyoruz. Birlikte daha güçlü olacağız. Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşmasında, üzerimize düşen görevi yerine getirmeliyiz."


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.