pendik escort bayan
ak

Eskişehir Tasarım Ve İnovasyon Merkezi Kurulum Çalışmaları

24.01.2018 - 12:18, Güncelleme: 24.01.2018 - 12:18
 

Eskişehir Tasarım Ve İnovasyon Merkezi Kurulum Çalışmaları

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Tasarım ve İnovasyon Merkezinin kurulum çalışmaları kapsamında resmi anlaşmanın imzalandığı bildirildi.Eskişehir Sanayi...

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Tasarım ve İnovasyon Merkezinin kurulum çalışmaları kapsamında resmi anlaşmanın imzalandığı bildirildi.Eskişehir Sanayi Odası'ndan (ESO) yapılan yazılı açıklamada, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve AB tarafından desteklenen projeyle "Eskişehir Tasarım ve İnovasyon Merkezi"nin kurulacağı belirtildi.Açıklamada, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger'in öncülüğünde Ankara'da gerçekleştirilen "Rekabetçi Sektörler Protokol İmza Töreni"ne, kent adına ESO Meclis ve Anadolu Teknoloji Araştırma Parkı (ATAP) A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Işık ve ATAP A.Ş. Genel Müdürü Ali İhsan Karamalı'nın katıldığı ifade edildi.ESO ve Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi tarafından kurulan ve Eskişehir sanayisine 2,2 milyon avro bütçeye sahip projeyi kazandıran ATAP A.Ş'nin projeyle, Eskişehir'de inovasyon oluşturma ve ürün geliştirme işlevlerine doğrudan katkı sağlayacağı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:"Eskişehir'de ana ve yan sanayilerin güçlendirilmesine, uluslararası rekabet gücünün artırılmasına ve ulusal-uluslararası işbirliklerinin kurulmasına imkan sağlanacak Eskişehir Tasarım ve İnovasyon Merkezi'nin, Eskişehir ve Türkiye'nin önümüzdeki dönemde odaklanacağı 3 önemli büyük projeye de destek vermesi bekleniyor. Bu projelerin merkezinde Eskişehir olduğunu düşünüldüğünde, TÜLOMSAŞ Yerli Yüksek Hızlı Tren, TEI Yerli Uçak Motoru ve yerli otomobil çalışmaları için merkez katkılar sunacak. Ayrıca, Eskişehir Tasarım ve İnovasyon Merkezi'nin kurulmasıyla şehirdeki Raylı Sistemler ve Havacılık Kümesi üyeleri, KOBİ'ler ile teknopark firmaları bu projelerde rol alabilecekler."Projede, ESO, Eskişehir OSB, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Havacılık Kümesi ve Raylı Sistemler Kümelenmesinin paydaş olarak yer aldığı bildirildi.
ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Tasarım ve İnovasyon Merkezinin kurulum çalışmaları kapsamında resmi anlaşmanın imzalandığı bildirildi.Eskişehir Sanayi...

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Tasarım ve İnovasyon Merkezinin kurulum çalışmaları kapsamında resmi anlaşmanın imzalandığı bildirildi.

Eskişehir Sanayi Odası'ndan (ESO) yapılan yazılı açıklamada, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve AB tarafından desteklenen projeyle "Eskişehir Tasarım ve İnovasyon Merkezi"nin kurulacağı belirtildi.

Açıklamada, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger'in öncülüğünde Ankara'da gerçekleştirilen "Rekabetçi Sektörler Protokol İmza Töreni"ne, kent adına ESO Meclis ve Anadolu Teknoloji Araştırma Parkı (ATAP) A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Işık ve ATAP A.Ş. Genel Müdürü Ali İhsan Karamalı'nın katıldığı ifade edildi.

ESO ve Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi tarafından kurulan ve Eskişehir sanayisine 2,2 milyon avro bütçeye sahip projeyi kazandıran ATAP A.Ş'nin projeyle, Eskişehir'de inovasyon oluşturma ve ürün geliştirme işlevlerine doğrudan katkı sağlayacağı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Eskişehir'de ana ve yan sanayilerin güçlendirilmesine, uluslararası rekabet gücünün artırılmasına ve ulusal-uluslararası işbirliklerinin kurulmasına imkan sağlanacak Eskişehir Tasarım ve İnovasyon Merkezi'nin, Eskişehir ve Türkiye'nin önümüzdeki dönemde odaklanacağı 3 önemli büyük projeye de destek vermesi bekleniyor. Bu projelerin merkezinde Eskişehir olduğunu düşünüldüğünde, TÜLOMSAŞ Yerli Yüksek Hızlı Tren, TEI Yerli Uçak Motoru ve yerli otomobil çalışmaları için merkez katkılar sunacak. Ayrıca, Eskişehir Tasarım ve İnovasyon Merkezi'nin kurulmasıyla şehirdeki Raylı Sistemler ve Havacılık Kümesi üyeleri, KOBİ'ler ile teknopark firmaları bu projelerde rol alabilecekler."

Projede, ESO, Eskişehir OSB, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Havacılık Kümesi ve Raylı Sistemler Kümelenmesinin paydaş olarak yer aldığı bildirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.