pendik escort bayan
ak

"Disiplinlerarası Zorunlu Ve Karma Eğitim Sempozyumu"

09.12.2017 - 11:53, Güncelleme: 09.12.2017 - 11:53
 

"Disiplinlerarası Zorunlu Ve Karma Eğitim Sempozyumu"

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu:- "Bugün, üniversitelerimizde bile kendi fikrini rahat, düzgün bir şekilde ifade eden insanların olup olmadığını bilmiyorum. Birçok gence kendini ifade edebilme becerisi aşılanmıyor"

ANKARA (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Bugün, üniversitelerimizde bile kendi fikrini rahat, düzgün bir şekilde ifade eden insanların olup olmadığını bilmiyorum. Birçok gence kendini ifade edebilme becerisi aşılanmıyor." dedi.Şuurlu Öğretmenler Derneğince (ÖĞ-DER), Başkent Öğretmenevi'nde düzenlenen "Disiplinlerarası Zorunlu ve Karma Eğitim Sempozyumu"na katılan Karamollaoğlu, Türkiye'deki eğitim sistemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.Eğitim öğretimin temel amacının çocuk ve gençleri hayata hazırlamak olduğunu belirten Karamollaoğlu, öğrencileri hayata hazırlamak ve mesleğe yönlendirmek için verilecek derslerin tespitinin büyük önem taşıdığını vurguladı.Karamollaoğlu, çocukların, hayata hazırlanırken, dillerini etkili kullanmayı ve fikirlerini düzgün ifade edebilmeyi öğrenmesi gerektiğine işaret ederek, "Bugün, üniversitelerimizde bile kendi fikrini rahat, düzgün bir şekilde ifade eden insanların olup olmadığını bilmiyorum. Birçok gence kendini ifade edebilme becerisi aşılanmıyor." diye konuştu.Üniversitelerin, gençlerin önünü açması ve onlara farklı konularda daha rahat mütalaa edebilecekleri bir altyapı hazırlamasının önemine değinen Karamollaoğlu, eğitim öğretimde öğrencilere temel bilgileri kazandıracak çalışmaların yapılmasını istedi.Karamollaoğlu, gençlerin hayata atılmadan önce bir beceri kazanmalarının da büyük önem taşıdığını belirterek, ortaöğretimde bir mesleğe yönelmek isteyen gençlere, mesleki beceri kazandıracak bilgilerin verilmesi gerektiğini ifade etti.Üniversitelerde, öğrencilerin, alanlarıyla ilgili donanımlı şekilde yetiştiğini düşünmediğini aktaran Karamollaoğlu, bunun temel sebebinin üniversite öğrenimleri boyunca yeteri kadar uygulama yapmamalarından kaynaklandığını söyledi.Karamollaoğlu, Türkiye'deki üniversitelerin sayısının artmasının ülkenin gelişimine katkı sağlamadığını iddia ederek, üniversitelerde okuyan öğrencilerin donanımlı şekilde mezun olup olmadıklarının belirsiz olduğunu kaydetti.Öğretmen ve akademisyenlerin katıldığı sempozyum yarın sona erecek.
Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu:- "Bugün, üniversitelerimizde bile kendi fikrini rahat, düzgün bir şekilde ifade eden insanların olup olmadığını bilmiyorum. Birçok gence kendini ifade edebilme becerisi aşılanmıyor"

ANKARA (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Bugün, üniversitelerimizde bile kendi fikrini rahat, düzgün bir şekilde ifade eden insanların olup olmadığını bilmiyorum. Birçok gence kendini ifade edebilme becerisi aşılanmıyor." dedi.

Şuurlu Öğretmenler Derneğince (ÖĞ-DER), Başkent Öğretmenevi'nde düzenlenen "Disiplinlerarası Zorunlu ve Karma Eğitim Sempozyumu"na katılan Karamollaoğlu, Türkiye'deki eğitim sistemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Eğitim öğretimin temel amacının çocuk ve gençleri hayata hazırlamak olduğunu belirten Karamollaoğlu, öğrencileri hayata hazırlamak ve mesleğe yönlendirmek için verilecek derslerin tespitinin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Karamollaoğlu, çocukların, hayata hazırlanırken, dillerini etkili kullanmayı ve fikirlerini düzgün ifade edebilmeyi öğrenmesi gerektiğine işaret ederek, "Bugün, üniversitelerimizde bile kendi fikrini rahat, düzgün bir şekilde ifade eden insanların olup olmadığını bilmiyorum. Birçok gence kendini ifade edebilme becerisi aşılanmıyor." diye konuştu.

Üniversitelerin, gençlerin önünü açması ve onlara farklı konularda daha rahat mütalaa edebilecekleri bir altyapı hazırlamasının önemine değinen Karamollaoğlu, eğitim öğretimde öğrencilere temel bilgileri kazandıracak çalışmaların yapılmasını istedi.

Karamollaoğlu, gençlerin hayata atılmadan önce bir beceri kazanmalarının da büyük önem taşıdığını belirterek, ortaöğretimde bir mesleğe yönelmek isteyen gençlere, mesleki beceri kazandıracak bilgilerin verilmesi gerektiğini ifade etti.

Üniversitelerde, öğrencilerin, alanlarıyla ilgili donanımlı şekilde yetiştiğini düşünmediğini aktaran Karamollaoğlu, bunun temel sebebinin üniversite öğrenimleri boyunca yeteri kadar uygulama yapmamalarından kaynaklandığını söyledi.

Karamollaoğlu, Türkiye'deki üniversitelerin sayısının artmasının ülkenin gelişimine katkı sağlamadığını iddia ederek, üniversitelerde okuyan öğrencilerin donanımlı şekilde mezun olup olmadıklarının belirsiz olduğunu kaydetti.

Öğretmen ve akademisyenlerin katıldığı sempozyum yarın sona erecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.