pendik escort bayan
ak

Dünya Sigarayı Bırakma Günü

08.02.2017 - 16:53, Güncelleme: 08.02.2017 - 16:53
 

Dünya Sigarayı Bırakma Günü

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, sigaranın önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu bildirdi.Güngüneş,...

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, sigaranın önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu bildirdi.Güngüneş, Dünya Sigarayı Bırakma Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, sigara kullanımı, akciğer hastalıkları, kalp ve damar hastalıkları gibi birçok hastalığa yol açtığını vurguladı.Türkiye'de her yıl binlerce kişinin sigaraya bağlı hastalıklardan hayatını kaybettiğine dikkati çeken Güngüneş, şunları kaydetti:"Sigara sadece bireye değil, sigara dumanını soluyan diğer kişilere de ciddi zararlar vermekte, sigara ve diğer tütün ürünlerinin dumanına maruz kalan kişilerde de aynı hastalıklar görülmektedir. Sigara kullanımı gelişmiş ülkelerde alınan önlemler ve toplumun bilinçlenmesi sonucunda giderek azalma eğilimi göstermektedir. Oysa gelişmekte olan ülkelerde sigara tüketimi artmaktadır. Sigaranın neden olduğu kanser ölümlerine bakıldığında da sorunun ne kadar ciddi olduğu açık olarak görülmektedir. Bu yüzden sigara kullanımının önlenmesi çalışmalarının önemi her geçen gün artmaktadır."
KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, sigaranın önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu bildirdi.Güngüneş,...

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, sigaranın önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu bildirdi.

Güngüneş, Dünya Sigarayı Bırakma Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, sigara kullanımı, akciğer hastalıkları, kalp ve damar hastalıkları gibi birçok hastalığa yol açtığını vurguladı.

Türkiye'de her yıl binlerce kişinin sigaraya bağlı hastalıklardan hayatını kaybettiğine dikkati çeken Güngüneş, şunları kaydetti:

"Sigara sadece bireye değil, sigara dumanını soluyan diğer kişilere de ciddi zararlar vermekte, sigara ve diğer tütün ürünlerinin dumanına maruz kalan kişilerde de aynı hastalıklar görülmektedir. Sigara kullanımı gelişmiş ülkelerde alınan önlemler ve toplumun bilinçlenmesi sonucunda giderek azalma eğilimi göstermektedir. Oysa gelişmekte olan ülkelerde sigara tüketimi artmaktadır. Sigaranın neden olduğu kanser ölümlerine bakıldığında da sorunun ne kadar ciddi olduğu açık olarak görülmektedir. Bu yüzden sigara kullanımının önlenmesi çalışmalarının önemi her geçen gün artmaktadır."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.