pendik escort bayan
ak

Eski Hücrede İstiridye Mantarı Yetiştiriliyor

03.04.2018 - 16:33, Güncelleme: 03.04.2018 - 16:33
 

Eski Hücrede İstiridye Mantarı Yetiştiriliyor

NİĞDE (AA) - Niğde E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda 2000'li yıllardan önce hücre olarak kullanılan alanda açılan İstiridye Mantar Yetiştiriciliği...

NİĞDE (AA) - Niğde E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda 2000'li yıllardan önce hücre olarak kullanılan alanda açılan İstiridye Mantar Yetiştiriciliği Atölyesinde üretime başlandı.Niğde Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, Niğde E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki hükümlü ve tutukluların meslek öğrenmelerini sağlamak ve üretme isteklerini geliştirmek için cam üretimi, el sanatları, tekstil gibi çeşitli alanlarda atölye çalışmalarını sürdürüyor.Bu amaçla 2000'li yıllardan önce hücre olarak kullanılan ve yeni infaz sistemiyle kaldırılan 112 metrekarelik alanda kurulan İstiridye Mantar Yetiştiriciliği Atölyesi'nde Tarım İl Müdürlüğü tarafından eğitim verilen 20 hükümlü çalışıyor. Yılda 4 kere hasat hedeflenen atölyeden elde edilen ürünler, İş Yurdu Müdürlüğüne satışı yapılarak, Niğde Adliyesi'nde görevli personel, hükümlü ve tutukluların ihtiyaçlarında kullanılacak.Bu arada tahliye olduktan sonra en az 6 mahkumun takibi yapılarak, mantar yetiştiriciliğine sevk edilmesi planlanıyor.
NİĞDE (AA) - Niğde E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda 2000'li yıllardan önce hücre olarak kullanılan alanda açılan İstiridye Mantar Yetiştiriciliği...

NİĞDE (AA) - Niğde E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda 2000'li yıllardan önce hücre olarak kullanılan alanda açılan İstiridye Mantar Yetiştiriciliği Atölyesinde üretime başlandı.

Niğde Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, Niğde E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki hükümlü ve tutukluların meslek öğrenmelerini sağlamak ve üretme isteklerini geliştirmek için cam üretimi, el sanatları, tekstil gibi çeşitli alanlarda atölye çalışmalarını sürdürüyor.

Bu amaçla 2000'li yıllardan önce hücre olarak kullanılan ve yeni infaz sistemiyle kaldırılan 112 metrekarelik alanda kurulan İstiridye Mantar Yetiştiriciliği Atölyesi'nde Tarım İl Müdürlüğü tarafından eğitim verilen 20 hükümlü çalışıyor.

Yılda 4 kere hasat hedeflenen atölyeden elde edilen ürünler, İş Yurdu Müdürlüğüne satışı yapılarak, Niğde Adliyesi'nde görevli personel, hükümlü ve tutukluların ihtiyaçlarında kullanılacak.

Bu arada tahliye olduktan sonra en az 6 mahkumun takibi yapılarak, mantar yetiştiriciliğine sevk edilmesi planlanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.