pendik escort bayan
ak

Dünya Çocuk Hakları Günü

20.11.2017 - 18:28, Güncelleme: 20.11.2017 - 18:28
 

Dünya Çocuk Hakları Günü

TİHEK Başkanı Arslan: - "Dünya genelinde 30 milyona yakın çocuk zulüm, şiddet, çatışma gibi nedenlere bağlı olarak zorla yerinden edilmiştir. 75 bin civarında çocuk ya refakatsiz ya da ailesinden ayrılmış durumdadır"- "Avrupa Polis Örgütü verilerine göre

ANKARA (AA) - Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) Başkanı Süleyman Arslan, "Dünya genelinde 30 milyona yakın çocuk zulüm, şiddet, çatışma gibi nedenlere bağlı olarak zorla yerinden edilmiştir. Dahası 75 bin civarında çocuk ya refakatsiz ya da ailesinden ayrılmış durumdadır." ifadesini kullandı. Arslan, Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, UNICEF'in yayımladığı "Çocuk Ölüm Oranları ve Trendleri" raporuna göre, 1 milyardan fazla çocuğun ağır biçimde beslenme, su, temizlik, temel sağlık ve eğitim gibi hizmetlerden yoksun olduğunu aktardı. Dünyada her yıl yaklaşık 9,2 milyon yani her bir dakikada en az 15 çocuğun hayatını kaybettiğine işaret eden Arslan, açıklamasını şöyle sürdürdü:"Günümüzde en az yoksulluk kadar ülke içinde yaşanan çatışmalar da çocukların bugün ve yarınlarını ellerinden almaktadır. 2011 yılında Suriye'de başlayan iç savaş neticesinde hayatını kaybeden çocuk sayısı 10 bin civarındadır. Myanmar'da Müslümanlara yönelik gerçekleştirilen katliamlar neticesinde de maalesef çok sayıda çocuk hayatını kaybetmektedir. Bir vahim tablo da Avrupa kıtasının ortasında yaşanmaktadır. Avrupa Polis Örgütü verilerine göre son iki yıl içerisinde 10 binin üzerinde göçmen çocuk Avrupa Birliği ülkelerine geldikten sonra kaybolmuştur ve çocukların akıbeti hakkında bilgi bulunmamaktadır. Dünya genelinde 30 milyona yakın çocuk zulüm, şiddet, çatışma gibi nedenlere bağlı olarak zorla yerinden edilmiştir. Dahası 75 bin civarında çocuk ya refakatsiz ya da ailesinden ayrılmış durumdadır."TİHEK Başkanı Arslan, çocukların hakları tanınan ve korunan birer birey olarak kabul edilmelerinin büyük önem taşıdığını kaydetti.
TİHEK Başkanı Arslan: - "Dünya genelinde 30 milyona yakın çocuk zulüm, şiddet, çatışma gibi nedenlere bağlı olarak zorla yerinden edilmiştir. 75 bin civarında çocuk ya refakatsiz ya da ailesinden ayrılmış durumdadır"- "Avrupa Polis Örgütü verilerine göre

ANKARA (AA) - Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) Başkanı Süleyman Arslan, "Dünya genelinde 30 milyona yakın çocuk zulüm, şiddet, çatışma gibi nedenlere bağlı olarak zorla yerinden edilmiştir. Dahası 75 bin civarında çocuk ya refakatsiz ya da ailesinden ayrılmış durumdadır." ifadesini kullandı.

Arslan, Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, UNICEF'in yayımladığı "Çocuk Ölüm Oranları ve Trendleri" raporuna göre, 1 milyardan fazla çocuğun ağır biçimde beslenme, su, temizlik, temel sağlık ve eğitim gibi hizmetlerden yoksun olduğunu aktardı.

Dünyada her yıl yaklaşık 9,2 milyon yani her bir dakikada en az 15 çocuğun hayatını kaybettiğine işaret eden Arslan, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Günümüzde en az yoksulluk kadar ülke içinde yaşanan çatışmalar da çocukların bugün ve yarınlarını ellerinden almaktadır. 2011 yılında Suriye'de başlayan iç savaş neticesinde hayatını kaybeden çocuk sayısı 10 bin civarındadır. Myanmar'da Müslümanlara yönelik gerçekleştirilen katliamlar neticesinde de maalesef çok sayıda çocuk hayatını kaybetmektedir.

Bir vahim tablo da Avrupa kıtasının ortasında yaşanmaktadır. Avrupa Polis Örgütü verilerine göre son iki yıl içerisinde 10 binin üzerinde göçmen çocuk Avrupa Birliği ülkelerine geldikten sonra kaybolmuştur ve çocukların akıbeti hakkında bilgi bulunmamaktadır.

Dünya genelinde 30 milyona yakın çocuk zulüm, şiddet, çatışma gibi nedenlere bağlı olarak zorla yerinden edilmiştir. Dahası 75 bin civarında çocuk ya refakatsiz ya da ailesinden ayrılmış durumdadır."

TİHEK Başkanı Arslan, çocukların hakları tanınan ve korunan birer birey olarak kabul edilmelerinin büyük önem taşıdığını kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.