pendik escort bayan
ak

Divriği'de Atatürk Büstüne Zarar Verildi

28.03.2017 - 16:43, Güncelleme: 28.03.2017 - 16:43
 

Divriği'de Atatürk Büstüne Zarar Verildi

Sivas'ın Divriği ilçesindeki bir parkta bulunan Atatürk büstüne kimliği belirsiz kişi veya kişilerce zarar verildi- Divriği Kaymakamlığı, zarar gören Atatürk büstünü yeniledi

SİVAS (AA) - Divriği ilçesindeki bir parkta bulunan Atatürk büstüne kimliği belirsiz kişi veya kişilerce zarar verildi.CHP Divriği İlçe Başkanı Hüsamettin Kırkayak, yaptığı yazılı açıklamada, Zelihahatun Mahallesi'ne Divriği Belediyesi tarafından yaptırılan Atatürk büstünün kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kırıldığını belirtti.Divriği'nin barışın, huzurun, kardeşliğin ve dostluğun yaşandığı bir yer olduğunu aktaran Kırkayak, "Bu çirkin saldırı, ilçe halkımızı ve bizleri son derece üzmüştür. Olay saatinden itibaren konuyu takip ediyoruz ve Belediye Başkanımız Hakan Gök ile Divriği Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk." ifadelerini kullandı. Kaymakam ve emniyet müdürünü ziyaret ederek olayı değerlendirdiklerini aktaran Kırkayak, İlçe Emniyet Müdürlüğünün olayla ilgili araştırma başlattığını bildirdi. Olayı gerçekleştirenleri kınadığını aktaran Kırkayak, "Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e yapılan bu saldırı, aynı zamanda aziz şehitlerimize ve Türk ulusumuza yapılan bir saldırıdır. İlçemizdeki barışı ve huzuru bozmak isteyen bu alçaklar emellerine ulaşamayacaktır." açıklamasında bulundu. Kırkayak, Divriği Kaymakamlığının zarar gören Atatürk büstünü yenilediğini de belirtti. - CHP'den kınamaCHP Sivas İl Eğitim Sekreteri Özcan Erdoğan da Atatürk büstünü kıranları kınadı. Erdoğan, yaptığı açıklamada, saldırıyı şiddet ve nefretle kınadıklarını belirterek, "Bu vahim saldırı ülkemizin kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve Cumhuriyet'e, Türkiye Cumhuriyeti Devletine, Türk milletine yani hepimize karşı yapılmıştır. Bizleri ayırmaya çalışan dış ve iç güçler asla başarılı olamayacaktır." ifadelerini kullandı. Erdoğan, olayın faillerinin bir an önce bulunmasını temenni etti.
Sivas'ın Divriği ilçesindeki bir parkta bulunan Atatürk büstüne kimliği belirsiz kişi veya kişilerce zarar verildi- Divriği Kaymakamlığı, zarar gören Atatürk büstünü yeniledi

SİVAS (AA) - Divriği ilçesindeki bir parkta bulunan Atatürk büstüne kimliği belirsiz kişi veya kişilerce zarar verildi.

CHP Divriği İlçe Başkanı Hüsamettin Kırkayak, yaptığı yazılı açıklamada, Zelihahatun Mahallesi'ne Divriği Belediyesi tarafından yaptırılan Atatürk büstünün kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kırıldığını belirtti.

Divriği'nin barışın, huzurun, kardeşliğin ve dostluğun yaşandığı bir yer olduğunu aktaran Kırkayak, "Bu çirkin saldırı, ilçe halkımızı ve bizleri son derece üzmüştür. Olay saatinden itibaren konuyu takip ediyoruz ve Belediye Başkanımız Hakan Gök ile Divriği Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk." ifadelerini kullandı.

Kaymakam ve emniyet müdürünü ziyaret ederek olayı değerlendirdiklerini aktaran Kırkayak, İlçe Emniyet Müdürlüğünün olayla ilgili araştırma başlattığını bildirdi.

Olayı gerçekleştirenleri kınadığını aktaran Kırkayak, "Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e yapılan bu saldırı, aynı zamanda aziz şehitlerimize ve Türk ulusumuza yapılan bir saldırıdır. İlçemizdeki barışı ve huzuru bozmak isteyen bu alçaklar emellerine ulaşamayacaktır." açıklamasında bulundu.

Kırkayak, Divriği Kaymakamlığının zarar gören Atatürk büstünü yenilediğini de belirtti.

- CHP'den kınama

CHP Sivas İl Eğitim Sekreteri Özcan Erdoğan da Atatürk büstünü kıranları kınadı.

Erdoğan, yaptığı açıklamada, saldırıyı şiddet ve nefretle kınadıklarını belirterek, "Bu vahim saldırı ülkemizin kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve Cumhuriyet'e, Türkiye Cumhuriyeti Devletine, Türk milletine yani hepimize karşı yapılmıştır. Bizleri ayırmaya çalışan dış ve iç güçler asla başarılı olamayacaktır." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, olayın faillerinin bir an önce bulunmasını temenni etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.