pendik escort bayan
ak

Dünya Göçmenler Günü

18.12.2017 - 15:43, Güncelleme: 18.12.2017 - 15:43
 

Dünya Göçmenler Günü

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık:"Önce insan, önce insanlık dedik. Nerede mazlum ve mağdur varsa ilk yardıma koşan ülke olduk"

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Önce insan, önce insanlık dedik. Nerede mazlum ve mağdur varsa ilk yardıma koşan ülke olduk." dedi.Dünya Göçmenler Günü dolayısıyla ATO Congresium'da düzenlenen "Anadolu Dünya Dolu" programında konuşan Çalık, BM verilerine göre, 300 milyon göçmen bulunduğunu, dünya nüfusunun yüzde 3'ünün doğduğu toprakların dışında yaşadığını söyledi.Çalık, BM tarafından 2000 yılında, 18 Aralık tarihinin Uluslarası Göçmenler Günü ilan edilmesinin ardından Türkiye'de ilk defa kapsamlı kutlama yapıldığına işaret ederek, AK Parti olarak 16 yıldır insanı ilgilendiren her konunun politikalarının odağına konulduğunu belirtti. Öznur Çalık, "Önce insan, önce insanlık dedik. Nerede mazlum ve mağdur varsa ilk yardıma koşan ülke olduk." ifadesini kullandı.Türkiye'nin, dünyanın önemli göç rotalarından biri olduğunu, savaş ve zulümler nedeniyle ülkesini terk etmek zorunda olanlara Türkiye'nin kapılarını açtığını aktaran Çalık, Anadolu topraklarında 191 ülkeden 4,3 milyon göçmenin huzur ve güven içerisinde yaşadığına işaret etti. Çalık, göçün korkulması değil, iyi yönetilmesi gereken bir süreç olduğuna dikkati çekerek, Türkiye'nin de bulunduğu coğrafyada siyasi istikrasızlıkların göçün en önemli nedeni olduğunu vurguladı.Türk kültüründe göçmenin misafir olduğunu ve misafirin bereketiyle geldiğini ifade eden Çalık, göçmenlerin Türkiye'nin renklerine renk kattığını kaydetti.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık:"Önce insan, önce insanlık dedik. Nerede mazlum ve mağdur varsa ilk yardıma koşan ülke olduk"

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Önce insan, önce insanlık dedik. Nerede mazlum ve mağdur varsa ilk yardıma koşan ülke olduk." dedi.

Dünya Göçmenler Günü dolayısıyla ATO Congresium'da düzenlenen "Anadolu Dünya Dolu" programında konuşan Çalık, BM verilerine göre, 300 milyon göçmen bulunduğunu, dünya nüfusunun yüzde 3'ünün doğduğu toprakların dışında yaşadığını söyledi.

Çalık, BM tarafından 2000 yılında, 18 Aralık tarihinin Uluslarası Göçmenler Günü ilan edilmesinin ardından Türkiye'de ilk defa kapsamlı kutlama yapıldığına işaret ederek, AK Parti olarak 16 yıldır insanı ilgilendiren her konunun politikalarının odağına konulduğunu belirtti.

Öznur Çalık, "Önce insan, önce insanlık dedik. Nerede mazlum ve mağdur varsa ilk yardıma koşan ülke olduk." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin, dünyanın önemli göç rotalarından biri olduğunu, savaş ve zulümler nedeniyle ülkesini terk etmek zorunda olanlara Türkiye'nin kapılarını açtığını aktaran Çalık, Anadolu topraklarında 191 ülkeden 4,3 milyon göçmenin huzur ve güven içerisinde yaşadığına işaret etti.

Çalık, göçün korkulması değil, iyi yönetilmesi gereken bir süreç olduğuna dikkati çekerek, Türkiye'nin de bulunduğu coğrafyada siyasi istikrasızlıkların göçün en önemli nedeni olduğunu vurguladı.

Türk kültüründe göçmenin misafir olduğunu ve misafirin bereketiyle geldiğini ifade eden Çalık, göçmenlerin Türkiye'nin renklerine renk kattığını kaydetti.



Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.