pendik escort bayan
ak

Eski Yüksek Yargı Üyeleri Hakim Karşısında

09.04.2018 - 17:53, Güncelleme: 09.04.2018 - 17:53
 

Eski Yüksek Yargı Üyeleri Hakim Karşısında

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrasında meslekten ihraç edilen ve tutuklanan yüksek yargı üyelerinin yargılanmasına devam edildi

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrası meslekten ihraç edilen ve tutuklanan Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelerinin yargılanmasına devam edildi.İlk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 9. Ceza Dairesince Yargıtay Genel Kurul Salonu'nda görülen duruşmada, eski Danıştay üyesi sanık Osman Çırak, hakim karşısına çıkarıldı.İddianamede, sanığın örgüt içinde yer aldığı, örgüt talimatıyla Danıştay üyesi seçildiği, seçildikten sonra örgüt faaliyetlerine devam ettiği, örgütün gizli haberleşme programı ByLock kullandığı, böylelikle örgüt hiyerarşisine dahil olduğu, örgütün stratejisi ve amaçları doğrultusunda sıkı bir disiplinle hareket ettiği belirtildi.Savunmasında örgüt üyeliği iddiasını reddeden Çırak, meslek hayatında hukuk dışında bir karar vermediğini, hukuka aykırı bir eylemi bulunmadığını savundu. Örgüt talimatıyla Danıştay üyesi seçildiği iddiasını da kabul etmeyen Çırak, üye seçilmek için gerekli kriterleri taşıdığını, iradesi dışında yapılan bir seçim nedeniyle suçlanamayacağını ileri sürdü. Hakkındaki tanık beyanlarını da reddeden Çırak, ifade verenlerin aynı suçtan yargılandığını, ifadeler arasında kendisinin örgüt üyeliğini ortaya koyacak somut bir beyan bulunmadığını öne sürdü.Sanık Çırak, iddianamede örgütün sivil imamlarından birisiyle aynı tarihte İzmir'de aynı baz istasyonundan sinyal vermesinin, "örgütün sivil imamıyla görüştüğü" şeklinde yorumlandığını söyledi. Baz sinyalinin, adli tatilde İzmir'de adliyeye yakın merkezden alındığını belirten Çırak, "Adli tatili 24 yıldır İzmir'de geçiririm. Ailem de şu an orada yaşıyor. Sivil imam denilen kişi bu baz istasyonundan saat 12.47'de sinyal vermiş, ben ise 40 dakika sonra buradan geçmişim. Binlerce kişinin kullandığı bir baz istasyonu. Dayanaksız bir iddia." savunmasını yaptı."ByLock kullandığı ancak yazışma ve mesaj içeriklerine rastlanmadığı" şeklindeki tespitleri de yanıtlayan sanık Çırak, ByLock'u ilk kez basından öğrendiğini, telefonuna kesinlikle bu programı indirmediğini, kullanmadığını iddia etti. Çırak, "ByLock kullandığım yönündeki tespiti de ilk kez ocak ayında tutukluluğa yaptığım itirazın reddi yönündeki kararın içinde gördüm. Çok şaşırdım, itiraz ettim. 'İçeriğine bakıldığında bana ait olmadığı anlaşılacaktır' dedim ama içerik bulunamadığına dair yazı geldi. Örgüt mensuplarının ByLock yazışmalarında bile adım geçmemektedir. Kesinlikle kullanmadım" diye konuştu. Örgüt üyeliği iddiasının dayanaksız olduğunu, iddianamede hakkında tek bir somut delil bulunmadığını öne süren Çırak, tahliyesine karar verilmesini istedi.Mahkeme heyeti, aranın ardından 3'e 2 oy çokluğuyla sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Sanık hakkında ifade veren eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem, eski HSYK Birinci Daire Başkanı İbrahim Okur ile eski Danıştay üyeleri Hamza Eyidemir ve Vahit Bektaş'ın tanık olarak dinlenmesine karar verildi. Duruşma 2 Ağustos'a bırakıldı.
FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrasında meslekten ihraç edilen ve tutuklanan yüksek yargı üyelerinin yargılanmasına devam edildi

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrası meslekten ihraç edilen ve tutuklanan Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelerinin yargılanmasına devam edildi.

İlk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 9. Ceza Dairesince Yargıtay Genel Kurul Salonu'nda görülen duruşmada, eski Danıştay üyesi sanık Osman Çırak, hakim karşısına çıkarıldı.

İddianamede, sanığın örgüt içinde yer aldığı, örgüt talimatıyla Danıştay üyesi seçildiği, seçildikten sonra örgüt faaliyetlerine devam ettiği, örgütün gizli haberleşme programı ByLock kullandığı, böylelikle örgüt hiyerarşisine dahil olduğu, örgütün stratejisi ve amaçları doğrultusunda sıkı bir disiplinle hareket ettiği belirtildi.

Savunmasında örgüt üyeliği iddiasını reddeden Çırak, meslek hayatında hukuk dışında bir karar vermediğini, hukuka aykırı bir eylemi bulunmadığını savundu.

Örgüt talimatıyla Danıştay üyesi seçildiği iddiasını da kabul etmeyen Çırak, üye seçilmek için gerekli kriterleri taşıdığını, iradesi dışında yapılan bir seçim nedeniyle suçlanamayacağını ileri sürdü.

Hakkındaki tanık beyanlarını da reddeden Çırak, ifade verenlerin aynı suçtan yargılandığını, ifadeler arasında kendisinin örgüt üyeliğini ortaya koyacak somut bir beyan bulunmadığını öne sürdü.

Sanık Çırak, iddianamede örgütün sivil imamlarından birisiyle aynı tarihte İzmir'de aynı baz istasyonundan sinyal vermesinin, "örgütün sivil imamıyla görüştüğü" şeklinde yorumlandığını söyledi. Baz sinyalinin, adli tatilde İzmir'de adliyeye yakın merkezden alındığını belirten Çırak, "Adli tatili 24 yıldır İzmir'de geçiririm. Ailem de şu an orada yaşıyor. Sivil imam denilen kişi bu baz istasyonundan saat 12.47'de sinyal vermiş, ben ise 40 dakika sonra buradan geçmişim. Binlerce kişinin kullandığı bir baz istasyonu. Dayanaksız bir iddia." savunmasını yaptı.

"ByLock kullandığı ancak yazışma ve mesaj içeriklerine rastlanmadığı" şeklindeki tespitleri de yanıtlayan sanık Çırak, ByLock'u ilk kez basından öğrendiğini, telefonuna kesinlikle bu programı indirmediğini, kullanmadığını iddia etti. Çırak, "ByLock kullandığım yönündeki tespiti de ilk kez ocak ayında tutukluluğa yaptığım itirazın reddi yönündeki kararın içinde gördüm. Çok şaşırdım, itiraz ettim. 'İçeriğine bakıldığında bana ait olmadığı anlaşılacaktır' dedim ama içerik bulunamadığına dair yazı geldi. Örgüt mensuplarının ByLock yazışmalarında bile adım geçmemektedir. Kesinlikle kullanmadım" diye konuştu.

Örgüt üyeliği iddiasının dayanaksız olduğunu, iddianamede hakkında tek bir somut delil bulunmadığını öne süren Çırak, tahliyesine karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, aranın ardından 3'e 2 oy çokluğuyla sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Sanık hakkında ifade veren eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem, eski HSYK Birinci Daire Başkanı İbrahim Okur ile eski Danıştay üyeleri Hamza Eyidemir ve Vahit Bektaş'ın tanık olarak dinlenmesine karar verildi.

Duruşma 2 Ağustos'a bırakıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.