pendik escort bayan
ak

Erdoğan: Parlamento Çalışamazsa Erken Seçim Gündeme Gelir

13.01.2017 - 14:37, Güncelleme: 13.01.2017 - 14:37
 

Erdoğan: Parlamento Çalışamazsa Erken Seçim Gündeme Gelir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Parlamento çalışamaz hale gelirse erken seçim gündeme gelebilir." dedi.

AA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı sonrası açıklamalarda bulundu. Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Parlamentoçalışamaz hale gelirse erken seçim gündeme gelebilir." dedi.Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:"Kürsü adabına uygun bir şekilde herkesin demokratik hakkını kürsüde kullanması gerekir. Ne yazık ki başından itibaren böyle gelişmedi. 8 madde geçmiş bulunuyor. Bundan sonraki süreçte çok daha sakin bir havada ve demokrasinin adabına uygun bir şekilde bu devam etsin. Şu anda tabii bazı milletvekili arkadaşlarımızın bir arkadaşımızın burnunun kırılması, bir diğerinin affedersiniz ayağının dişlenmesi hoş değil."KÜRSÜYÜ KIRIP DÖKMEK NEDİR"Bu hafta içinde bu (anayasa değişikliği) biter ve bittikten sonra da işin zaten asıl sahibine gidecek. Asıl sahibi millet. Millete gidecek. Millet asıl kararı verecek. Öyleyse bu telaş ne. Kürsüyü kırmak dökmek nedir."MİLLET 'BU İŞİN ASIL SAHİBİ BENİM' DİYOR"330 aşılırsa 330'dan sonra millet bana gelsin, bu işin asıl sahibi benim diyor. Meydanlarda ne sözü verilmişti, anayasa sözü verilmişti. Türkiye'de eğer tek adamcılık konuşulacaksa, bugüne kadar uygulamasını yapan zaten CHP'dir. Kuruluşundan beri tek adam üzerine gelmiştir, daha da üzerine gitmiştir. Onlar da hem valilik hem belediye başkanlığı yapan kişiler vardı.Parlamenter demokrasi zaten uygulanıyor. Sağa sola bunu çekmeye gerek yok. Burada da alınan neticeler ortada. Biz neredeyse 15 ay ortalamayla hükümetler gördük. Böyle süreçlerde istikrar olabilir mi? İstikrarın olmadığı süreçte netice alınabilir mi? 15 senedir dikkat ederseniz koalisyonlar dönemi yok."MECLİS ÇALIŞAMAZ HALE GELİRSE ERKEN SEÇİM DÜŞÜNÜLÜR"Meclis çalışamaz hale gelirse düşünülür. İkinci turda da parlamento aynı kararı verirse iş millete gidecektir ve milletin verdiği karar neyse saygı duyacağız."
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Parlamento çalışamaz hale gelirse erken seçim gündeme gelebilir." dedi.

AA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı sonrası açıklamalarda bulundu. Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Parlamentoçalışamaz hale gelirse erken seçim gündeme gelebilir." dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Kürsü adabına uygun bir şekilde herkesin demokratik hakkını kürsüde kullanması gerekir. Ne yazık ki başından itibaren böyle gelişmedi. 8 madde geçmiş bulunuyor. Bundan sonraki süreçte çok daha sakin bir havada ve demokrasinin adabına uygun bir şekilde bu devam etsin. Şu anda tabii bazı milletvekili arkadaşlarımızın bir arkadaşımızın burnunun kırılması, bir diğerinin affedersiniz ayağının dişlenmesi hoş değil.

"KÜRSÜYÜ KIRIP DÖKMEK NEDİR"

Bu hafta içinde bu (anayasa değişikliği) biter ve bittikten sonra da işin zaten asıl sahibine gidecek. Asıl sahibi millet. Millete gidecek. Millet asıl kararı verecek. Öyleyse bu telaş ne. Kürsüyü kırmak dökmek nedir.

"MİLLET 'BU İŞİN ASIL SAHİBİ BENİM' DİYOR"

330 aşılırsa 330'dan sonra millet bana gelsin, bu işin asıl sahibi benim diyor. Meydanlarda ne sözü verilmişti, anayasa sözü verilmişti. Türkiye'de eğer tek adamcılık konuşulacaksa, bugüne kadar uygulamasını yapan zaten CHP'dir. Kuruluşundan beri tek adam üzerine gelmiştir, daha da üzerine gitmiştir. Onlar da hem valilik hem belediye başkanlığı yapan kişiler vardı.

Parlamenter demokrasi zaten uygulanıyor. Sağa sola bunu çekmeye gerek yok. Burada da alınan neticeler ortada. Biz neredeyse 15 ay ortalamayla hükümetler gördük. Böyle süreçlerde istikrar olabilir mi? İstikrarın olmadığı süreçte netice alınabilir mi? 15 senedir dikkat ederseniz koalisyonlar dönemi yok.

"MECLİS ÇALIŞAMAZ HALE GELİRSE ERKEN SEÇİM DÜŞÜNÜLÜR"

Meclis çalışamaz hale gelirse düşünülür. İkinci turda da parlamento aynı kararı verirse iş millete gidecektir ve milletin verdiği karar neyse saygı duyacağız."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.