pendik escort bayan
ak

Doğankent'te Kilim Dokuma Kursu Açıldı

05.10.2018 - 12:38, Güncelleme: 05.10.2018 - 12:38
 

Doğankent'te Kilim Dokuma Kursu Açıldı

YOZGAT (AA) - Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Doğankent beldesinde Belediye, İŞKUR ve Sorgun Halk Eğitimi Merkezince kilim dokuma kursu açıldı.Kurs usta...

YOZGAT (AA) - Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Doğankent beldesinde Belediye, İŞKUR ve Sorgun Halk Eğitimi Merkezince kilim dokuma kursu açıldı.Kurs usta öğreticisi Kadriye Yağan, Doğankentli kadınların kursa büyük rağbet gösterdiğini ancak 25 kişiyi kursa kabul edebildiklerini ifade etti.Kursta Türk motifi kilimler, heybeler ve çantalar yapıldığını ifade eden Yağan, "Kursumuz 7 hafta sürecek. Bu tür faaliyetlerin ekonomik ve sosyal olmak üzere iki önemli boyutu var. Ekonomik boyutunda kursiyerlerimize İŞKUR tarafından belirli bir ücret ödeniyor. Böylelikle kadınlarımız aile bütçesine katkıda bulunuyorlar. Ayrıca unutulmaya yüz tutmuş motifler de kursiyerlerimizin elinde yeniden hayat buluyor. İkincisi ise sosyal boyutu ki, bu da çok önemli. Bu kurslara katılan insanlarımız, hem yeni arkadaşlıklar, dostluklar ediniyor, hem de eski dostluklarını güçlendiriyorlar." diye konuştu.
YOZGAT (AA) - Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Doğankent beldesinde Belediye, İŞKUR ve Sorgun Halk Eğitimi Merkezince kilim dokuma kursu açıldı.Kurs usta...

YOZGAT (AA) - Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Doğankent beldesinde Belediye, İŞKUR ve Sorgun Halk Eğitimi Merkezince kilim dokuma kursu açıldı.

Kurs usta öğreticisi Kadriye Yağan, Doğankentli kadınların kursa büyük rağbet gösterdiğini ancak 25 kişiyi kursa kabul edebildiklerini ifade etti.

Kursta Türk motifi kilimler, heybeler ve çantalar yapıldığını ifade eden Yağan, "Kursumuz 7 hafta sürecek. Bu tür faaliyetlerin ekonomik ve sosyal olmak üzere iki önemli boyutu var. Ekonomik boyutunda kursiyerlerimize İŞKUR tarafından belirli bir ücret ödeniyor. Böylelikle kadınlarımız aile bütçesine katkıda bulunuyorlar. Ayrıca unutulmaya yüz tutmuş motifler de kursiyerlerimizin elinde yeniden hayat buluyor. İkincisi ise sosyal boyutu ki, bu da çok önemli. Bu kurslara katılan insanlarımız, hem yeni arkadaşlıklar, dostluklar ediniyor, hem de eski dostluklarını güçlendiriyorlar." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.