pendik escort bayan
ak

Erkeklerde sık görülüyor, o kansere dikkat

25.02.2020 - 10:53, Güncelleme: 25.02.2020 - 10:53
 

Erkeklerde sık görülüyor, o kansere dikkat

Prof. Dr. Gökhan Gökçe, prostat bezi dokusunda gelişen prostat kanserinin, erkeklerde en sık rastlanan kanser türleri arasında yer aldığını söyledi.

Prof. Dr. Gökhan Gökçe, prostat bezi dokusunda gelişen prostat kanserinin, erkeklerde en sık rastlanan kanser türleri arasında yer aldığını söyledi.Medicana Sivas Hastanesi doktorlarından Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Gökhan Gökçe yaptığı açıklamada, prostat bezi dokusunda gelişen prostat kanseri, günümüzde erkeklerde en sık rastlanan kanser türleri arasında yer aldığını belirtti.Gökçe, son yıllarda kanser tedavisindeki gelişmeler, prostat kanserinde de erken tanının önemini artırdığını ifade ederek, "Prostat kanserinin tanısında PSA (Prostat Spesifik Antijen) yüksekliğinin yanı sıra geleneksel olarak TRUS (Transrektal Ultrason) yardımıyla prostatın muhtelif yerlerinden alınan biyopsiler değerlendiriliyor. Rastgele yerlerden alınan biyopsilerin küçük odakları gözden kaçırma ihtimaline karşı geliştirilen MR-US Füzyon Biyopsisi, ileri teknoloji cihaz ve yazılımlarla gerçekleştiriliyor" dedi.Gökçe, kanser tanısındaki güncel yöntemler, milimetrik kanser odaklarını erken yakalamayı hedeflediğini söyleyerek, "Erken tanı sayesinde uygun tedavi ile tam iyileşme sağlanabiliyor. Bu amaçla geliştirilen MR-US Füzyon Biyopsisi, prostat biyopsisinde kanser şüphesi olan odakları milimetrik bir hassasiyetle tespit ediyor. Dünya çapında kullanımı sıklıkla artan MR-US Füzyon Biyopsisi, ileri teknolojik cihazlar ve yazılımlar ile prostatta kanser şüphesi olan patolojik odakları saptamayı kolaylaştırıyor. Bu yöntem geleneksel yönteme kıyasla şu avantajları sunuyor; normalde saptanamayacak odaklardan milimetrik hassasiyetle biyopsi alınmasına imkan veriyor, tekrarlayan biyopsi ihtimalini azaltıyor ve erken tanı koyma oranını artırıyor. Akıllı biyopsi olarak da tanımlanan füzyon biyopsisi hem MR hem de TRUS yöntemlerinin üstün taraflarını birleştirerek prostat kanserinde erken tanıya olanak sağlıyor ve geleneksel yöntemlerle yüzde 70-75'ler civarında olan tanı başarı oranını yüzde 95'lere çıkarıyor" diye konuştu.
Prof. Dr. Gökhan Gökçe, prostat bezi dokusunda gelişen prostat kanserinin, erkeklerde en sık rastlanan kanser türleri arasında yer aldığını söyledi.
Prof. Dr. Gökhan Gökçe, prostat bezi dokusunda gelişen prostat kanserinin, erkeklerde en sık rastlanan kanser türleri arasında yer aldığını söyledi.

Medicana Sivas Hastanesi doktorlarından Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Gökhan Gökçe yaptığı açıklamada, prostat bezi dokusunda gelişen prostat kanseri, günümüzde erkeklerde en sık rastlanan kanser türleri arasında yer aldığını belirtti.

Gökçe, son yıllarda kanser tedavisindeki gelişmeler, prostat kanserinde de erken tanının önemini artırdığını ifade ederek, "Prostat kanserinin tanısında PSA (Prostat Spesifik Antijen) yüksekliğinin yanı sıra geleneksel olarak TRUS (Transrektal Ultrason) yardımıyla prostatın muhtelif yerlerinden alınan biyopsiler değerlendiriliyor. Rastgele yerlerden alınan biyopsilerin küçük odakları gözden kaçırma ihtimaline karşı geliştirilen MR-US Füzyon Biyopsisi, ileri teknoloji cihaz ve yazılımlarla gerçekleştiriliyor" dedi.

Gökçe, kanser tanısındaki güncel yöntemler, milimetrik kanser odaklarını erken yakalamayı hedeflediğini söyleyerek, "Erken tanı sayesinde uygun tedavi ile tam iyileşme sağlanabiliyor. Bu amaçla geliştirilen MR-US Füzyon Biyopsisi, prostat biyopsisinde kanser şüphesi olan odakları milimetrik bir hassasiyetle tespit ediyor. Dünya çapında kullanımı sıklıkla artan MR-US Füzyon Biyopsisi, ileri teknolojik cihazlar ve yazılımlar ile prostatta kanser şüphesi olan patolojik odakları saptamayı kolaylaştırıyor. Bu yöntem geleneksel yönteme kıyasla şu avantajları sunuyor; normalde saptanamayacak odaklardan milimetrik hassasiyetle biyopsi alınmasına imkan veriyor, tekrarlayan biyopsi ihtimalini azaltıyor ve erken tanı koyma oranını artırıyor. Akıllı biyopsi olarak da tanımlanan füzyon biyopsisi hem MR hem de TRUS yöntemlerinin üstün taraflarını birleştirerek prostat kanserinde erken tanıya olanak sağlıyor ve geleneksel yöntemlerle yüzde 70-75'ler civarında olan tanı başarı oranını yüzde 95'lere çıkarıyor" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.