pendik escort bayan
ak

Engellerini "İlmek İlmek" Aşıyorlar

26.09.2017 - 11:43, Güncelleme: 26.09.2017 - 11:43
 

Engellerini "İlmek İlmek" Aşıyorlar

Bir zamanlar neredeyse her evde halı tezgahı bulunan Kayseri'nin Bünyan ilçesinde, bu el sanatının yeniden canladırılması için belediyenin hazırladığı AB projesi kapsamında engellilere eğitim verildi- Bünyan Belediye Başkanı Gülcüoğlu:- "Amacımız engelli

KAYSERİ (AA) - ERGÜN HAKTANIYAN - Kayseri'nin bir dönem hemen her evde dokunan halılarıyla özdeşleşen ilçesi Bünyan'da, bu el sanatının yeniden geliştirilmesi için belediye tarafından engellilere yönelik Avrupa Birliği (AB) projesi gerçekleştirildi. Bünyan Belediyesi tarafından engellilere yönelik açılan ve AB tarafından desteklenen "Mesleki Eğitim Yoluyla Engelsiz Hayata Projesi" kapsamında, 120 bedensel engelliye halı deseni hazırlama ve dokuma eğitimi verildi.Proje kapsamında halı dokumayı öğrenen engelli bireyler, meslek edinerek ev ekonomilerine katkı sağlıyor.Anadolu'nun önemli kültürel değerlerinden Bünyan halısını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla tezgah başına geçen kursiyerler, ilmek ilmek dokudukları halılarla gelir elde ediyor. Hafta içi 5 gün eğitim gören kursiyerlere, günlük 35 lira ücret ödeniyor. Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi 400 yıl öncesine dayanan halıların yaşatılması amacıyla çeşitli kurum ve kuruluşlarla iş birliğine girdiklerini ve engelli bireylere yönelik "Mesleki Eğitim Yoluyla Engelsiz Hayata Projesi"ni yaşama geçirdiklerini söyledi.Maliyeti 231 bin avro olan projenin geçen yıl başlatıldığını belirten Gülcüoğlu, şu bilgileri verdi:"Engelli kardeşlerimizin sosyal ve iktisadi yaşama daha sıkı sarılabilmeleri adına bir proje başlattık. Bu proje Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. Amacımız engelli arkadaşlarımızın sosyal ve iktisadi yaşama daha sıkı tutunabilmeleri, istihdam edilebilirliklerinin yolunu açmadır. Bunu yaparken ilçemizin marka değeri olan Bünyan halısını ön plana çıkartılması da bu vesileyle sağlanmıştır. Burada halı dokuyan arkadaşlarımız engellerin ortadan kaldırılabileceğini göstermektedir."- Halılar sergilenecek Kursiyerlerden Mustafa Oğuz (35), kursa katılmaktan memnun olduğunu ve çeşitli modeller çizerek halı dokumayı öğrendiğini ifade etti.Oğuz, engelli bireylerin gerek çalışma hayatında gerekse sosyal hayatta geri planda kaldıklarını ancak fırsat verildiğinde birçok şeyi başarabildiklerini gösterdiklerini kaydetti.Kursiyerlerden Seda Akbaş (22) ise eski gelenekleri yaşattıkları için mutlu olduklarını ve yaptıkları ürünlerin 31 Ekim'de açılacak sergiyle halkın beğenisine sunulacağını dile getirdi.
Bir zamanlar neredeyse her evde halı tezgahı bulunan Kayseri'nin Bünyan ilçesinde, bu el sanatının yeniden canladırılması için belediyenin hazırladığı AB projesi kapsamında engellilere eğitim verildi- Bünyan Belediye Başkanı Gülcüoğlu:- "Amacımız engelli

KAYSERİ (AA) - ERGÜN HAKTANIYAN - Kayseri'nin bir dönem hemen her evde dokunan halılarıyla özdeşleşen ilçesi Bünyan'da, bu el sanatının yeniden geliştirilmesi için belediye tarafından engellilere yönelik Avrupa Birliği (AB) projesi gerçekleştirildi.

Bünyan Belediyesi tarafından engellilere yönelik açılan ve AB tarafından desteklenen "Mesleki Eğitim Yoluyla Engelsiz Hayata Projesi" kapsamında, 120 bedensel engelliye halı deseni hazırlama ve dokuma eğitimi verildi.

Proje kapsamında halı dokumayı öğrenen engelli bireyler, meslek edinerek ev ekonomilerine katkı sağlıyor.

Anadolu'nun önemli kültürel değerlerinden Bünyan halısını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla tezgah başına geçen kursiyerler, ilmek ilmek dokudukları halılarla gelir elde ediyor. Hafta içi 5 gün eğitim gören kursiyerlere, günlük 35 lira ücret ödeniyor.

Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi 400 yıl öncesine dayanan halıların yaşatılması amacıyla çeşitli kurum ve kuruluşlarla iş birliğine girdiklerini ve engelli bireylere yönelik "Mesleki Eğitim Yoluyla Engelsiz Hayata Projesi"ni yaşama geçirdiklerini söyledi.

Maliyeti 231 bin avro olan projenin geçen yıl başlatıldığını belirten Gülcüoğlu, şu bilgileri verdi:

"Engelli kardeşlerimizin sosyal ve iktisadi yaşama daha sıkı sarılabilmeleri adına bir proje başlattık. Bu proje Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. Amacımız engelli arkadaşlarımızın sosyal ve iktisadi yaşama daha sıkı tutunabilmeleri, istihdam edilebilirliklerinin yolunu açmadır. Bunu yaparken ilçemizin marka değeri olan Bünyan halısını ön plana çıkartılması da bu vesileyle sağlanmıştır. Burada halı dokuyan arkadaşlarımız engellerin ortadan kaldırılabileceğini göstermektedir."

- Halılar sergilenecek

Kursiyerlerden Mustafa Oğuz (35), kursa katılmaktan memnun olduğunu ve çeşitli modeller çizerek halı dokumayı öğrendiğini ifade etti.

Oğuz, engelli bireylerin gerek çalışma hayatında gerekse sosyal hayatta geri planda kaldıklarını ancak fırsat verildiğinde birçok şeyi başarabildiklerini gösterdiklerini kaydetti.

Kursiyerlerden Seda Akbaş (22) ise eski gelenekleri yaşattıkları için mutlu olduklarını ve yaptıkları ürünlerin 31 Ekim'de açılacak sergiyle halkın beğenisine sunulacağını dile getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.