pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Enuygun.com'dan Bayramda Uçakla Seyahat Edeceklere Uyarı

Spor 14.06.2018 - 11:08, Güncelleme: 14.06.2018 - 11:08
 

Enuygun.com'dan Bayramda Uçakla Seyahat Edeceklere Uyarı

Enuygun.com Seyahat Analisti Hacıbayramoğlu: - "Uçakla seyahat edeceklerin bayram ve tatil dönemlerinde havalimanlarında yaşanan yoğunluğu da göz önüne almaları gerek. Geçtiğimiz aylarda THY ve Pegasus, check-in ve alanda olma sürelerinde değişiklik yaptı

İSTANBUL (AA) - Enuygun.com Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu, uçakla seyahat edeceklerin bayram ve tatil dönemlerinde havalimanlarında yaşanan yoğunluğu da göz önüne almaları gerektiğini belirterek, geçen aylarda Türk Hava Yolları (THY) ve Pegasus'un, check-in ve alanda olma sürelerinde değişiklik yaptığını bildirdi.Enuygun.com'dan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Hacıbayramoğlu, uçakla seyahate gidecek yolcuları, gerek havalimanlarındaki yoğunluk gerekse de değişen check-in ve boarding sürelerini göz önünde bulundurmaları konusunda uyardı.Uçakla seyahat edeceklerin bayram ve tatil dönemlerinde havalimanlarında yaşanan yoğunluğu da göz önüne almaları gerektiğini vurgulayan Hacıbayramoğlu, geçen aylarda THY ve Pegasus'un, check-in ve alanda olma sürelerinde değişiklik yaptığına dikkati çekti.Hacıbayramoğlu, "THY, check-in işlemlerini iç hatlarda uçuştan 45 dakika önce, dış hatlarda ise uçuşa 1 saat kala kapatıyor. Pegasus ise online check-in yapılmadıysa iç hat uçuşlarında en az 2 saat, dış hat uçuşlarında da 3 saat önce havalimanında olunmasını istiyor. Yurt içi uçuşlarda check-in'i 45 dakika, yurt dışında da 60 dakika önce kapatıyor. Anadolujet iç hat uçuşlarında 45 dakika, yurt dışı hatlarda uçuşa 1 saat kala check-in işlemlerini kapatıyor. THY ayrıca, boarding yani uçağa biniş süresini de 20 dakikaya çıkardı. Bu durumda uçuşa yarım saat kala kapıda olmanızda fayda var." ifadelerini kullandı.- "Bagajınız fazla çıkarsa ek ücret ödemek zorunda kalabilirsiniz"Tuğba Hacıbayramoğlu, bazı havayollarının bagaj hakkı konusunda biletin türüne göre farklı uygulama yaptığını belirterek, şunları kaydetti:"THY bagaj hakkı, yurt içi uçuşlarda promosyon biletlerinde 15 kilogram, ekonomi sınıfında ise 20 kilogram. Yurt dışı ekonomi sınıfında da 20 kilogram. Pegasus'un da bagaj hakları 15-20 kilogram arası değişiyor. Anadolujet'in yurt içi uçuşlarda 15 kilogram bagaj hakkı, Kıbrıs uçuşlarında ise 20 kilogram bagaj hakkı var. Bagajınız fazla çıkarsa kilogram başına ek ücret ödemek zorunda kalabilirsiniz."
Enuygun.com Seyahat Analisti Hacıbayramoğlu: - "Uçakla seyahat edeceklerin bayram ve tatil dönemlerinde havalimanlarında yaşanan yoğunluğu da göz önüne almaları gerek. Geçtiğimiz aylarda THY ve Pegasus, check-in ve alanda olma sürelerinde değişiklik yaptı

İSTANBUL (AA) - Enuygun.com Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu, uçakla seyahat edeceklerin bayram ve tatil dönemlerinde havalimanlarında yaşanan yoğunluğu da göz önüne almaları gerektiğini belirterek, geçen aylarda Türk Hava Yolları (THY) ve Pegasus'un, check-in ve alanda olma sürelerinde değişiklik yaptığını bildirdi.

Enuygun.com'dan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Hacıbayramoğlu, uçakla seyahate gidecek yolcuları, gerek havalimanlarındaki yoğunluk gerekse de değişen check-in ve boarding sürelerini göz önünde bulundurmaları konusunda uyardı.

Uçakla seyahat edeceklerin bayram ve tatil dönemlerinde havalimanlarında yaşanan yoğunluğu da göz önüne almaları gerektiğini vurgulayan Hacıbayramoğlu, geçen aylarda THY ve Pegasus'un, check-in ve alanda olma sürelerinde değişiklik yaptığına dikkati çekti.

Hacıbayramoğlu, "THY, check-in işlemlerini iç hatlarda uçuştan 45 dakika önce, dış hatlarda ise uçuşa 1 saat kala kapatıyor. Pegasus ise online check-in yapılmadıysa iç hat uçuşlarında en az 2 saat, dış hat uçuşlarında da 3 saat önce havalimanında olunmasını istiyor. Yurt içi uçuşlarda check-in'i 45 dakika, yurt dışında da 60 dakika önce kapatıyor. Anadolujet iç hat uçuşlarında 45 dakika, yurt dışı hatlarda uçuşa 1 saat kala check-in işlemlerini kapatıyor. THY ayrıca, boarding yani uçağa biniş süresini de 20 dakikaya çıkardı. Bu durumda uçuşa yarım saat kala kapıda olmanızda fayda var." ifadelerini kullandı.


- "Bagajınız fazla çıkarsa ek ücret ödemek zorunda kalabilirsiniz"


Tuğba Hacıbayramoğlu, bazı havayollarının bagaj hakkı konusunda biletin türüne göre farklı uygulama yaptığını belirterek, şunları kaydetti:

"THY bagaj hakkı, yurt içi uçuşlarda promosyon biletlerinde 15 kilogram, ekonomi sınıfında ise 20 kilogram. Yurt dışı ekonomi sınıfında da 20 kilogram. Pegasus'un da bagaj hakları 15-20 kilogram arası değişiyor. Anadolujet'in yurt içi uçuşlarda 15 kilogram bagaj hakkı, Kıbrıs uçuşlarında ise 20 kilogram bagaj hakkı var. Bagajınız fazla çıkarsa kilogram başına ek ücret ödemek zorunda kalabilirsiniz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.