pendik escort bayan
ak

Dünya Serebral Palsi Farkındalık Günü

23.03.2017 - 13:03, Güncelleme: 23.03.2017 - 13:03
 

Dünya Serebral Palsi Farkındalık Günü

Engelli ve engelli olmayan çocukların beraber eğitim aldığı model okul MEV Gökkuşağı İlkokulu'nda düzenlenen etkinlikte "serebral palsi"ye dikkat çekildi

ANKARA (AA) - "Tersine kaynaştırma eğitimi" uygulamalarının gerçekleştirildiği, engelli ve engelli olmayan çocukların beraber eğitim aldığı model okul MEV Gökkuşağı İlkokulu'nda düzenlenen etkinlikte "serebral palsi"ye dikkat çekildi.MEV Gökkuşağı İlkokulu'nda Dünya Serebral Palsi Farkındalık Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe, Serebral Palsili Çocuklar Derneği (SERVEÇ) Yönetim Kurulu Başkanı Sinem Ersoy, dernek üyeleri, okulun mevcut ve mezun öğrencileri, aileler ve serebral palsi uzmanları katıldı. Okul Müdürü Vedat Azap, burada yaptığı konuşmada, serebral palsi konusunda farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.Engelli çocuk sahibi olmanın, zorluklarının yanında güzelliklerinin de bulunduğunu belirten Azap, "Her insan bir dünyadır ama bizim çocuklarımızın dünyası daha da başkadır. Bakışları, gülüşleri, istekleri başkadır. Onlara bakmak, başka bir dünyaya kapı aralamak ve o kapıdan bin bir çileyle süzülüp farklı bir alemde yaşamaktır. O aleme girip lezzetinin tadına varmak da bambaşka bir hayattır." ifadelerini kullandı. Engelli çocukları, rengarenk bir demet çiçeğe benzettiğini söyleyen Azap, şöyle konuştu:"Mesela morlar otizmli, kırmızılar serebral palsili olsun. Kokuları, desenleri, renkleri başka ama özünde hepsi de çok hassas. Çok narin olan bu çiçeklerin dalları hemen kırılıverecek kadar ince ve hassastır, tıpkı bizim çocuklarımızın gönülleri gibi, bir kuş yüreği gibi.Önemli olan çocuklarımızın yüreğini kendi yüreğimizde nasıl hissedebiliriz, hatta tek yürek haline nasıl gelebiliriz, onlara bir yürek daha nasıl katabiliriz? Ben empati kuralım diyorum. Gözlerimizi kapatalım, ne kadar karanlıkta kalabiliriz? Bir gün boyunca tek elimizi, tek kolumuzu, tek ayağımızı hiç kullanmazsak ne kadar dayanabiliriz? Diğer insanların bakışlarına ne kadar katlanabiliriz?Bizler bu okulda bunları aşmanın, bunlarla mücadele etmenin gayreti içerisindeyiz. Empati kurulmasını sağlamak başlıca görevimizdir."Konuşmanın ardından Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Elbasan, serebral palsili bireylere yönelik davranış biçimlerine ilişkin sunum yaptı.Sunumunda özellikle empati yapmanın önemine dikkat çeken Elbasan, engelli bireylere, doğru davranış şeklinin çocuklara küçük yaştan itibaren öğretilmesi gerektiğini de belirtti. Farkındalık etkinliğinde, engelli ve engelli olmayan, 3. sınıf öğrencilerinden oluşan koro da sahne aldı. Kaynaştırma öğrencilerinin birlikte sahne aldığı dinleti programa katılanlardan yoğun alkış aldı.
Engelli ve engelli olmayan çocukların beraber eğitim aldığı model okul MEV Gökkuşağı İlkokulu'nda düzenlenen etkinlikte "serebral palsi"ye dikkat çekildi

ANKARA (AA) - "Tersine kaynaştırma eğitimi" uygulamalarının gerçekleştirildiği, engelli ve engelli olmayan çocukların beraber eğitim aldığı model okul MEV Gökkuşağı İlkokulu'nda düzenlenen etkinlikte "serebral palsi"ye dikkat çekildi.

MEV Gökkuşağı İlkokulu'nda Dünya Serebral Palsi Farkındalık Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe, Serebral Palsili Çocuklar Derneği (SERVEÇ) Yönetim Kurulu Başkanı Sinem Ersoy, dernek üyeleri, okulun mevcut ve mezun öğrencileri, aileler ve serebral palsi uzmanları katıldı.

Okul Müdürü Vedat Azap, burada yaptığı konuşmada, serebral palsi konusunda farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

Engelli çocuk sahibi olmanın, zorluklarının yanında güzelliklerinin de bulunduğunu belirten Azap, "Her insan bir dünyadır ama bizim çocuklarımızın dünyası daha da başkadır. Bakışları, gülüşleri, istekleri başkadır. Onlara bakmak, başka bir dünyaya kapı aralamak ve o kapıdan bin bir çileyle süzülüp farklı bir alemde yaşamaktır. O aleme girip lezzetinin tadına varmak da bambaşka bir hayattır." ifadelerini kullandı.

Engelli çocukları, rengarenk bir demet çiçeğe benzettiğini söyleyen Azap, şöyle konuştu:

"Mesela morlar otizmli, kırmızılar serebral palsili olsun. Kokuları, desenleri, renkleri başka ama özünde hepsi de çok hassas. Çok narin olan bu çiçeklerin dalları hemen kırılıverecek kadar ince ve hassastır, tıpkı bizim çocuklarımızın gönülleri gibi, bir kuş yüreği gibi.

Önemli olan çocuklarımızın yüreğini kendi yüreğimizde nasıl hissedebiliriz, hatta tek yürek haline nasıl gelebiliriz, onlara bir yürek daha nasıl katabiliriz? Ben empati kuralım diyorum. Gözlerimizi kapatalım, ne kadar karanlıkta kalabiliriz? Bir gün boyunca tek elimizi, tek kolumuzu, tek ayağımızı hiç kullanmazsak ne kadar dayanabiliriz? Diğer insanların bakışlarına ne kadar katlanabiliriz?

Bizler bu okulda bunları aşmanın, bunlarla mücadele etmenin gayreti içerisindeyiz. Empati kurulmasını sağlamak başlıca görevimizdir."

Konuşmanın ardından Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Elbasan, serebral palsili bireylere yönelik davranış biçimlerine ilişkin sunum yaptı.

Sunumunda özellikle empati yapmanın önemine dikkat çeken Elbasan, engelli bireylere, doğru davranış şeklinin çocuklara küçük yaştan itibaren öğretilmesi gerektiğini de belirtti.

Farkındalık etkinliğinde, engelli ve engelli olmayan, 3. sınıf öğrencilerinden oluşan koro da sahne aldı. Kaynaştırma öğrencilerinin birlikte sahne aldığı dinleti programa katılanlardan yoğun alkış aldı.




Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.