pendik escort bayan
ak

Dünya Sigarayı Bırakma Günü

09.02.2017 - 13:23, Güncelleme: 09.02.2017 - 13:23
 

Dünya Sigarayı Bırakma Günü

SİVAS (AA) - Sivas'ta Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürü Ebru Aktaş, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla...

SİVAS (AA) - Sivas'ta Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürü Ebru Aktaş, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla Sivas'ta yapılan çalışmaları anlattı.Aktaş, Sivas Halk Sağlığı Müdürlüğünde düzenlenen basın toplantısında dünya üzerinde yaşayan insanların sağlığını tehdit eden en önemli etkenlerden birinin sigara kullanımı olduğunu söyledi.Tütün ve tütün ürünleriyle mücadele çalışmalarını kararlı bir şekilde sürdürdüklerini aktaran Aktaş, "Çalışmalarımız kapsamında 2016 yılında 61 bin 218 denetim yapıldı. Denetimler esnasında kurallara uymayan 172 işletmeye 241 bin lira para cezası kesildi. 2017 yılının ilk ayında da 6 bin 650 iş yeri denetlendi ve 53 işletmeye cezai işlem uygulandı." diye konuştu.Aktaş, Dünya Sağlık Örgütü tarafından sigara ile mücadele kapsamında 9 Şubat'ın Dünya Sigarayı Bırakma Günü olarak anıldığına değinerek, şunları kaydetti:"Sigara içinde yaklaşık 3 bin 700 zehirli madde barındıran zehirli bir karışımdır. Bunların büyük bir bölümü kansorojendir. Bu zehirli kimyasal maddeler bir nefes sigara ile kan dolaşımına karışır. Nargilede sigara gibi bir tütün ürünüdür. Dolayısıyla sudan geçirilmiş olsa bile tütün dumanının zararlı kimyasalları akciğerlere kadar ulaşır. Bu nedenle sigara kadar da nargileden uzak durmalıyız. Tüm bu olumsuz etkilere rağmen sigara bırakıldığı andan itibaren vücut kendi kendini tamir etmeye başlar. Ancak 10 yıl içinde vücut hiç sigara içmemiş bir insanın vücudu haline gelebilmektedir. Sigarayı bırakmak için kanser ya da kalp hastası olmayı beklememeliyiz. Bir bağımlılık türü olan sigaradan kurtulma yönündeki en önemli adım kişinin sigarayı bırakma konusundaki kararlılığıdır. Bu konudaki kararlılık en önemli adım olmakla birlikte bir hastalık olarak kabul edilen sigara kullanma alışkanlığından kurtulabilmek için sağlık çalışanlarının desteğine de çok ihtiyaç duyulabilir. Bu durumda sigara bırakma polikliniklerimize başvurularak veya Bakanlığımızın Alo 171 Sigara Bırakma hattı aranarak destek istenmelidir."Sigara Bırakma Polikliniği Doktoru Hacı Kemal Köksal da sigaradan kurtulmak isteyenleri Halk Sağlığı Müdürlüğünde yer alan Sigarayı Bıraktırma Polikliniğine davet etti.Sigarayı bırakmak isteyen kişilere yardımcı olduklarını vurgulayan Köksal, "Sigara içen ve bırakmak isteyen hastalar bize başvuruyor. Biz hastalara iki noktada yardımcı oluyoruz. Bunlardan biri motivasyonel görüşme diğeri ise ücretsiz ilaç dağıtımı." ifadelerini kullandı.
SİVAS (AA) - Sivas'ta Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürü Ebru Aktaş, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla...

SİVAS (AA) - Sivas'ta Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürü Ebru Aktaş, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla Sivas'ta yapılan çalışmaları anlattı.

Aktaş, Sivas Halk Sağlığı Müdürlüğünde düzenlenen basın toplantısında dünya üzerinde yaşayan insanların sağlığını tehdit eden en önemli etkenlerden birinin sigara kullanımı olduğunu söyledi.

Tütün ve tütün ürünleriyle mücadele çalışmalarını kararlı bir şekilde sürdürdüklerini aktaran Aktaş, "Çalışmalarımız kapsamında 2016 yılında 61 bin 218 denetim yapıldı. Denetimler esnasında kurallara uymayan 172 işletmeye 241 bin lira para cezası kesildi. 2017 yılının ilk ayında da 6 bin 650 iş yeri denetlendi ve 53 işletmeye cezai işlem uygulandı." diye konuştu.

Aktaş, Dünya Sağlık Örgütü tarafından sigara ile mücadele kapsamında 9 Şubat'ın Dünya Sigarayı Bırakma Günü olarak anıldığına değinerek, şunları kaydetti:

"Sigara içinde yaklaşık 3 bin 700 zehirli madde barındıran zehirli bir karışımdır. Bunların büyük bir bölümü kansorojendir. Bu zehirli kimyasal maddeler bir nefes sigara ile kan dolaşımına karışır. Nargilede sigara gibi bir tütün ürünüdür. Dolayısıyla sudan geçirilmiş olsa bile tütün dumanının zararlı kimyasalları akciğerlere kadar ulaşır. Bu nedenle sigara kadar da nargileden uzak durmalıyız. Tüm bu olumsuz etkilere rağmen sigara bırakıldığı andan itibaren vücut kendi kendini tamir etmeye başlar. Ancak 10 yıl içinde vücut hiç sigara içmemiş bir insanın vücudu haline gelebilmektedir. Sigarayı bırakmak için kanser ya da kalp hastası olmayı beklememeliyiz. Bir bağımlılık türü olan sigaradan kurtulma yönündeki en önemli adım kişinin sigarayı bırakma konusundaki kararlılığıdır. Bu konudaki kararlılık en önemli adım olmakla birlikte bir hastalık olarak kabul edilen sigara kullanma alışkanlığından kurtulabilmek için sağlık çalışanlarının desteğine de çok ihtiyaç duyulabilir. Bu durumda sigara bırakma polikliniklerimize başvurularak veya Bakanlığımızın Alo 171 Sigara Bırakma hattı aranarak destek istenmelidir."

Sigara Bırakma Polikliniği Doktoru Hacı Kemal Köksal da sigaradan kurtulmak isteyenleri Halk Sağlığı Müdürlüğünde yer alan Sigarayı Bıraktırma Polikliniğine davet etti.

Sigarayı bırakmak isteyen kişilere yardımcı olduklarını vurgulayan Köksal, "Sigara içen ve bırakmak isteyen hastalar bize başvuruyor. Biz hastalara iki noktada yardımcı oluyoruz. Bunlardan biri motivasyonel görüşme diğeri ise ücretsiz ilaç dağıtımı." ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.