pendik escort bayan
ak

Dünya Engelliler Günü

02.12.2018 - 10:03, Güncelleme: 02.12.2018 - 10:03
 

Dünya Engelliler Günü

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Günün anlam ve önemini tüm dünyada...

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Günün anlam ve önemini tüm dünyada engellilerin hakları, kazanımları, yaşam standartlarının geliştirilmesi ve engellilerin topluma kazandırılması konusunda toplum nezdinde farkındalık oluşturmak olduğunun altını çizen Çakacak, mesajında, şunlara yer verdi:"Engellilerin yaşadıkları sorunlar yalnızca engellileri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren teşhisten iyileştirmeye, özel eğitimden rehabilitasyona, istihdamdan sosyal hizmetlere kadar genel bir anlayışla ele alınması gereken toplumsal bir sorundur. Bu nedenle engelli vatandaşlarımızın hakları, bu hakların korunarak, toplumsal yaşamdan kopmadan, dışlanmadan, herhangi bir ayrımcılığa maruz bırakılmadan yaşamalarını sürdürebilmeleri, anayasamız ve devletimizin teminatı altındadır." Vali Çakacak, Türkiye'de engelli vatandaşların toplumsal hayatta etkin bir birey olarak yer alabilmesi mücadelesinin gurur kaynağı olduğunu kaydederek, şunları söyledi: "Eğitimden sanata hatta spora kadar her türlü sosyal faaliyetlerden aktif bir şekilde faydalanması ile ilgili olarak gerekli düzenlemeler hızla hayata geçirilmiştir. Bu çerçevede engelli vatandaşlarımız, hayatın her alanında kendilerine düne göre çok daha fazla yer bulma imkanına kavuşmuşlardır. Bu ilerlemelerin neticesinde tüm zorluklara rağmen spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına varana dek her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizi görmekteyiz ve bu neticeler milletçe bizlere anlatılmaz bir gurur vermektedir. Bu dünyada her birimizin her an engelli konumuna düşünebileceğimizin bilincinden hareketle kamu, yerel yönetim, özel sektör ve sivil toplum olarak İç Anadolu’nun parlayan yıldızı Eskişehir'i ulusal ve uluslararası düzeyde hak ettiği konuma taşıma azim ve kararlılığımızı, Eskişehir'in engelli dostu bir şehir olması noktasında da devam ettirmekteyiz."
ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Günün anlam ve önemini tüm dünyada...

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Günün anlam ve önemini tüm dünyada engellilerin hakları, kazanımları, yaşam standartlarının geliştirilmesi ve engellilerin topluma kazandırılması konusunda toplum nezdinde farkındalık oluşturmak olduğunun altını çizen Çakacak, mesajında, şunlara yer verdi:

"Engellilerin yaşadıkları sorunlar yalnızca engellileri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren teşhisten iyileştirmeye, özel eğitimden rehabilitasyona, istihdamdan sosyal hizmetlere kadar genel bir anlayışla ele alınması gereken toplumsal bir sorundur. Bu nedenle engelli vatandaşlarımızın hakları, bu hakların korunarak, toplumsal yaşamdan kopmadan, dışlanmadan, herhangi bir ayrımcılığa maruz bırakılmadan yaşamalarını sürdürebilmeleri, anayasamız ve devletimizin teminatı altındadır."

Vali Çakacak, Türkiye'de engelli vatandaşların toplumsal hayatta etkin bir birey olarak yer alabilmesi mücadelesinin gurur kaynağı olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

"Eğitimden sanata hatta spora kadar her türlü sosyal faaliyetlerden aktif bir şekilde faydalanması ile ilgili olarak gerekli düzenlemeler hızla hayata geçirilmiştir. Bu çerçevede engelli vatandaşlarımız, hayatın her alanında kendilerine düne göre çok daha fazla yer bulma imkanına kavuşmuşlardır. Bu ilerlemelerin neticesinde tüm zorluklara rağmen spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına varana dek her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizi görmekteyiz ve bu neticeler milletçe bizlere anlatılmaz bir gurur vermektedir. Bu dünyada her birimizin her an engelli konumuna düşünebileceğimizin bilincinden hareketle kamu, yerel yönetim, özel sektör ve sivil toplum olarak İç Anadolu’nun parlayan yıldızı Eskişehir'i ulusal ve uluslararası düzeyde hak ettiği konuma taşıma azim ve kararlılığımızı, Eskişehir'in engelli dostu bir şehir olması noktasında da devam ettirmekteyiz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.