pendik escort bayan
ak

Ego'dan "Serbest Kart" Açıklaması

29.03.2017 - 14:53, Güncelleme: 29.03.2017 - 14:53
 

Ego'dan "Serbest Kart" Açıklaması

Serbest kart kullanıcılarının kartlarını okuttuklarında yaş durumlarının anons edilmesinin, usulsüz kart kullanımının önüne geçmek amacıyla uygulandığı bildirildi

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü yetkililerince, serbest kart kullanıcılarının kartlarını okuttuklarında yaş durumlarının anons edilmesinin, usulsüz kart kullanımının önüne geçmek amacıyla uygulandığı bildirildi.Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kamu Denetçiliği Kurumuna başvuran serbest kart kullanıcısı bir vatandaş, toplu taşıma araçlarını kullanırken, kart okutulduğunda yapılan anonstan duyduğu rahatsızlığı iletti.Konunun bazı medya organlarında yer alarak gündeme gelmesinin ardından EGO yetkililerinden "Bu yöntem, hem usulsüz kart kullanımlarının önüne geçmek hem de yolcu potansiyelinin ve yolculuk taleplerinin belirlenmesinde önemli bir kaynak oluşturmak için uygulanıyor." açıklaması yapıldı.- "Ücret ödemeden yolculuk yapmaya çalışanların önüne geçildi"EGO yetkilileri, elektronik toplu taşıma kartı Ankarakart'lardan "indirimli" ve "serbest" olanların sadece sahibine özel olarak hazırlandığını belirtti.Kontrol görevlilerince yapılan denetimler sırasında, serbest veya indirimli kart kullanım hakkı olan bazı kimselerin, kendi kartını zaman zaman eşine, çocuğuna, torununa, akrabasına ya da kullanma hakkı olmayan üçüncü şahıslara kullandırdığının belirlendiğini kaydeden yetkililer, bunları önlemek ve kart tipini belirlemek amacıyla hem yaşlarının belirtilmesi hem de kadın ve erkek sesiyle anons uygulaması yapıldığını ifade etti.Yetkililer, bu uygulama sayesinde, başkasının kartını kullanarak ücret ödemeden yolculuk yapmaya çalışanların büyük ölçüde önüne geçildiğini bildirdi.- "Önemli bir veri kaynağı"Elektronik kart okuma ile EGO toplu taşıma sistemine ilişkin veri sağlandığını da belirten EGO yetkilileri, "Bu veriler, Ankara'daki yolcu potansiyelinin ve yolculuk taleplerinin belirlenmesinde önemli bir kaynak olarak kullanılıyor. Örneğin bu verilerle, hangi durakta, hangi saatte yolcu yoğunluğu olduğu, hangi gruba giren yolcuların bindiği belirlenerek buna göre otobüslerin hareketleri planlanıyor. Böylece daha kaliteli ve verimli ulaşım sisteminin oluşturulması için de çalışma yapılmış oluyor." açıklamasında bulundu.Kent içi ulaşım hizmetinden 61 ile 65 yaş arasında 24 bin 437, 65 yaş üzerinde de 295 bin 626 serbest kart kullanıcısı yararlanıyor.
Serbest kart kullanıcılarının kartlarını okuttuklarında yaş durumlarının anons edilmesinin, usulsüz kart kullanımının önüne geçmek amacıyla uygulandığı bildirildi

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü yetkililerince, serbest kart kullanıcılarının kartlarını okuttuklarında yaş durumlarının anons edilmesinin, usulsüz kart kullanımının önüne geçmek amacıyla uygulandığı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kamu Denetçiliği Kurumuna başvuran serbest kart kullanıcısı bir vatandaş, toplu taşıma araçlarını kullanırken, kart okutulduğunda yapılan anonstan duyduğu rahatsızlığı iletti.

Konunun bazı medya organlarında yer alarak gündeme gelmesinin ardından EGO yetkililerinden "Bu yöntem, hem usulsüz kart kullanımlarının önüne geçmek hem de yolcu potansiyelinin ve yolculuk taleplerinin belirlenmesinde önemli bir kaynak oluşturmak için uygulanıyor." açıklaması yapıldı.

- "Ücret ödemeden yolculuk yapmaya çalışanların önüne geçildi"

EGO yetkilileri, elektronik toplu taşıma kartı Ankarakart'lardan "indirimli" ve "serbest" olanların sadece sahibine özel olarak hazırlandığını belirtti.

Kontrol görevlilerince yapılan denetimler sırasında, serbest veya indirimli kart kullanım hakkı olan bazı kimselerin, kendi kartını zaman zaman eşine, çocuğuna, torununa, akrabasına ya da kullanma hakkı olmayan üçüncü şahıslara kullandırdığının belirlendiğini kaydeden yetkililer, bunları önlemek ve kart tipini belirlemek amacıyla hem yaşlarının belirtilmesi hem de kadın ve erkek sesiyle anons uygulaması yapıldığını ifade etti.

Yetkililer, bu uygulama sayesinde, başkasının kartını kullanarak ücret ödemeden yolculuk yapmaya çalışanların büyük ölçüde önüne geçildiğini bildirdi.

- "Önemli bir veri kaynağı"

Elektronik kart okuma ile EGO toplu taşıma sistemine ilişkin veri sağlandığını da belirten EGO yetkilileri, "Bu veriler, Ankara'daki yolcu potansiyelinin ve yolculuk taleplerinin belirlenmesinde önemli bir kaynak olarak kullanılıyor. Örneğin bu verilerle, hangi durakta, hangi saatte yolcu yoğunluğu olduğu, hangi gruba giren yolcuların bindiği belirlenerek buna göre otobüslerin hareketleri planlanıyor. Böylece daha kaliteli ve verimli ulaşım sisteminin oluşturulması için de çalışma yapılmış oluyor." açıklamasında bulundu.

Kent içi ulaşım hizmetinden 61 ile 65 yaş arasında 24 bin 437, 65 yaş üzerinde de 295 bin 626 serbest kart kullanıcısı yararlanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.