pendik escort bayan
ak

Eski Başbakan Davutoğlu:

09.06.2017 - 15:28, Güncelleme: 09.06.2017 - 15:28
 

Eski Başbakan Davutoğlu:

"Bugün burada gördüğüm hemşehrilik muhabbetinden, herkesin gösterdiği yakın kardeşlikten, dostluktan da tekrar mutlu oldum. Allah, Alanya'mızı, Türkiye'mizi aziz eylesin"

ANTALYA (AA) - Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, "Bugün burada gördüğüm hemşehrilik muhabbetinden, herkesin gösterdiği yakın kardeşlikten, dostluktan da tekrar mutlu oldum. Allah, Alanya'mızı, Türkiye'mizi aziz eylesin." dedi.Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile Antalya'nın Alanya ilçesine geldi. Cuma namazını Kuyularönü Camisi'nde kılan Davutoğlu, vatandaşların ilgisiyle karşılaştı. Cami çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan Davutoğlu, Antalya'daki Konyalı vatandaşların iftar davetine gideceğini söyledi. Konya ile Alanya arasında hiçbir farklılık gözetmediğini anlatan Davutoğlu, şunları kaydetti:"Annem tarafı Alanya kökenli. Babam uzun yıllardır burada çalıştı. Biraz önce camide musafaha yaparken geçen hemen hemen herkes baba, ata dostuydu. Dolayısıyla bir sıla-i rahim gibi ramazanda Antalya'daki Konyalı hemşehrilerimiz bir iftar için davet etmişlerdi. Antalya'ya iftara geçmeden önce sahuru Alanya'da geçirdik. İlçe başkanımızla bütün teşkilatla güzel bir iftar yaptık. Bütün Alanyalılara teşekkür ediyoruz. Cuma namazını Alanyalılarla beraber kıldık." Alanya'nın, Türkiye'nin en büyük ilçelerinden olduğunu, il vasfının da bütün özelliklerini taşıdığını ifade eden Davutoğlu, Alanya'ya devlet üniversitesinin ve Toroslar'dan Alanya'ya inen Kuşyuvası tünellerinin açılmasını hem dışişleri bakanlığı hem de başbakanlığı döneminde yakından takip ettiğini vurguladı. Davutoğlu, Alanya'ya gelirken de projeler konusunda bilgi aldığını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:"Biz bu dağların, toprakların çocuğuyuz. Alanya, Türkiye'nin yüz akı. Turizme verdiği desteği, buraya gelen herkes Alanya'nın misafirperverliğini bilir. Alaiye, Selçuklu devletinin kalesidir. Bir anlamda denize açılan kapısıdır. Bu anlamda Konya ile Antalya, Taşkent ile Alanya arasında biz hiçbir zaman fark gözetmedik. Bugün burada gördüğüm hemşehrilik muhabbetinden, herkesin gösterdiği yakın kardeşlikten, dostluktan da tekrar mutlu oldum. Allah, Alanya'mızı, Türkiye'mizi aziz eylesin."
"Bugün burada gördüğüm hemşehrilik muhabbetinden, herkesin gösterdiği yakın kardeşlikten, dostluktan da tekrar mutlu oldum. Allah, Alanya'mızı, Türkiye'mizi aziz eylesin"

ANTALYA (AA) - Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, "Bugün burada gördüğüm hemşehrilik muhabbetinden, herkesin gösterdiği yakın kardeşlikten, dostluktan da tekrar mutlu oldum. Allah, Alanya'mızı, Türkiye'mizi aziz eylesin." dedi.

Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile Antalya'nın Alanya ilçesine geldi. Cuma namazını Kuyularönü Camisi'nde kılan Davutoğlu, vatandaşların ilgisiyle karşılaştı. Cami çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan Davutoğlu, Antalya'daki Konyalı vatandaşların iftar davetine gideceğini söyledi.

Konya ile Alanya arasında hiçbir farklılık gözetmediğini anlatan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Annem tarafı Alanya kökenli. Babam uzun yıllardır burada çalıştı. Biraz önce camide musafaha yaparken geçen hemen hemen herkes baba, ata dostuydu. Dolayısıyla bir sıla-i rahim gibi ramazanda Antalya'daki Konyalı hemşehrilerimiz bir iftar için davet etmişlerdi. Antalya'ya iftara geçmeden önce sahuru Alanya'da geçirdik. İlçe başkanımızla bütün teşkilatla güzel bir iftar yaptık. Bütün Alanyalılara teşekkür ediyoruz. Cuma namazını Alanyalılarla beraber kıldık."

Alanya'nın, Türkiye'nin en büyük ilçelerinden olduğunu, il vasfının da bütün özelliklerini taşıdığını ifade eden Davutoğlu, Alanya'ya devlet üniversitesinin ve Toroslar'dan Alanya'ya inen Kuşyuvası tünellerinin açılmasını hem dışişleri bakanlığı hem de başbakanlığı döneminde yakından takip ettiğini vurguladı.

Davutoğlu, Alanya'ya gelirken de projeler konusunda bilgi aldığını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz bu dağların, toprakların çocuğuyuz. Alanya, Türkiye'nin yüz akı. Turizme verdiği desteği, buraya gelen herkes Alanya'nın misafirperverliğini bilir. Alaiye, Selçuklu devletinin kalesidir. Bir anlamda denize açılan kapısıdır. Bu anlamda Konya ile Antalya, Taşkent ile Alanya arasında biz hiçbir zaman fark gözetmedik. Bugün burada gördüğüm hemşehrilik muhabbetinden, herkesin gösterdiği yakın kardeşlikten, dostluktan da tekrar mutlu oldum. Allah, Alanya'mızı, Türkiye'mizi aziz eylesin."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.