pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Eski Yüksek Yargı Üyeleri Hakim Karşısında

28.11.2017 - 17:43, Güncelleme: 28.11.2017 - 17:43
 

Eski Yüksek Yargı Üyeleri Hakim Karşısında

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında görevlerinden ihraç edilen ve çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanan yüksek yargı üyelerinin yargılanmasına devam edildi

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrasında görevlerinden ihraç edilerek tutuklanan Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ve Hakimler Savcılar Kurulu (HSYK) üyelerinin yargılanmasına devam edildi.Yargıtay 9. Ceza Dairesince Yargıtay Genel Kurul Salonu'nda görülen davada, eski Yargıtay 16. Hukuk Dairesi üyesi sanık Ali Sancar hakim karşısına çıktı.Savunmasında usule yönelik itirazlarını dile getiren Sancar, tabii hakimlik ilkesinin hukuk devletinin en önemli unsurlarından olduğunu ifade ederek, bu kapsamda davaya bakacak yerin olaydan önce kurulmuş olması gerektiğini söyledi.Suç tarihindeki düzenlemeye göre Yargıtay üyeleri hakkındaki davaların Yargıtay Ceza Genel Kurulunca görülmesi gerektiğini savunan Sancar, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının suçüstü hükümlerine göre yaptığı işlemin de geçersiz olduğunu ileri sürdü. Sanık Sancar, hakkında suçüstü hükümlerinin uygulanmasını sağlayacak hiçbir delil olmadığını ifade etti.Silahlı terör örgütü tespiti yapılırken, yapının hangi tarihten itibaren örgüt kabul edildiğinin belirtilmesi gerektiğini, şüphelilerin bu doğrultuda örgüt üyeliğiyle yargılanabileceğini öne süren Sancar, FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz 2016 itibariyle silahlı terör örgütü kabul edilmesi gerektiğini savundu.Sancar, eski HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici, eski HSYK üyeleri İbrahim Okur, Kerim Tosun, eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem ve eski Yargıtay Üyesi İlhami Dal'ın aleyhine verdiği ifadelerin delil niteliği taşıyamayacağını da öne sürerek, bu kişilerin de aynı suçtan soruşturulduğunu, soyut ve zanna dayanan ifadeler verdiklerini iddia etti.Sanık Sancar, ByLock kullanmadığını, hakkında ByLock üzerinden yazışan kişilerle de bir irtibatının bulunmadığını söyledi.Kimseden birileri adına para toplamadığını, para toplanmasına aracılık etmediğini öne süren Sancar, eski bir yüksek yargı üyesi olarak hukuka ve kanunlara aykırı hiçbir yapının içinde bulunmadığını savundu.Mahkeme, eski HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici, eski HSYK üyeleri İbrahim Okur, Kerim Tosun, eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem ve eski Yargıtay Üyesi İlhami Dal'ın tanık olarak dinlenmesine, duruşmanın 15 Ocak 2018'e bırakılmasına karar verdi.- İddianameİddianamede, Sancar'ın FETÖ'nün HSYK'da etkin olduğu dönemde örgüt liderinin talimatı doğrultusunda 2010'da Yargıtaya seçildiği ifade edildi.Sanığın ByLock kullandığına ilişkin tespit bulunmamasına karşın ByLock yazışmalarında örgüt üyesi olarak geçtiği aktarılan iddianamede, sanığın bir grubun sorumlusu olarak görevlendirildiği, himmet topladığı, örgüt üyesi olarak örgüt amaçları doğrultusunda hareket ettiği kaydedildi.
FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında görevlerinden ihraç edilen ve çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanan yüksek yargı üyelerinin yargılanmasına devam edildi

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrasında görevlerinden ihraç edilerek tutuklanan Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ve Hakimler Savcılar Kurulu (HSYK) üyelerinin yargılanmasına devam edildi.

Yargıtay 9. Ceza Dairesince Yargıtay Genel Kurul Salonu'nda görülen davada, eski Yargıtay 16. Hukuk Dairesi üyesi sanık Ali Sancar hakim karşısına çıktı.

Savunmasında usule yönelik itirazlarını dile getiren Sancar, tabii hakimlik ilkesinin hukuk devletinin en önemli unsurlarından olduğunu ifade ederek, bu kapsamda davaya bakacak yerin olaydan önce kurulmuş olması gerektiğini söyledi.

Suç tarihindeki düzenlemeye göre Yargıtay üyeleri hakkındaki davaların Yargıtay Ceza Genel Kurulunca görülmesi gerektiğini savunan Sancar, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının suçüstü hükümlerine göre yaptığı işlemin de geçersiz olduğunu ileri sürdü. Sanık Sancar, hakkında suçüstü hükümlerinin uygulanmasını sağlayacak hiçbir delil olmadığını ifade etti.

Silahlı terör örgütü tespiti yapılırken, yapının hangi tarihten itibaren örgüt kabul edildiğinin belirtilmesi gerektiğini, şüphelilerin bu doğrultuda örgüt üyeliğiyle yargılanabileceğini öne süren Sancar, FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz 2016 itibariyle silahlı terör örgütü kabul edilmesi gerektiğini savundu.

Sancar, eski HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici, eski HSYK üyeleri İbrahim Okur, Kerim Tosun, eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem ve eski Yargıtay Üyesi İlhami Dal'ın aleyhine verdiği ifadelerin delil niteliği taşıyamayacağını da öne sürerek, bu kişilerin de aynı suçtan soruşturulduğunu, soyut ve zanna dayanan ifadeler verdiklerini iddia etti.

Sanık Sancar, ByLock kullanmadığını, hakkında ByLock üzerinden yazışan kişilerle de bir irtibatının bulunmadığını söyledi.

Kimseden birileri adına para toplamadığını, para toplanmasına aracılık etmediğini öne süren Sancar, eski bir yüksek yargı üyesi olarak hukuka ve kanunlara aykırı hiçbir yapının içinde bulunmadığını savundu.

Mahkeme, eski HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici, eski HSYK üyeleri İbrahim Okur, Kerim Tosun, eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem ve eski Yargıtay Üyesi İlhami Dal'ın tanık olarak dinlenmesine, duruşmanın 15 Ocak 2018'e bırakılmasına karar verdi.

- İddianame

İddianamede, Sancar'ın FETÖ'nün HSYK'da etkin olduğu dönemde örgüt liderinin talimatı doğrultusunda 2010'da Yargıtaya seçildiği ifade edildi.

Sanığın ByLock kullandığına ilişkin tespit bulunmamasına karşın ByLock yazışmalarında örgüt üyesi olarak geçtiği aktarılan iddianamede, sanığın bir grubun sorumlusu olarak görevlendirildiği, himmet topladığı, örgüt üyesi olarak örgüt amaçları doğrultusunda hareket ettiği kaydedildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.