pendik escort bayan
ak

"Engelsiz Yaşamı Teşvik" projesi hibe almaya hak kazandı

17.07.2016 - 02:08, Güncelleme: 17.07.2016 - 02:08
 

"Engelsiz Yaşamı Teşvik" projesi hibe almaya hak kazandı

AKSİAD'ın hazırladığı ve Akyurt Belediyesi tarafından desteklenen "Akyurt'ta Engelsiz Yaşamın Teşviki" projesi, Ankara Kalkınma Ajansından hibe alacak

ANKARA (AA) - Akyurt Sanayici ve İşadamları Derneği (AKSİAD) tarafından hazırlanan, Akyurt Belediyesinin de desteklediği "Akyurt'ta Engelsiz Yaşamın Teşviki Projesi", Ankara Kalkınma Ajansından hibe almaya hak kazandı. Projenin protokolü, Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş ve AKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Tekin Çelik tarafından Ankara Evi'nde imzalandı.Akyurt Belediye Başkanı Ayantaş, yaptığı açıklamada, engelli vatandaşların iş gücüne katılması konusunun farklı projelerle üzerinde durdukları önemli bir konu olduğunu söyledi. Geçen aylarda engellilerin sağlıklı yaşamalarıyla ilgili bir projede daha yer aldıklarını anlatan Belediye Başkanı Ayantaş, "AKSİAD, Akyurt’a değer katmak için güzel bir proje geliştirdi. Biz de burada projemize uygun engelli vatandaşlarımızın tespiti, projenin ilçemizde duyurulması ve istenen her konuda elimizden gelen desteği vererek katkıda bulunacağız. Bu hassas projenin gerçekleştirilmesinde başta AKSİAD Başkanı Ali Tekin Çelik olmak üzere Ankara Kalkınma Ajansı yetkililerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. Proje kapsamında mesleki yetersizlik ve engellilik nedeniyle işgücü piyasasına katılamayan engelli bireylerin istihdam edilmesi, gelir düzeyinin artırılması için çeşitli alanlarda eğitimler verilecek.Bu kapsamda 30'u mesleki eğitimi bulunmayan, 30'u ise işitme engelli bireylerden oluşan 60 kişiye mesleki eğitim sağlanacak.Sanayi makinecisi eğitimi, sanayi nakışı desenleri hazırlama eğitimi, i̇şitme engelliler i̇çin sanayi makinecisi eğitimi ve i̇şitme engelliler i̇çin sanayi nakışı desenleri hazırlama eğitimi dallarındaki eğitim, 448'er saat üzerinden gerçekleştirilecek.Eğitime katılan engelli bireyler, AKSİAD üye iş yerlerinde staj yapma imkanına sahip olacak.Eğitim faaliyetlerine katılan gençlerin ailelerine yönelik seminerler de düzenlenecek.Aile bireyleri, devletin genç engelli ve işsizlere yönelik sosyal hizmetleri, gençlerin işgücü piyasasına girişlerinin etkin şekilde desteklenmesinin önemi ve destekleme yöntemleri ile madde bağımlılığı ile mücadelede ebeveynlerin sorumlulukları olmak üzere 3 farklı alanda bilgilendirilecek.
AKSİAD'ın hazırladığı ve Akyurt Belediyesi tarafından desteklenen "Akyurt'ta Engelsiz Yaşamın Teşviki" projesi, Ankara Kalkınma Ajansından hibe alacak

ANKARA (AA) - Akyurt Sanayici ve İşadamları Derneği (AKSİAD) tarafından hazırlanan, Akyurt Belediyesinin de desteklediği "Akyurt'ta Engelsiz Yaşamın Teşviki Projesi", Ankara Kalkınma Ajansından hibe almaya hak kazandı.

Projenin protokolü, Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş ve AKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Tekin Çelik tarafından Ankara Evi'nde imzalandı.

Akyurt Belediye Başkanı Ayantaş, yaptığı açıklamada, engelli vatandaşların iş gücüne katılması konusunun farklı projelerle üzerinde durdukları önemli bir konu olduğunu söyledi.

Geçen aylarda engellilerin sağlıklı yaşamalarıyla ilgili bir projede daha yer aldıklarını anlatan Belediye Başkanı Ayantaş, "AKSİAD, Akyurt’a değer katmak için güzel bir proje geliştirdi. Biz de burada projemize uygun engelli vatandaşlarımızın tespiti, projenin ilçemizde duyurulması ve istenen her konuda elimizden gelen desteği vererek katkıda bulunacağız. Bu hassas projenin gerçekleştirilmesinde başta AKSİAD Başkanı Ali Tekin Çelik olmak üzere Ankara Kalkınma Ajansı yetkililerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Proje kapsamında mesleki yetersizlik ve engellilik nedeniyle işgücü piyasasına katılamayan engelli bireylerin istihdam edilmesi, gelir düzeyinin artırılması için çeşitli alanlarda eğitimler verilecek.

Bu kapsamda 30'u mesleki eğitimi bulunmayan, 30'u ise işitme engelli bireylerden oluşan 60 kişiye mesleki eğitim sağlanacak.

Sanayi makinecisi eğitimi, sanayi nakışı desenleri hazırlama eğitimi, i̇şitme engelliler i̇çin sanayi makinecisi eğitimi ve i̇şitme engelliler i̇çin sanayi nakışı desenleri hazırlama eğitimi dallarındaki eğitim, 448'er saat üzerinden gerçekleştirilecek.

Eğitime katılan engelli bireyler, AKSİAD üye iş yerlerinde staj yapma imkanına sahip olacak.

Eğitim faaliyetlerine katılan gençlerin ailelerine yönelik seminerler de düzenlenecek.

Aile bireyleri, devletin genç engelli ve işsizlere yönelik sosyal hizmetleri, gençlerin işgücü piyasasına girişlerinin etkin şekilde desteklenmesinin önemi ve destekleme yöntemleri ile madde bağımlılığı ile mücadelede ebeveynlerin sorumlulukları olmak üzere 3 farklı alanda bilgilendirilecek.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.