pendik escort bayan
ak

Dünya Prematüre Günü

Yaşam 17.11.2016 - 13:08, Güncelleme: 17.11.2016 - 13:08
 

Dünya Prematüre Günü

ERÜ Çocuk Hastanesi Yenidoğan Ünitesi'nde çalışan hemşirelerin çektiği prematüre bebeklerin fotoğraflarının yer aldığı sergi açıldı- Prematüre doğup sağlıklı büyüyen çocuklar, anneleriyle sergiyi gezdi

KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Çocuk Hastanesi Yenidoğan Ünitesi'nde çalışan hemşirelerin çektiği prematüre bebeklerin fotoğrafları, Dünya Prematüre Günü dolayısıyla sergilendi.Mustafa Eraslan-Fevzi Mercan Çocuk Hastalıkları Hastanesindeki sergiyi, prematüre dünyaya gelen ve şu an sağlıklı olan çocuklar, anneleriyle gezdi.Gazetecilere açıklama yapan ERÜ Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Öztürk, prematürenin tüm dünyada bebek ölümlerinin önemli kısmını oluşturduğunu söyledi.Gebeliğin 38. haftasından gün almadan doğan bebeklerin prematüre olduğunu aktaran Öztürk, şunları kaydetti:"Bu bebekler, 23. haftadan itibaren doğuyor. Ağırlıkları 500 gramla başlıyor, üst sınır önemli değil ancak alt sınır önemli. Organları henüz olgunlaşmadığı için doğduklarında desteğe ihtiyaç duyuyorlar, özel bakım uygulanıyor. Prematüre çocukların zeka seviyeleri normal olsa da hareket kabiliyetleri kısıtlı olabiliyor. Prematüre bebek üzerine çalışmalar, ABD Başkanı Kennedy'nin prematüre doğan çocuğunun ölmesi üzerine başlıyor. Yenidoğan servislerinde solunum desteği oluşturulması, beslenmeleri, bu alanda elemanların yetiştirilmesi 1960'lı yıllardan sonra hızlandı. Ülkemizde bir dönem prematüre sayısı arttı. Nedeni de tüp bebek uygulamasında çoklu embriyonun yerleşmesine izin verilmesiydi. Üçüz, dördüz gebeliklerde prematüre riski artıyor. Daha sonra bu uygulamadan vazgeçildi. Prematüre riskini azaltmak lazım. Prematüreye bakmaktan ziyade bunu önlemek daha önemli."
ERÜ Çocuk Hastanesi Yenidoğan Ünitesi'nde çalışan hemşirelerin çektiği prematüre bebeklerin fotoğraflarının yer aldığı sergi açıldı- Prematüre doğup sağlıklı büyüyen çocuklar, anneleriyle sergiyi gezdi

KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Çocuk Hastanesi Yenidoğan Ünitesi'nde çalışan hemşirelerin çektiği prematüre bebeklerin fotoğrafları, Dünya Prematüre Günü dolayısıyla sergilendi.

Mustafa Eraslan-Fevzi Mercan Çocuk Hastalıkları Hastanesindeki sergiyi, prematüre dünyaya gelen ve şu an sağlıklı olan çocuklar, anneleriyle gezdi.

Gazetecilere açıklama yapan ERÜ Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Öztürk, prematürenin tüm dünyada bebek ölümlerinin önemli kısmını oluşturduğunu söyledi.

Gebeliğin 38. haftasından gün almadan doğan bebeklerin prematüre olduğunu aktaran Öztürk, şunları kaydetti:

"Bu bebekler, 23. haftadan itibaren doğuyor. Ağırlıkları 500 gramla başlıyor, üst sınır önemli değil ancak alt sınır önemli. Organları henüz olgunlaşmadığı için doğduklarında desteğe ihtiyaç duyuyorlar, özel bakım uygulanıyor. Prematüre çocukların zeka seviyeleri normal olsa da hareket kabiliyetleri kısıtlı olabiliyor. Prematüre bebek üzerine çalışmalar, ABD Başkanı Kennedy'nin prematüre doğan çocuğunun ölmesi üzerine başlıyor. Yenidoğan servislerinde solunum desteği oluşturulması, beslenmeleri, bu alanda elemanların yetiştirilmesi 1960'lı yıllardan sonra hızlandı. Ülkemizde bir dönem prematüre sayısı arttı. Nedeni de tüp bebek uygulamasında çoklu embriyonun yerleşmesine izin verilmesiydi. Üçüz, dördüz gebeliklerde prematüre riski artıyor. Daha sonra bu uygulamadan vazgeçildi. Prematüre riskini azaltmak lazım. Prematüreye bakmaktan ziyade bunu önlemek daha önemli."








Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.