pendik escort bayan
ak

Eskişehir'de Fetö/pdy Davası

21.09.2017 - 17:53, Güncelleme: 21.09.2017 - 17:53
 

Eskişehir'de Fetö/pdy Davası

Eskişehir'de açığa alınan ve mesleklerinden ihraç edilen 33 eski sağlık personelinin tahliye ve beraat talepleri reddedildi- Tutuksuz sanıklardan Mıngır: "Birkaç kez himmet toplamış olabilirim. Topladığım paraları EMEDER'e götürüp teslim etmiştim. Paralar

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, haklarında dava açılan 5'i tutuklu, 2'si firari 33 eski sağlık personelinin yargılanmasına devam edildi. Eskişehir 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ikinci duruşmasında, aralarında eski doktorların da bulunduğu mesleklerinden ihraç edilen 5'i tutuklu 31 eski sağlık personeli sanık ile avukatları hazır bulundu. Duruşmada, tanıkların ifadelerinin ardından, yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen sanıklar, beraat ve tahliye kararı verilmesini istedi.- "Himmet toplamış olabilirim de olmayabilirim de" Tutuksuz sanıklardan İbrahim Mıngır, mahkeme başkanının "Hayatınızda hiç himmet topladınız mı?" sorusuna, "Himmet toplamış olabilirim de olmayabilirim de. Hatırlamıyorum." cevabını verdi. Hakimin soruları karşısında ifade değiştiren sanık Mıngır, "Birkaç kez himmet toplamış olabilirim. Topladığım paraları Eskişehir Memurlar Sosyal Yardımlaşma ve Eğitim ve Kültür Derneğine (EMEDER) götürüp teslim etmiştim. Paraları kime verdiğimi hatırlamıyorum." diye konuştu. Mıngır, iddianamedeki FETÖ sohbetlerine katılmasına ilişkin soruya karşılık da "İki kez sohbete gittim. Fakat 10 kez de gitmiş olabilirim. Hatırlamıyorum. Zaten orada Kuran-ı Kerim okuyorduk. Mesleki paylaşımlar yapıyorduk." dedi.Mahkeme heyeti, cumhuriyet savcısının verdiği mütalaa doğrultusunda tutuklu ve tutuksuz sanıkların mevcut hallerinin devamına, firari iki sanığın ise yakalanarak getirilmesine karar verdi. Duruşma, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için 8 Kasım'a ertelendi.
Eskişehir'de açığa alınan ve mesleklerinden ihraç edilen 33 eski sağlık personelinin tahliye ve beraat talepleri reddedildi- Tutuksuz sanıklardan Mıngır: "Birkaç kez himmet toplamış olabilirim. Topladığım paraları EMEDER'e götürüp teslim etmiştim. Paralar

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, haklarında dava açılan 5'i tutuklu, 2'si firari 33 eski sağlık personelinin yargılanmasına devam edildi.

Eskişehir 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ikinci duruşmasında, aralarında eski doktorların da bulunduğu mesleklerinden ihraç edilen 5'i tutuklu 31 eski sağlık personeli sanık ile avukatları hazır bulundu.

Duruşmada, tanıkların ifadelerinin ardından, yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen sanıklar, beraat ve tahliye kararı verilmesini istedi.

- "Himmet toplamış olabilirim de olmayabilirim de"

Tutuksuz sanıklardan İbrahim Mıngır, mahkeme başkanının "Hayatınızda hiç himmet topladınız mı?" sorusuna, "Himmet toplamış olabilirim de olmayabilirim de. Hatırlamıyorum." cevabını verdi. Hakimin soruları karşısında ifade değiştiren sanık Mıngır, "Birkaç kez himmet toplamış olabilirim. Topladığım paraları Eskişehir Memurlar Sosyal Yardımlaşma ve Eğitim ve Kültür Derneğine (EMEDER) götürüp teslim etmiştim. Paraları kime verdiğimi hatırlamıyorum." diye konuştu.

Mıngır, iddianamedeki FETÖ sohbetlerine katılmasına ilişkin soruya karşılık da "İki kez sohbete gittim. Fakat 10 kez de gitmiş olabilirim. Hatırlamıyorum. Zaten orada Kuran-ı Kerim okuyorduk. Mesleki paylaşımlar yapıyorduk." dedi.

Mahkeme heyeti, cumhuriyet savcısının verdiği mütalaa doğrultusunda tutuklu ve tutuksuz sanıkların mevcut hallerinin devamına, firari iki sanığın ise yakalanarak getirilmesine karar verdi.

Duruşma, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için 8 Kasım'a ertelendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.