pendik escort bayan
ak

Dicle Elektrik'ten Sektörün İlk Ar-ge Merkezi

Spor 28.03.2017 - 10:33, Güncelleme: 28.03.2017 - 10:33
 

Dicle Elektrik'ten Sektörün İlk Ar-ge Merkezi

İSTANBUL (AA) - Dicle Elektrik Dağıtım AŞ, Türkiye genelinde dağıtım hizmeti veren 21 elektrik şirketi arasında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan...

İSTANBUL (AA) - Dicle Elektrik Dağıtım AŞ, Türkiye genelinde dağıtım hizmeti veren 21 elektrik şirketi arasında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge) Merkezi açma izni alan ilk kurum oldu. Şirketten yapılan yazılı açıklamaya göre, özelleştirme sonrasında hizmet verdiği illerde enerji kalitesiyle müşteri memnuniyetini artırmak için özellikle teknolojik yatırımlara ağırlık veren Dicle Elektrik Dağıtım, bu doğrultuda bir Ar-Ge merkezi açmak için Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına başvurdu.Başvurunun olumlu sonuçlanmasının ardından söz konusu merkez kuruldu. Böylece Dicle Elektrik, 21 şirket arasında Ar-Ge merkezi kuran ilk elektrik dağıtım şirketi oldu.- 65 milyon liralık 4 proje Ar-Ge merkezini devreye alan şirket, kronikleşen kayıt dışı elektrik kullanımını önleyerek müşterilerine daha kaliteli ve kesintisiz elektrik verebilmek için 65 milyon lira değerindeki 4 projeyi de hayata geçirmek üzere çalışmaları başlattı. Bu çerçevede Dicle Elektrik Dağıtım, 40 milyon lira bütçeli yatay sayaç, 16 milyon 540 bin lira bütçeli dijital dönüşüm ve 1 milyon 521,5 bin liralık Atlas ile 7 milyon lira bütçeli Saha Yönetim Sistemi projelerini yürütüyor. Söz konusu projeler, bölgeye has teknik, kültürel, sosyal ve coğrafi kriterlere uygun şebeke, akıllı ölçüm sistemleri, kesinti analizi tasarımı ve yönetimi ile iş gücü yönetimi, enerji talep ve tüketim analizi ve yönetimi, varlık yönetimi, yatırım analizi ve entegrasyonunu içeriyor.Bu projelerin tamamlanması ile arıza kaynaklı kesintilere hızlı müdahalenin yanı sıra, kayıt dışı kullanımı önlemek ve kesinti süresini kısaltmaya kadar birçok konuda tüketicilere fayda sağlanması hedefleniyor.
İSTANBUL (AA) - Dicle Elektrik Dağıtım AŞ, Türkiye genelinde dağıtım hizmeti veren 21 elektrik şirketi arasında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan...

İSTANBUL (AA) - Dicle Elektrik Dağıtım AŞ, Türkiye genelinde dağıtım hizmeti veren 21 elektrik şirketi arasında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge) Merkezi açma izni alan ilk kurum oldu.

Şirketten yapılan yazılı açıklamaya göre, özelleştirme sonrasında hizmet verdiği illerde enerji kalitesiyle müşteri memnuniyetini artırmak için özellikle teknolojik yatırımlara ağırlık veren Dicle Elektrik Dağıtım, bu doğrultuda bir Ar-Ge merkezi açmak için Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına başvurdu.

Başvurunun olumlu sonuçlanmasının ardından söz konusu merkez kuruldu. Böylece Dicle Elektrik, 21 şirket arasında Ar-Ge merkezi kuran ilk elektrik dağıtım şirketi oldu.

- 65 milyon liralık 4 proje

Ar-Ge merkezini devreye alan şirket, kronikleşen kayıt dışı elektrik kullanımını önleyerek müşterilerine daha kaliteli ve kesintisiz elektrik verebilmek için 65 milyon lira değerindeki 4 projeyi de hayata geçirmek üzere çalışmaları başlattı.

Bu çerçevede Dicle Elektrik Dağıtım, 40 milyon lira bütçeli yatay sayaç, 16 milyon 540 bin lira bütçeli dijital dönüşüm ve 1 milyon 521,5 bin liralık Atlas ile 7 milyon lira bütçeli Saha Yönetim Sistemi projelerini yürütüyor.

Söz konusu projeler, bölgeye has teknik, kültürel, sosyal ve coğrafi kriterlere uygun şebeke, akıllı ölçüm sistemleri, kesinti analizi tasarımı ve yönetimi ile iş gücü yönetimi, enerji talep ve tüketim analizi ve yönetimi, varlık yönetimi, yatırım analizi ve entegrasyonunu içeriyor.

Bu projelerin tamamlanması ile arıza kaynaklı kesintilere hızlı müdahalenin yanı sıra, kayıt dışı kullanımı önlemek ve kesinti süresini kısaltmaya kadar birçok konuda tüketicilere fayda sağlanması hedefleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.