pendik escort bayan
ak

Duvar Kağıdı İthalatında Korunma Önlemi

Spor 10.08.2018 - 09:18, Güncelleme: 10.08.2018 - 09:18
 

Duvar Kağıdı İthalatında Korunma Önlemi

Duvar kağıdı ve benzeri duvar kaplamaları ithalatında 3 yıl korunma önlemi olarak ek mali yükümlülük uygulanacak

ANKARA (AA) - Duvar kağıdı ve benzeri duvar kaplamalarının ithalatında 3 yıl süreyle korunma önlemi olarak ek mali yükümlülük uygulanmasına karar verildi.Duvar Kağıdı ve Benzeri Duvar Kaplamaları İthalatında Korunma Önlemi Uygulanmasına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı, 6 Ağustos'tan geçerli olmak üzere Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, duvar kağıtları ve benzeri duvar kaplamalarının ithalatında 3 yıl süreyle korunma önlemi olarak ek mali yükümlülük uygulanacak. Söz konusu mali yükümlülük, 2018-2019 döneminde kilogram başına 3,75 dolar, 2019-2020'de kilogram başına 3,5 dolar, 2020-2021'de ise kilogram başına 3,25 dolar olacak. Ek mali yükümlülük, gümrük idarelerince, ithalatta alınan gümrük vergileri ve diğer mali yükümlülüklerden ayrı olarak tahsil edilecek ve genel bütçeye irat kaydedilecek. Ayrıca, bazı ülkeler ve gümrük bölgeleri menşeli eşyanın korunma önlemi uygulamasından muaf tutulması amacıyla tarife kontenjanı açıldı. Tarife kontenjanı miktarı, ek mali yükümlülüğün uygulandığı her bir dönemde, belirli ülkeler ve gümrük bölgeleri menşeli tarife kontenjanı kapsamı eşyanın tamamı için toplam bin 43 ton olarak belirlendi. Her bir ülke veya gümrük bölgesi menşeli eşya için bir dönemde verilecek tarife kontenjanının 347 tonu geçmemesi kararlaştırıldı. Tarife kontenjanı kapsamındaki ithalat ancak Ticaret Bakanlığınca düzenlenecek ithal lisansıyla yapılacak.
Duvar kağıdı ve benzeri duvar kaplamaları ithalatında 3 yıl korunma önlemi olarak ek mali yükümlülük uygulanacak

ANKARA (AA) - Duvar kağıdı ve benzeri duvar kaplamalarının ithalatında 3 yıl süreyle korunma önlemi olarak ek mali yükümlülük uygulanmasına karar verildi.

Duvar Kağıdı ve Benzeri Duvar Kaplamaları İthalatında Korunma Önlemi Uygulanmasına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı, 6 Ağustos'tan geçerli olmak üzere Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, duvar kağıtları ve benzeri duvar kaplamalarının ithalatında 3 yıl süreyle korunma önlemi olarak ek mali yükümlülük uygulanacak.

Söz konusu mali yükümlülük, 2018-2019 döneminde kilogram başına 3,75 dolar, 2019-2020'de kilogram başına 3,5 dolar, 2020-2021'de ise kilogram başına 3,25 dolar olacak.

Ek mali yükümlülük, gümrük idarelerince, ithalatta alınan gümrük vergileri ve diğer mali yükümlülüklerden ayrı olarak tahsil edilecek ve genel bütçeye irat kaydedilecek.

Ayrıca, bazı ülkeler ve gümrük bölgeleri menşeli eşyanın korunma önlemi uygulamasından muaf tutulması amacıyla tarife kontenjanı açıldı. Tarife kontenjanı miktarı, ek mali yükümlülüğün uygulandığı her bir dönemde, belirli ülkeler ve gümrük bölgeleri menşeli tarife kontenjanı kapsamı eşyanın tamamı için toplam bin 43 ton olarak belirlendi. Her bir ülke veya gümrük bölgesi menşeli eşya için bir dönemde verilecek tarife kontenjanının 347 tonu geçmemesi kararlaştırıldı. Tarife kontenjanı kapsamındaki ithalat ancak Ticaret Bakanlığınca düzenlenecek ithal lisansıyla yapılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.