pendik escort bayan
ak

Efse Ve Qnb Finansbank, Türkiye'de Tarıma Yönelik Desteği Artıracak

08.03.2017 - 10:08, Güncelleme: 08.03.2017 - 10:08
 

Efse Ve Qnb Finansbank, Türkiye'de Tarıma Yönelik Desteği Artıracak

EFSE Yönetim Kurulu Başkanı Tiskens:- "QNB Finansbank’a sağlanan bu en son kaynak, iş ortağımızın Türkiye'de finansman ihtiyacı olanlara yönelik desteği kısa sürede hayata geçirme yeteneğinin altını çiziyor"

İSTANBUL (AA) - Güneydoğu Avrupa için Avrupa Fonu (EFSE) tarafından QNB Finansbank’a aktarılan toplam kredi tutarı 60 milyon avroya yükseliyor.EFSE ve QNB Finansbank açıklamasına göre, EFSE, QNB Finansbank Türkiye'ye verdiği 20 milyon dolar tutarındaki ek ana krediyle, Türkiye'deki kırsal bölgelerde bulunan tarım işletmelerine yönelik desteğini daha ileri bir boyuta taşıdı.Açıklamaya göre, EFSE, bahsekonu krediye ek olarak QNB Finansbank'a teknik destek sunmaya da devam edecek. Teknik destek kapsamında tarım bankacılığına ilişkin risk yönetimi eğitimi, çiftçilerin finansal okuryazarlığını geliştirmeye yönelik çalıştaylar, yerel tarım birlikleri ve kooperatiflerine yönelik seminerlerin yanı sıra çeşitli tarım alt sektörlerindeki en iyi uygulamalara ve eğilimlere ilişkin raporların geliştirilmesi yer alıyor.2014 yılından beri EFSE iş ortağı olan QNB Finansbank, Türkiye'de bulunan mikro düzeyde, küçük ölçekli ve kırsal işletmeleri desteklemek üzere, geçen yıllarda toplam 40 milyon avro tutarında kredi almıştı. Alınan bu finansmanın büyük bir bölümü, Ankara'nın "Kalkınmada Öncelikli Yöreler" olarak adlandırdığı bölgeler için tahsil edilmişti. EFSE tarafından QNB Finansbank’a aktarılan 20 milyon dolar tutarındaki ek ana krediyle, toplam kredi tutarı 60 milyon avroya yükseliyor.Açıklamada görüşlerine yer verilen, EFSE Yönetim Kurulu Başkanı Christoph Tiskens, "QNB Finansbank’a sağlanan bu en son kaynak, iş ortağımızın Türkiye'de finansman ihtiyacı olanlara yönelik desteği kısa sürede hayata geçirme yeteneğinin altını çiziyor. Tarım işletmelerini canlandırmak amacıyla özel olarak tahsis edilen bu kredi, EFSE'nin hizmet verdiği bölgelerde ekonomik kalkınmayı güçlendirerek, bu bölgelerin refahına katkıda bulunma misyonu doğrultusunda kullanılacaktır." ifadelerini kullandı.QNB Finansbank KOBİ ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Onur Özkan ise QNB Finansbank Tarım Bankacılığı olarak 2013 yılından bu yana her yıl kendilerine sektörün üzerinde büyüme hedefi koyarak başarı ile ilerlemeye devam ettiklerini belirterek, "Tarım sektörü ve yarattığı değerin farkında olan bir kurum olarak çiftçilerimizin gelişmesi ve Türk ekonomisindeki varlıklarını güçlendirecek çalışmalara imza atıyoruz. EFSE ile iş birliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz ve bu iş birliğini başka alanlara da taşımayı umuyoruz." bilgisini verdi.
EFSE Yönetim Kurulu Başkanı Tiskens:- "QNB Finansbank’a sağlanan bu en son kaynak, iş ortağımızın Türkiye'de finansman ihtiyacı olanlara yönelik desteği kısa sürede hayata geçirme yeteneğinin altını çiziyor"

İSTANBUL (AA) - Güneydoğu Avrupa için Avrupa Fonu (EFSE) tarafından QNB Finansbank’a aktarılan toplam kredi tutarı 60 milyon avroya yükseliyor.

EFSE ve QNB Finansbank açıklamasına göre, EFSE, QNB Finansbank Türkiye'ye verdiği 20 milyon dolar tutarındaki ek ana krediyle, Türkiye'deki kırsal bölgelerde bulunan tarım işletmelerine yönelik desteğini daha ileri bir boyuta taşıdı.

Açıklamaya göre, EFSE, bahsekonu krediye ek olarak QNB Finansbank'a teknik destek sunmaya da devam edecek. Teknik destek kapsamında tarım bankacılığına ilişkin risk yönetimi eğitimi, çiftçilerin finansal okuryazarlığını geliştirmeye yönelik çalıştaylar, yerel tarım birlikleri ve kooperatiflerine yönelik seminerlerin yanı sıra çeşitli tarım alt sektörlerindeki en iyi uygulamalara ve eğilimlere ilişkin raporların geliştirilmesi yer alıyor.

2014 yılından beri EFSE iş ortağı olan QNB Finansbank, Türkiye'de bulunan mikro düzeyde, küçük ölçekli ve kırsal işletmeleri desteklemek üzere, geçen yıllarda toplam 40 milyon avro tutarında kredi almıştı. Alınan bu finansmanın büyük bir bölümü, Ankara'nın "Kalkınmada Öncelikli Yöreler" olarak adlandırdığı bölgeler için tahsil edilmişti. EFSE tarafından QNB Finansbank’a aktarılan 20 milyon dolar tutarındaki ek ana krediyle, toplam kredi tutarı 60 milyon avroya yükseliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen, EFSE Yönetim Kurulu Başkanı Christoph Tiskens, "QNB Finansbank’a sağlanan bu en son kaynak, iş ortağımızın Türkiye'de finansman ihtiyacı olanlara yönelik desteği kısa sürede hayata geçirme yeteneğinin altını çiziyor. Tarım işletmelerini canlandırmak amacıyla özel olarak tahsis edilen bu kredi, EFSE'nin hizmet verdiği bölgelerde ekonomik kalkınmayı güçlendirerek, bu bölgelerin refahına katkıda bulunma misyonu doğrultusunda kullanılacaktır." ifadelerini kullandı.

QNB Finansbank KOBİ ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Onur Özkan ise QNB Finansbank Tarım Bankacılığı olarak 2013 yılından bu yana her yıl kendilerine sektörün üzerinde büyüme hedefi koyarak başarı ile ilerlemeye devam ettiklerini belirterek, "Tarım sektörü ve yarattığı değerin farkında olan bir kurum olarak çiftçilerimizin gelişmesi ve Türk ekonomisindeki varlıklarını güçlendirecek çalışmalara imza atıyoruz. EFSE ile iş birliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz ve bu iş birliğini başka alanlara da taşımayı umuyoruz." bilgisini verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.