pendik escort bayan
ak

Dini Bilgiler - Dört Büyük Melek İsimleri ve Görevleri

13.07.2014 - 01:07, Güncelleme: 13.07.2014 - 01:07
 

Dini Bilgiler - Dört Büyük Melek İsimleri ve Görevleri

İnsanın kalbine doğruyu ve gerçeği ilham eden, namaz kılanlarla birlikte Fatiha Sûresi’nin bitiminde ‘amin’ diyen, her gün sabah ve ikindi namazlarında müminlerle birlikte olan, Kur’an okunurken yeryüzüne inen, ilim ve zikir meclislerini dolaşan ve müminl

1. Cebrâil (a.s.): Cenâb-i Hakk'in kitaplarini peygamberlere getirmeye, yâni vahye memur, Allâh ile resülleri arasinda bir vâsitadir.   2. Mîkâil (a.s.): Bir kisim hâdiselerin; Meselâ rüzgârlarin, yagislarin, hubûbatin ve bitkilerin meydana getirilmesine memurdur.   3. Isrâfil (a.s.): Sûrun üfürülmesi, kiyâmet gününün meydana gelmesi ve insanlarin kiyâmette tekrar dirilmeleri hususlarina memurdur.   4. Azrâil (a.s.): Öleceklerin ruhlarini almaya memurdur.     Ayrica her insanda, vazifeli 384 melâike vardir. Bunlardan, Kirâmen Kâtibîn ve Hafaza melekleri insan ne yaparsa onu yazmakla vazifelidirler.   1. Cebrâil (a.s.): Cenâb-i Hakk'in kitaplarini peygamberlere getirmeye, yâni vahye memur, Allâh ile resülleri arasinda bir vâsitadir. 2. Mîkâil (a.s.): Bir kisim hâdiselerin; Meselâ rüzgârlarin, yagislarin, hubûbatin ve bitkilerin meydana getirilmesine memurdur. 3. Isrâfil (a.s.): Sûrun üfürülmesi, kiyâmet gününün meydana, sivas haber, melek, büyük, dört, doert, bueyuek, görevleri, allâh, hasan, tekrar, bunlardan, islamiyasam, muhtasar, meydana, hakk, ilmihal, gelmesi, www, kaynak, her, ile, bir, com, insan, kelimeler, http, onu, anahtar
İnsanın kalbine doğruyu ve gerçeği ilham eden, namaz kılanlarla birlikte Fatiha Sûresi’nin bitiminde ‘amin’ diyen, her gün sabah ve ikindi namazlarında müminlerle birlikte olan, Kur’an okunurken yeryüzüne inen, ilim ve zikir meclislerini dolaşan ve müminl

1. Cebrâil (a.s.): Cenâb-i Hakk'in kitaplarini peygamberlere getirmeye, yâni vahye memur, Allâh ile resülleri arasinda bir vâsitadir.

 

2. Mîkâil (a.s.): Bir kisim hâdiselerin; Meselâ rüzgârlarin, yagislarin, hubûbatin ve bitkilerin meydana getirilmesine memurdur.

 

3. Isrâfil (a.s.): Sûrun üfürülmesi, kiyâmet gününün meydana gelmesi ve insanlarin kiyâmette tekrar dirilmeleri hususlarina memurdur.

 

4. Azrâil (a.s.): Öleceklerin ruhlarini almaya memurdur.

 

 

Ayrica her insanda, vazifeli 384 melâike vardir. Bunlardan, Kirâmen Kâtibîn ve Hafaza melekleri insan ne yaparsa onu yazmakla vazifelidirler.

 

1. Cebrâil (a.s.): Cenâb-i Hakk'in kitaplarini peygamberlere getirmeye, yâni vahye memur, Allâh ile resülleri arasinda bir vâsitadir. 2. Mîkâil (a.s.): Bir kisim hâdiselerin; Meselâ rüzgârlarin, yagislarin, hubûbatin ve bitkilerin meydana getirilmesine memurdur. 3. Isrâfil (a.s.): Sûrun üfürülmesi, kiyâmet gününün meydana, sivas haber, melek, büyük, dört, doert, bueyuek, görevleri, allâh, hasan, tekrar, bunlardan, islamiyasam, muhtasar, meydana, hakk, ilmihal, gelmesi, www, kaynak, her, ile, bir, com, insan, kelimeler, http, onu, anahtar

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.