pendik escort bayan
ak

Dünya Gıda Günü

16.10.2017 - 17:03, Güncelleme: 16.10.2017 - 17:03
 

Dünya Gıda Günü

SİVAS (AA) - Süleyman Demirel Ortaokulu’nda "Dünya Gıda Günü" dolayısıyla program düzenlendi.İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya...

SİVAS (AA) - Süleyman Demirel Ortaokulu’nda "Dünya Gıda Günü" dolayısıyla program düzenlendi.İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, okulun kapalı spor salonunda gerçekleştirilen programda Gıda Günü dolayısıyla hazırlanan film gösterildi. Daha sonra Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde görevli Gıda Yüksek Mühendisi Mihriban Pekel Tuztaşı, "Gıda Güvenliği ve Hijyen" konulu sunum yaptı.Etkinlikte konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Seyit Yıldız, her yıl 150'den fazla ülkede 16 Ekim'in, "Dünya Gıda Günü" olarak kutlandığını belirtti. Dünya Gıda Günü'nün kutlanmasının amacının kamuoyunun bilinçlendirilmesi, gıdaların israfının önlenmesi ve gıda güvenliğinin sağlanması açısından farkındanlık oluşturulması olduğunu vurgulayan Yıldız, "Bu yıl ki temamız, 'Göçün Geleceğini Değiştirin, Gıda Güvenliğine ve Kırsal Kalkınmaya Yatırım Yapın' olarak belirlendi. İnsanlar gıdaya ulaşmak için veya hayat şartlarını biraz daha iyileştirmek için köyden kente ya da bir ilden başka bir ile göç ediyorlar. Bunun ana nedeni hayat şartlarını biraz daha iyileştirmek. Tabi bununla ilgili biz Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak kırsaldaki insanlarımızın hayat şartlarını kolaylaştırmak için çeşitli desteklemeler veriyoruz. Bakanlık olarak sağlıklı ürünlerin tüketiciyle buluşması açısından önemli çalışmalar gerçekleştiriliyor. Bu noktada tüketici bilincinin de çok önemli. Bu tür programlar da bilinçli nesillerin yetiştirilmesi açısından büyük önem taşıyor." ifadelerini kullandı. Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Altınsoy da sağlıklı gıda tüketimi kadar israf etmemenin de çok önemli bir konu olduğunu aktararak, şunları kaydetti: "Dünyada bir parça ekmeğe, bir yudum suya muhtaç insanlar var. Bunlara karşı bilinçli olmamız lazım. Tüketirken, alırken, bir kenarda muhafaza ederken, atarken bunları hep düşünmemiz gerekir. Bunu bulamayan insanlar da var. Okul kantinlerimizde cips, gazlı içecek ve benzeri ürünlerin satışını yasakladık. Ama siz okul dışında bu ürünleri alıp tüketiyorsunuz. Bugün burada bunların çok zararlı şeyler olduğu, rastgele şeyler yemememiz gerektiği anlatıldı. Size belki bu ürünler tatlı gelebiliyor ama beslenme çok önemli. Rastgele beslenmemizden, kimyasal madde karıştırılan yiyecekler tüketmemizden dolayı hastalıklar oluyor. İşte bu hastalıkların olmaması için yediklerimize dikkat etmemiz gerekiyor."Programın sonunda öğrencilere sütlaç ikramında bulunuldu. Programa Milli Eğitim Şube Müdürü Ayhan Bülbül ve okul müdürü Mustafa Taş ve öğrenciler katıldı.
SİVAS (AA) - Süleyman Demirel Ortaokulu’nda "Dünya Gıda Günü" dolayısıyla program düzenlendi.İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya...

SİVAS (AA) - Süleyman Demirel Ortaokulu’nda "Dünya Gıda Günü" dolayısıyla program düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, okulun kapalı spor salonunda gerçekleştirilen programda Gıda Günü dolayısıyla hazırlanan film gösterildi.

Daha sonra Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde görevli Gıda Yüksek Mühendisi Mihriban Pekel Tuztaşı, "Gıda Güvenliği ve Hijyen" konulu sunum yaptı.

Etkinlikte konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Seyit Yıldız, her yıl 150'den fazla ülkede 16 Ekim'in, "Dünya Gıda Günü" olarak kutlandığını belirtti.

Dünya Gıda Günü'nün kutlanmasının amacının kamuoyunun bilinçlendirilmesi, gıdaların israfının önlenmesi ve gıda güvenliğinin sağlanması açısından farkındanlık oluşturulması olduğunu vurgulayan Yıldız, "Bu yıl ki temamız, 'Göçün Geleceğini Değiştirin, Gıda Güvenliğine ve Kırsal Kalkınmaya Yatırım Yapın' olarak belirlendi. İnsanlar gıdaya ulaşmak için veya hayat şartlarını biraz daha iyileştirmek için köyden kente ya da bir ilden başka bir ile göç ediyorlar. Bunun ana nedeni hayat şartlarını biraz daha iyileştirmek. Tabi bununla ilgili biz Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak kırsaldaki insanlarımızın hayat şartlarını kolaylaştırmak için çeşitli desteklemeler veriyoruz. Bakanlık olarak sağlıklı ürünlerin tüketiciyle buluşması açısından önemli çalışmalar gerçekleştiriliyor. Bu noktada tüketici bilincinin de çok önemli. Bu tür programlar da bilinçli nesillerin yetiştirilmesi açısından büyük önem taşıyor." ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Altınsoy da sağlıklı gıda tüketimi kadar israf etmemenin de çok önemli bir konu olduğunu aktararak, şunları kaydetti:

"Dünyada bir parça ekmeğe, bir yudum suya muhtaç insanlar var. Bunlara karşı bilinçli olmamız lazım. Tüketirken, alırken, bir kenarda muhafaza ederken, atarken bunları hep düşünmemiz gerekir. Bunu bulamayan insanlar da var. Okul kantinlerimizde cips, gazlı içecek ve benzeri ürünlerin satışını yasakladık. Ama siz okul dışında bu ürünleri alıp tüketiyorsunuz. Bugün burada bunların çok zararlı şeyler olduğu, rastgele şeyler yemememiz gerektiği anlatıldı. Size belki bu ürünler tatlı gelebiliyor ama beslenme çok önemli. Rastgele beslenmemizden, kimyasal madde karıştırılan yiyecekler tüketmemizden dolayı hastalıklar oluyor. İşte bu hastalıkların olmaması için yediklerimize dikkat etmemiz gerekiyor."

Programın sonunda öğrencilere sütlaç ikramında bulunuldu. Programa Milli Eğitim Şube Müdürü Ayhan Bülbül ve okul müdürü Mustafa Taş ve öğrenciler katıldı.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.