pendik escort bayan
ak

Deyrizor'da Deaş-ypg/pkk Çatışması Şiddetle Sürüyor

11.02.2019 - 12:58, Güncelleme: 11.02.2019 - 12:58
 

Deyrizor'da Deaş-ypg/pkk Çatışması Şiddetle Sürüyor

Suriye'nin Deyrizor ilinde bir beldede sıkışan DEAŞ ile ABD ve Fransa destekli YPG/PKK arasında şiddetli çatışmalar devam ediyor- İki terör örgütü arasında sıkışan sivillerden yüzlercesi, YPG/PKK tarafından El Ömer ABD üssünde bekletiliyor- YPG/PKK'nın si

DEYRİZOR/ANKARA (AA) - Suriye'nin Deyrizor ilinde bir beldede sıkışan terör örgütü DEAŞ ile YPG/PKK arasındaki çatışmalar şiddetle sürüyor. Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Deyrizor ilinde Fırat Nehri'nin doğusunda DEAŞ'ın elindeki son belde olan Bagoz'da, DEAŞ ile YPG/PKK arasında dün yeniden başlayan çatışmalar sürüyor.ABD'nin havadan yoğun bombardımanla ve Fransa'nın füze saldırılarıyla destek verdiği YPG/PKK henüz ilerleme kaydedemedi.Topçu atışları düzenleyen YPG/PKK'ya bomba yüklü araç saldırılarıyla karşılık veren DEAŞ, dün 20 YPG/PKK'lı teröristi öldürmüştü. - Yüzlerce sivil kaçtıİki terör örgütü arasında sıkışan binlerce sivilden yüzlercesi dün bombardımanlar sürerken beldenin dışına çıkabildi. YPG/PKK, DEAŞ'lıların ailelerini koalisyona teslim ederken, kalan sivilleri ise El Ömer petrol sahasındaki ABD üssüne götürdü. DEAŞ'lıların ailelerinin özel kamplara, diğer sivillerin ise El Ömer'de YPG/PKK'nın kontrolünden geçtikten sonra Haseke'deki Hol kampına gönderileceği öğrenildi.Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) sözcüsü Andrej Mahecic, ay başında yaptığı açıklamada, YPG/PKK'nın Deyrizor ilinin doğusunda yerinden edilmiş sivillere transit geçiş izin vermediğini, bölgedeki sivillerin hareket özgürlüğünü kısıtladığını ve kimlik belgelerine el koyduğunu bildirmişti. Mahecic, soğuk altında Hol'a doğru yolculuk yapan ve büyük çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan sivillere yol boyunca çok az ya da hiç insani yardım yapılmadığının altını çizdi.- Deyrizor'da son durum ABD ve Fransa'nın destek verdiği YPG/PKK, 11 Eylül 2018'den bu yana DEAŞ'ı Deyrizor'dan tamamen çıkarmak için saldırılar düzenliyor. Halihazırda DEAŞ, Deyrizor ilinin doğu kırsalında sadece Bagoz beldesinde varlık gösteriyor. Deyrizor'da Fırat Nehri'nin batısındaki bölgede ise Esed rejimi güçleri bulunuyor.
Suriye'nin Deyrizor ilinde bir beldede sıkışan DEAŞ ile ABD ve Fransa destekli YPG/PKK arasında şiddetli çatışmalar devam ediyor- İki terör örgütü arasında sıkışan sivillerden yüzlercesi, YPG/PKK tarafından El Ömer ABD üssünde bekletiliyor- YPG/PKK'nın si

DEYRİZOR/ANKARA (AA) - Suriye'nin Deyrizor ilinde bir beldede sıkışan terör örgütü DEAŞ ile YPG/PKK arasındaki çatışmalar şiddetle sürüyor.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Deyrizor ilinde Fırat Nehri'nin doğusunda DEAŞ'ın elindeki son belde olan Bagoz'da, DEAŞ ile YPG/PKK arasında dün yeniden başlayan çatışmalar sürüyor.

ABD'nin havadan yoğun bombardımanla ve Fransa'nın füze saldırılarıyla destek verdiği YPG/PKK henüz ilerleme kaydedemedi.

Topçu atışları düzenleyen YPG/PKK'ya bomba yüklü araç saldırılarıyla karşılık veren DEAŞ, dün 20 YPG/PKK'lı teröristi öldürmüştü.

- Yüzlerce sivil kaçtı

İki terör örgütü arasında sıkışan binlerce sivilden yüzlercesi dün bombardımanlar sürerken beldenin dışına çıkabildi.

YPG/PKK, DEAŞ'lıların ailelerini koalisyona teslim ederken, kalan sivilleri ise El Ömer petrol sahasındaki ABD üssüne götürdü.

DEAŞ'lıların ailelerinin özel kamplara, diğer sivillerin ise El Ömer'de YPG/PKK'nın kontrolünden geçtikten sonra Haseke'deki Hol kampına gönderileceği öğrenildi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) sözcüsü Andrej Mahecic, ay başında yaptığı açıklamada, YPG/PKK'nın Deyrizor ilinin doğusunda yerinden edilmiş sivillere transit geçiş izin vermediğini, bölgedeki sivillerin hareket özgürlüğünü kısıtladığını ve kimlik belgelerine el koyduğunu bildirmişti. Mahecic, soğuk altında Hol'a doğru yolculuk yapan ve büyük çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan sivillere yol boyunca çok az ya da hiç insani yardım yapılmadığının altını çizdi.

- Deyrizor'da son durum

ABD ve Fransa'nın destek verdiği YPG/PKK, 11 Eylül 2018'den bu yana DEAŞ'ı Deyrizor'dan tamamen çıkarmak için saldırılar düzenliyor. Halihazırda DEAŞ, Deyrizor ilinin doğu kırsalında sadece Bagoz beldesinde varlık gösteriyor. Deyrizor'da Fırat Nehri'nin batısındaki bölgede ise Esed rejimi güçleri bulunuyor.



Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.