pendik escort bayan
ak

Engelli Öğrenciler İçin Yaz Kur'an Kursu Açıldı

11.07.2018 - 16:13, Güncelleme: 11.07.2018 - 16:13
 

Engelli Öğrenciler İçin Yaz Kur'an Kursu Açıldı

SİVAS (AA) - Sivas Belediyesi, Cumhuriyet Üniversitesi ve İl Müftülüğü tarafından engelli öğrencilere yönelik yaz Kur'an kursu açıldı. Belediyeden...

SİVAS (AA) - Sivas Belediyesi, Cumhuriyet Üniversitesi ve İl Müftülüğü tarafından engelli öğrencilere yönelik yaz Kur'an kursu açıldı. Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sivas Belediyesi Engelliler Kültür Merkezi’nde gerçekleştiren kurslarda ilkokul dahil olmak üzere lise öğrencilerinden oluşan 16 öğrenci Kur’an-ı Kerim kursuna katılıyor.Sabah evlerinden araçla alınan öğrenciler öğlene kadar merkezde ders görüyor.Pazartesi, salı ve çarşamba günleri kız öğrencilere verilen kurs, perşembe ve cuma günleri de erkek öğrenciler için düzenleniyor.Kursta öğrencilere Selim Ağa Cami imam-hatibi Bedrettin Kocaman ve Sivas Müftülüğü İşitme Engelli Kur'an Kursu Öğretmeni Amine Kaşgin ders veriyor.25 Haziran’da başlayan yaz Kur'an kursu 17 Ağustos’ta son bulacak.Kursu ziyaret eden İl Müftüsü Yusuf Akkuş, engelli öğrencilere verilen hizmetin önemli olduğuna vurgu yaptı.Kursun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Akkuş, "Yaz Kur'an kurslarına ek olarak İl Müftülüğümüz, Sivas Belediyemiz ve Cumhuriyet Üniversitemiz tarafından işitme engelli öğrencilerimize yönelik kurs açıldı. Bunun örnekleri ülkemizin çeşitli şehirlerinde var. Hem işitme, hem görme engelli kardeşlerimize yönelik kurslar mevcut. Ailelerin de bu konuda duyarlı olmaları gerekiyor. Buralarda öğrencilerin hem dini bilgileri, hem de arkadaşlıkları gelişiyor." ifadelerini kullandı.Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın ise, engellilere yönelik çalışmalara değinerek, "Son yıllarda Cumhurbaşkanımızın talimatı ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın destekleriyle dini hizmetler konusunda önemli yol alındı." açıklamasında bulundu.Cumhuriyet Üniversitesi Engelliler Birimi’nin kurucusu Prof. Dr. Recep Toparlı da kurs için belediyenin yer tahsisinde bulunduğunu üniversitenin ise araç tahsis ettiğini belirterek, uygulamadan öğrencilerin ailelerinin de memnun kaldığını ifade etti. Programda öğrencilere Kur'an-ı Kerim hediye edildi.
SİVAS (AA) - Sivas Belediyesi, Cumhuriyet Üniversitesi ve İl Müftülüğü tarafından engelli öğrencilere yönelik yaz Kur'an kursu açıldı. Belediyeden...

SİVAS (AA) - Sivas Belediyesi, Cumhuriyet Üniversitesi ve İl Müftülüğü tarafından engelli öğrencilere yönelik yaz Kur'an kursu açıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sivas Belediyesi Engelliler Kültür Merkezi’nde gerçekleştiren kurslarda ilkokul dahil olmak üzere lise öğrencilerinden oluşan 16 öğrenci Kur’an-ı Kerim kursuna katılıyor.

Sabah evlerinden araçla alınan öğrenciler öğlene kadar merkezde ders görüyor.

Pazartesi, salı ve çarşamba günleri kız öğrencilere verilen kurs, perşembe ve cuma günleri de erkek öğrenciler için düzenleniyor.

Kursta öğrencilere Selim Ağa Cami imam-hatibi Bedrettin Kocaman ve Sivas Müftülüğü İşitme Engelli Kur'an Kursu Öğretmeni Amine Kaşgin ders veriyor.

25 Haziran’da başlayan yaz Kur'an kursu 17 Ağustos’ta son bulacak.

Kursu ziyaret eden İl Müftüsü Yusuf Akkuş, engelli öğrencilere verilen hizmetin önemli olduğuna vurgu yaptı.

Kursun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Akkuş, "Yaz Kur'an kurslarına ek olarak İl Müftülüğümüz, Sivas Belediyemiz ve Cumhuriyet Üniversitemiz tarafından işitme engelli öğrencilerimize yönelik kurs açıldı. Bunun örnekleri ülkemizin çeşitli şehirlerinde var. Hem işitme, hem görme engelli kardeşlerimize yönelik kurslar mevcut. Ailelerin de bu konuda duyarlı olmaları gerekiyor. Buralarda öğrencilerin hem dini bilgileri, hem de arkadaşlıkları gelişiyor." ifadelerini kullandı.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın ise, engellilere yönelik çalışmalara değinerek, "Son yıllarda Cumhurbaşkanımızın talimatı ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın destekleriyle dini hizmetler konusunda önemli yol alındı." açıklamasında bulundu.

Cumhuriyet Üniversitesi Engelliler Birimi’nin kurucusu Prof. Dr. Recep Toparlı da kurs için belediyenin yer tahsisinde bulunduğunu üniversitenin ise araç tahsis ettiğini belirterek, uygulamadan öğrencilerin ailelerinin de memnun kaldığını ifade etti.

Programda öğrencilere Kur'an-ı Kerim hediye edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.