pendik escort bayan
ak

Emniyetten İnternet Dolandırıcılığı Uyarısı

11.01.2017 - 16:58, Güncelleme: 11.01.2017 - 16:58
 

Emniyetten İnternet Dolandırıcılığı Uyarısı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Emniyet Müdürlüğü, internet üzerinden trafik cezası ödeme bahanesiyle dolandırıcılık olaylarının yaşandığı uyarısında...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Emniyet Müdürlüğü, internet üzerinden trafik cezası ödeme bahanesiyle dolandırıcılık olaylarının yaşandığı uyarısında bulundu.Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, uyarılara rağmen son günlerde özellikle internet üzerinden trafik cezası ödemesi yapmak isteyen vatandaşların dolandırıldığının tespit edildiği belirtildi.Mağdur vatandaşlarla yapılan görüşmelerde internet aramasında çıkan bir sayfa üzerinden dolandırıcılık yapıldığının belirlendiği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:"Mağdur olan vatandaşlarımızla yapılan görüşmelerde, internet arama motoruna ‘trafik cezasını nasıl öderim?’ şeklinde yazarak arama yaptıkları, ekrana gelen internet adresine giriş yaptıkları, sitenin ödeme yapmak için yazılı olarak yönlendirmelerde bulunduğu, trafik cezasını ödemek isteyen vatandaşlarımızdan kredi kartı bilgilerinin istendiği belirtilmiştir. Kredi kartı bilgilerini verdikten sonra muhatabı oldukları trafik cezasının ekranda görüneceğini ve kendilerine gelen tek seferlik şifreyi girmek suretiyle cezayı ödeyebileceklerinin bildirildiği, fakat ceza ödemesi yerine ekrana çeşitli GSM operatörlerine Türk lirası gönderilmesi için onay isteyen linklerin geldiği ve bir anlık dikkatsizlik sonucu ilgisiz telefon numaralarına para yüklenmesi suretiyle dolandırıldıkları anlaşılmaktadır."Açıklamada, vatandaşların trafik cezası ödemelerini çalıştıkları bankaların internet siteleri üzerinden yapmaları gerektiği hatırlatıldı.
KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Emniyet Müdürlüğü, internet üzerinden trafik cezası ödeme bahanesiyle dolandırıcılık olaylarının yaşandığı uyarısında...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Emniyet Müdürlüğü, internet üzerinden trafik cezası ödeme bahanesiyle dolandırıcılık olaylarının yaşandığı uyarısında bulundu.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, uyarılara rağmen son günlerde özellikle internet üzerinden trafik cezası ödemesi yapmak isteyen vatandaşların dolandırıldığının tespit edildiği belirtildi.

Mağdur vatandaşlarla yapılan görüşmelerde internet aramasında çıkan bir sayfa üzerinden dolandırıcılık yapıldığının belirlendiği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Mağdur olan vatandaşlarımızla yapılan görüşmelerde, internet arama motoruna ‘trafik cezasını nasıl öderim?’ şeklinde yazarak arama yaptıkları, ekrana gelen internet adresine giriş yaptıkları, sitenin ödeme yapmak için yazılı olarak yönlendirmelerde bulunduğu, trafik cezasını ödemek isteyen vatandaşlarımızdan kredi kartı bilgilerinin istendiği belirtilmiştir. Kredi kartı bilgilerini verdikten sonra muhatabı oldukları trafik cezasının ekranda görüneceğini ve kendilerine gelen tek seferlik şifreyi girmek suretiyle cezayı ödeyebileceklerinin bildirildiği, fakat ceza ödemesi yerine ekrana çeşitli GSM operatörlerine Türk lirası gönderilmesi için onay isteyen linklerin geldiği ve bir anlık dikkatsizlik sonucu ilgisiz telefon numaralarına para yüklenmesi suretiyle dolandırıldıkları anlaşılmaktadır."

Açıklamada, vatandaşların trafik cezası ödemelerini çalıştıkları bankaların internet siteleri üzerinden yapmaları gerektiği hatırlatıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.