pendik escort bayan
ak

Dünyaca Ünlü Malatya Kayısısı Tezgahlara İndi

Siyaset 17.06.2017 - 15:08, Güncelleme: 17.06.2017 - 15:08
 

Dünyaca Ünlü Malatya Kayısısı Tezgahlara İndi

"Dünya kayısı" başkenti olarak bilinen Malatya'da bu yılın ilk mahsulleri tezgahlardaki yerini aldı.- Tezgahları süsleyen Hasanbey çeşidi yaş kayısının kilogramı ortalama 5 liradan satılıyor

MALATYA (AA) - "Dünya kayısı" başkenti olarak bilinen Malatya'da bu yılın ilk mahsulleri tezgahlardaki yerini aldı.Tüm mevsimler kendine ayrı bakımı olan ve yılda 4-5 kere hastalık ve zararlılara karşı ilaçlanan, üreticinin alın teri döktüğü kayısılar manav tezgahlarını süslemeye başladı.Kent merkezindeki manavlarda yerini alan Hasanbey çeşidi ilk mahsul ortalama 5 liradan satılıyor.Manav Kadir Karadağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayısıların 2 gündür tezgahlara indiğini belirtti.İlk önce ürünün kilogram fiyatının 7 lira olduğunu daha sonra ise 5 liraya düştüğünü anlatan Karadağ, "Bu kayısılar her derde deva. Bunu tüm doktorlar ifade ediyorlar. İşler şu anlık idare ediyor. Ramazan ayındayız malum. Yavaş yavaş vatandaşlarımız tadına bakmaya başladı." diye konuştu.Hamit Erbaş ise kayısıların fiyatlarının 5 liraya düştüğünü ve bu fiyatın daha da düşeceğini aktardı.Ürünün merkez bahçelerinden gelmesinin ardından fiyatların 3,5 liralara kadar ineceğini kaydeden Erbaş, Ramazan Bayramı'ndan sonra kayısıların tam manasıyla hasadının başlayacağını sözlerine ekledi.
"Dünya kayısı" başkenti olarak bilinen Malatya'da bu yılın ilk mahsulleri tezgahlardaki yerini aldı.- Tezgahları süsleyen Hasanbey çeşidi yaş kayısının kilogramı ortalama 5 liradan satılıyor

MALATYA (AA) - "Dünya kayısı" başkenti olarak bilinen Malatya'da bu yılın ilk mahsulleri tezgahlardaki yerini aldı.

Tüm mevsimler kendine ayrı bakımı olan ve yılda 4-5 kere hastalık ve zararlılara karşı ilaçlanan, üreticinin alın teri döktüğü kayısılar manav tezgahlarını süslemeye başladı.

Kent merkezindeki manavlarda yerini alan Hasanbey çeşidi ilk mahsul ortalama 5 liradan satılıyor.

Manav Kadir Karadağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayısıların 2 gündür tezgahlara indiğini belirtti.

İlk önce ürünün kilogram fiyatının 7 lira olduğunu daha sonra ise 5 liraya düştüğünü anlatan Karadağ, "Bu kayısılar her derde deva. Bunu tüm doktorlar ifade ediyorlar. İşler şu anlık idare ediyor. Ramazan ayındayız malum. Yavaş yavaş vatandaşlarımız tadına bakmaya başladı." diye konuştu.

Hamit Erbaş ise kayısıların fiyatlarının 5 liraya düştüğünü ve bu fiyatın daha da düşeceğini aktardı.

Ürünün merkez bahçelerinden gelmesinin ardından fiyatların 3,5 liralara kadar ineceğini kaydeden Erbaş, Ramazan Bayramı'ndan sonra kayısıların tam manasıyla hasadının başlayacağını sözlerine ekledi.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.