pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Eskişehir'de "Hedef Yeşil Ambulans Filosu"

22.09.2016 - 11:13, Güncelleme: 22.09.2016 - 11:13
 

Eskişehir'de "Hedef Yeşil Ambulans Filosu"

Eskişehir’ de 112 ambulans hizmetlerinden kaynaklanan karbon salınımı, hem yapılacak bakım ve kullanıma ilişkin çalışmalarla en aza indirilecek hem de ağaçlandırma çalışmalarıyla dengelenecek

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de 112 ambulans hizmetlerinden kaynaklanan "karbon ayak izi", hem araç kullanım ve bakımlarında yapılacak düzenlemeler hem de yapılacak ağaçlandırma çalışmalarıyla giderilecek. Eskişehir İl Sağlık Müdürü Ali Mumcu, yaptığı yazılı açıklamada, enerji ihtiyacı için fosil yakıtların aşırı derecede kullanılması nedeniyle giderek etkisini artıran küresel ısınma ve iklim değişikliğinin, ekosistem ve insan sağlığı üzerindeki etkilerinin giderek hissedilmeye başlandığını belirtti. Yüksek yaşam kalitesi ve refahını, tüm vatandaşlarına düşük karbon yoğunluğu ile sunabilen bir ülke olmak için kentlerin ve kurumların, doğaya saldıkları karbonmonoksit miktarını düşürmesi gerektiğini belirten Mumcu, bunun için de her kent ve kurumun yakın gelecekte "karbon ayak izi envanterini" çıkarma ve bunu ve küçültme eylem planlarını ortaya koymak durumunda kalacağını ifade etti. - En büyük kirletici ambulanslar çıktı Mumcu, kurum olarak bu konuya dikkat çekmek ve halk sağlığına yönelik farkındalık yaratma çabası içerisinde kurumlarının karbon ayak izi envanterini çıkardıklarını ve çalışma sonucunda kurumsal karbon ayak izine en büyük katkının 112 ambulans faaliyetlerinden kaynaklandığının belirlendiğini kaydetti. Bunun üzerine "Hedef Yeşil Ambulans Filosu" sloganıyla ambulans hizmetlerinden kaynaklanan karbon salınımını en aza indirmek ve yapılan salınımı dengelemeye yönelik çalışmalar başlatıldığını dile getiren Mumcu, şunları ifade etti: "Mevcut ambulans faaliyetlerinden kaynaklanan karbon ayak izi envanterinin hesaplanması ve üretilen karbon ayak izinin dengelenmesi için gerekli çalışmaları Anadolu Üniversitesi Ekoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Türe’nin katkılarıyla yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde karbon salım oranını azaltmak için başta araç tercihlerinden bakımlarına ve sürücülerin kullanım-yol bilgisine dayalı önlemler alacağız. Bunun yanında karbon salımını dengeleyecek sayıda kurumsal ağaçlandırma faaliyetlerinde bulunarak Hedef Yeşil Ambulans Filosu projesini gerçekleştireceğiz."
Eskişehir’ de 112 ambulans hizmetlerinden kaynaklanan karbon salınımı, hem yapılacak bakım ve kullanıma ilişkin çalışmalarla en aza indirilecek hem de ağaçlandırma çalışmalarıyla dengelenecek

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de 112 ambulans hizmetlerinden kaynaklanan "karbon ayak izi", hem araç kullanım ve bakımlarında yapılacak düzenlemeler hem de yapılacak ağaçlandırma çalışmalarıyla giderilecek.

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Ali Mumcu, yaptığı yazılı açıklamada, enerji ihtiyacı için fosil yakıtların aşırı derecede kullanılması nedeniyle giderek etkisini artıran küresel ısınma ve iklim değişikliğinin, ekosistem ve insan sağlığı üzerindeki etkilerinin giderek hissedilmeye başlandığını belirtti.

Yüksek yaşam kalitesi ve refahını, tüm vatandaşlarına düşük karbon yoğunluğu ile sunabilen bir ülke olmak için kentlerin ve kurumların, doğaya saldıkları karbonmonoksit miktarını düşürmesi gerektiğini belirten Mumcu, bunun için de her kent ve kurumun yakın gelecekte "karbon ayak izi envanterini" çıkarma ve bunu ve küçültme eylem planlarını ortaya koymak durumunda kalacağını ifade etti.

- En büyük kirletici ambulanslar çıktı

Mumcu, kurum olarak bu konuya dikkat çekmek ve halk sağlığına yönelik farkındalık yaratma çabası içerisinde kurumlarının karbon ayak izi envanterini çıkardıklarını ve çalışma sonucunda kurumsal karbon ayak izine en büyük katkının 112 ambulans faaliyetlerinden kaynaklandığının belirlendiğini kaydetti.

Bunun üzerine "Hedef Yeşil Ambulans Filosu" sloganıyla ambulans hizmetlerinden kaynaklanan karbon salınımını en aza indirmek ve yapılan salınımı dengelemeye yönelik çalışmalar başlatıldığını dile getiren Mumcu, şunları ifade etti:

"Mevcut ambulans faaliyetlerinden kaynaklanan karbon ayak izi envanterinin hesaplanması ve üretilen karbon ayak izinin dengelenmesi için gerekli çalışmaları Anadolu Üniversitesi Ekoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Türe’nin katkılarıyla yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde karbon salım oranını azaltmak için başta araç tercihlerinden bakımlarına ve sürücülerin kullanım-yol bilgisine dayalı önlemler alacağız. Bunun yanında karbon salımını dengeleyecek sayıda kurumsal ağaçlandırma faaliyetlerinde bulunarak Hedef Yeşil Ambulans Filosu projesini gerçekleştireceğiz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.