pendik escort bayan
ak

Divriği'de Yangın Paniği

12.07.2015 - 14:35, Güncelleme: 12.07.2015 - 14:35
 

Divriği'de Yangın Paniği

Sivas'ın Divrigi İlçesi Kalesi'nde gece yangın çıktı.

  Sivas'ın Divrigi İlçesi Kalesi'nde gece yangın çıktı. UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası yakınlarına kadar ulaşan yangın ilçede büyük panik yarattı.                   Yangın, saat 22.30 sıralarında Mengücekliler Dönemi'ne ait Divriği Kalesi'nin batısındaki Ermeni Kilisesi'nin önünde çıktı. Kilise önündeki kuru otlar henüz belirlenemeyen bir nedenle yanmaya başladı. Rüzgarın etkisiyle hızla yayılarak surların üzerine çıkan alevler kilisenin yaklaşık 500 metre uzağındaki Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'na kadar yaklaştı. Bunun üzerine itfaiye ekipleri öncelikli olarak yaklaşık 800 yıllık caminin yakınlarındaki alevlere müdahale etti. Bölgenin dağlık olması nedeniyle Divriği Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri yangına müdahale etmekte güçlük çekerken, kalenin eteğindeki evler ise tedbir amacıyla boşaltıldı. ÇEDAŞ ekipleri ise, bölgenin elektriğini kesti. Belediyeye ait itfaiye ekiplerinin yetersiz kalması nedeniyle ilçede faaliyet gösteren demir madenlerine ait itfaiye ve sulama araçları da yangına müdahale etti. Yaklaşık 4 saat süren yangına ilçedeki polis ve jandarma ekipleri ile vatandaşlar da küreklerle müdahale etti. Divriği Ulu Camii'nden teravih namazından çıkan vatandaşlar dumandan etkilenirken alevler 10 hektarlık alandaki bitki örtüsüne zarar verdi. - Sivas Sivas'a ve İlçelerine Ait Güncel Haberler Yer Alıyor
Sivas'ın Divrigi İlçesi Kalesi'nde gece yangın çıktı.

 

 

Sivas'ın Divrigi İlçesi Kalesi'nde gece yangın çıktı. UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası yakınlarına kadar ulaşan yangın ilçede büyük panik yarattı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yangın, saat 22.30 sıralarında Mengücekliler Dönemi'ne ait Divriği Kalesi'nin batısındaki Ermeni Kilisesi'nin önünde çıktı. Kilise önündeki kuru otlar henüz belirlenemeyen bir nedenle yanmaya başladı. Rüzgarın etkisiyle hızla yayılarak surların üzerine çıkan alevler kilisenin yaklaşık 500 metre uzağındaki Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'na kadar yaklaştı. Bunun üzerine itfaiye ekipleri öncelikli olarak yaklaşık 800 yıllık caminin yakınlarındaki alevlere müdahale etti. Bölgenin dağlık olması nedeniyle Divriği Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri yangına müdahale etmekte güçlük çekerken, kalenin eteğindeki evler ise tedbir amacıyla boşaltıldı. ÇEDAŞ ekipleri ise, bölgenin elektriğini kesti. Belediyeye ait itfaiye ekiplerinin yetersiz kalması nedeniyle ilçede faaliyet gösteren demir madenlerine ait itfaiye ve sulama araçları da yangına müdahale etti. Yaklaşık 4 saat süren yangına ilçedeki polis ve jandarma ekipleri ile vatandaşlar da küreklerle müdahale etti. Divriği Ulu Camii'nden teravih namazından çıkan vatandaşlar dumandan etkilenirken alevler 10 hektarlık alandaki bitki örtüsüne zarar verdi. - Sivas

 

Sivas'a ve İlçelerine Ait Güncel Haberler Yer Alıyor

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.