pendik escort bayan
ak

Enerjisa'dan 162 Milyon Liralık Yeni Tahvil İhracı

16.04.2018 - 14:33, Güncelleme: 16.04.2018 - 14:33
 

Enerjisa'dan 162 Milyon Liralık Yeni Tahvil İhracı

Enerjisa Enerji Finans Direktörü Bibert:- "Geçen yıl gerçekleştirdiğimiz tahvil ihraçlarına ek olarak, bu yıl gerçekleştirdiğimiz 162 milyon liralık beş yıl vadeli ihraçla birlikte toplam 1 milyar 352 milyon liraya ulaşarak sektörde en yüksek miktarı yaka

İSTANBUL (AA) - Enerjisa Enerji AŞ, 2018'in ilk ihracını beklenenin üzerinde talep toplayarak tamamladı. Enerjisa tarafından yapılan açıklamaya göre, beş yıl vadeli, 162 milyon lira tutarlı TÜFE'ye endeksli yeni tahvil ihracıyla birlikte, şirket bugüne kadar Türkiye Özel Sektör Tahvil Piyasası'ndan 1 milyar 352 milyon lira finansman sağladı.Bu işlemle altıncı tahvil ihracını tamamlayan şirket, tedavüldeki reel sektör tahvillerinin yaklaşık yüzde 15'inin ihraçcısı pozisyonuna da ulaşmış oldu.Açıklamada görüşlerine yer verilen Enerjisa Enerji Finans Direktörü (CFO) Sascha Bibert, 2017'de beş yıl vade ile Türkiye'nin en uzun vadeli özel sektör tahvil ihracını tamamladıklarını anımsattı.Daha önceki ihraçlarında olduğu gibi 5 Nisan'daki 2018'in ilk ihracına da yatırımcılardan yoğun talep gelmesinden memnuniyet duyduklarını dile getiren Bibert, şunları kaydetti:"Beş yıl vade süresini ve aynı vadedeki borçlanma maliyetimizi TÜFE+500 baz puanda sabit tutmak bizim için önemli. Enerjisa olarak sermaye piyasalarının gelişmesi ve derinleşmesi amacıyla hareket ederek enerji sektöründe öncü rol oynuyoruz. 2017'nin mart ayında Türkiye'deki en büyük reel sektör tahvil ihracını gerçekleştirdik. Geçen yılın ağustos ayında ise 5 yıl vadeyle yine en uzun vadeli özel sektör tahvil ihracına imza attık. Geçen yıl gerçekleştirdiğimiz tahvil ihraçlarına ek olarak, bu yıl gerçekleştirdiğimiz 162 milyon liralık beş yıl vadeli ihraçla birlikte toplam 1 milyar 352 milyon liraya ulaşarak sektörde en yüksek miktarı yakaladık."
Enerjisa Enerji Finans Direktörü Bibert:- "Geçen yıl gerçekleştirdiğimiz tahvil ihraçlarına ek olarak, bu yıl gerçekleştirdiğimiz 162 milyon liralık beş yıl vadeli ihraçla birlikte toplam 1 milyar 352 milyon liraya ulaşarak sektörde en yüksek miktarı yaka

İSTANBUL (AA) - Enerjisa Enerji AŞ, 2018'in ilk ihracını beklenenin üzerinde talep toplayarak tamamladı.

Enerjisa tarafından yapılan açıklamaya göre, beş yıl vadeli, 162 milyon lira tutarlı TÜFE'ye endeksli yeni tahvil ihracıyla birlikte, şirket bugüne kadar Türkiye Özel Sektör Tahvil Piyasası'ndan 1 milyar 352 milyon lira finansman sağladı.

Bu işlemle altıncı tahvil ihracını tamamlayan şirket, tedavüldeki reel sektör tahvillerinin yaklaşık yüzde 15'inin ihraçcısı pozisyonuna da ulaşmış oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Enerjisa Enerji Finans Direktörü (CFO) Sascha Bibert, 2017'de beş yıl vade ile Türkiye'nin en uzun vadeli özel sektör tahvil ihracını tamamladıklarını anımsattı.

Daha önceki ihraçlarında olduğu gibi 5 Nisan'daki 2018'in ilk ihracına da yatırımcılardan yoğun talep gelmesinden memnuniyet duyduklarını dile getiren Bibert, şunları kaydetti:

"Beş yıl vade süresini ve aynı vadedeki borçlanma maliyetimizi TÜFE+500 baz puanda sabit tutmak bizim için önemli. Enerjisa olarak sermaye piyasalarının gelişmesi ve derinleşmesi amacıyla hareket ederek enerji sektöründe öncü rol oynuyoruz. 2017'nin mart ayında Türkiye'deki en büyük reel sektör tahvil ihracını gerçekleştirdik. Geçen yılın ağustos ayında ise 5 yıl vadeyle yine en uzun vadeli özel sektör tahvil ihracına imza attık. Geçen yıl gerçekleştirdiğimiz tahvil ihraçlarına ek olarak, bu yıl gerçekleştirdiğimiz 162 milyon liralık beş yıl vadeli ihraçla birlikte toplam 1 milyar 352 milyon liraya ulaşarak sektörde en yüksek miktarı yakaladık."



Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.