pendik escort bayan
ak

Erü Girişimcilik Ve Yenilikçilikte 14. Oldu

26.08.2016 - 13:03, Güncelleme: 26.08.2016 - 13:03
 

Erü Girişimcilik Ve Yenilikçilikte 14. Oldu

KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi'nin (ERÜ), üniversitelerin girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıralandığı TÜBİTAK Girişimci ve...

KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi'nin (ERÜ), üniversitelerin girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıralandığı TÜBİTAK Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2016'da, Türkiye genelindeki 152 üniversite arasında 14. sırada yer aldığı bildirildi. Üniversiteden yapılan açıklamada, TÜBİTAK tarafından Türkiye'deki üniversitelerin bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliği, fikri mülkiyet havuzu, işbirliği ve etkileşim, girişimcilik ve yenilikçilik kültürü, ekonomik katkı ve ticarileşme olmak üzere 5 kategoride yapılan değerlendirme ile belirlenen TÜBİTAK Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2016 sonuçlarının ilan edildiği belirtti. Erciyes Üniversitesi'nin endekste 152 devlet ve vakıf üniversitesi genel sıralamasında 14'üncü olduğunun kaydedildiği açıklamada, ERÜ'nün devlet üniversiteleri arasındaki sıralamada ise 9'uncu sırada yer aldığı bildirildi. ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, girişimciliğin özellikle sanayi toplumundan bilgi toplumuna geçişle dünyada daha büyük önem kazandığını ve bilgiye dayalı emeğin üretim üzerindeki ağırlığının her geçen gün arttığını belirtti. Türkiye'nin kalkınması için üst düzeyde bilim ve teknoloji üretmenin yanı sıra girişimcilik faaliyetlerinin de süratle artırılmasına ihtiyaç olduğunu dile getiren Güven, bu konuda en önemli görevin üniversitelere düştüğünün bilinciyle üniversite olarak girişimcilik kültürü ve potansiyelinin artırılması için gerekli ekosistemin oluşturulmasına yönelik kararlılıkla çalıştıklarını ifade etti.
KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi'nin (ERÜ), üniversitelerin girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıralandığı TÜBİTAK Girişimci ve...

KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi'nin (ERÜ), üniversitelerin girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıralandığı TÜBİTAK Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2016'da, Türkiye genelindeki 152 üniversite arasında 14. sırada yer aldığı bildirildi.

Üniversiteden yapılan açıklamada, TÜBİTAK tarafından Türkiye'deki üniversitelerin bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliği, fikri mülkiyet havuzu, işbirliği ve etkileşim, girişimcilik ve yenilikçilik kültürü, ekonomik katkı ve ticarileşme olmak üzere 5 kategoride yapılan değerlendirme ile belirlenen TÜBİTAK Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2016 sonuçlarının ilan edildiği belirtti.

Erciyes Üniversitesi'nin endekste 152 devlet ve vakıf üniversitesi genel sıralamasında 14'üncü olduğunun kaydedildiği açıklamada, ERÜ'nün devlet üniversiteleri arasındaki sıralamada ise 9'uncu sırada yer aldığı bildirildi.

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, girişimciliğin özellikle sanayi toplumundan bilgi toplumuna geçişle dünyada daha büyük önem kazandığını ve bilgiye dayalı emeğin üretim üzerindeki ağırlığının her geçen gün arttığını belirtti.

Türkiye'nin kalkınması için üst düzeyde bilim ve teknoloji üretmenin yanı sıra girişimcilik faaliyetlerinin de süratle artırılmasına ihtiyaç olduğunu dile getiren Güven, bu konuda en önemli görevin üniversitelere düştüğünün bilinciyle üniversite olarak girişimcilik kültürü ve potansiyelinin artırılması için gerekli ekosistemin oluşturulmasına yönelik kararlılıkla çalıştıklarını ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.