pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Derinkuyu'da Hasat Dönemi

02.08.2017 - 16:28, Güncelleme: 02.08.2017 - 16:28
 

Derinkuyu'da Hasat Dönemi

NEVŞEHİR (AA) - Derinkuyu ilçesinde çilek hasadı başladı.İlçede çilek ve çilek fidesi üretimi yapan Murat Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada,...

NEVŞEHİR (AA) - Derinkuyu ilçesinde çilek hasadı başladı.İlçede çilek ve çilek fidesi üretimi yapan Murat Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iklim ve toprak yönünden ilçenin çilek üretimi için elverişli olduğunu belirterek, dekar başına 3 ton ürün alındığını kaydetti.Avcı, "Bu yıl ilçede çilek ekimi yapılan alanlardan 120 bin ton verim bekliyoruz. Buradan elde edilen ürün Nevşehir ve çevre illerin çilek ihtiyacını karşılayabilecek ölçüdedir." dedi.- Hububat hasadı yapılan alanda inceleme yapıldıDerinkuyu'da hububat hasadının başlaması dolayısıyla İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Şahin, İlçe Ziraat Odası Başkanı Erdoğan Varol ile birlikte hasat yapılan alanlarda incelemede bulundu. Varol, inceleme sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede 70 bin dekar alanda 25 bin ton verim elde edilmekte olduğunu ifade etti. Çiftçilere, tane kaybının yaşanmaması için dikkatli davranmaları tavsiyesinde bulunan Varol, "Hububat hasadının usulüne uygun işlenmesi ve üreticilerin mağduriyetlerinin önlenebilmesi için sertifikalı biçerdöver sahipleri ile sözleşme imzaladık. Üreticilerimizin sertifikasız biçerdöver işletmecileri ile çalışmaması faydalarına olacaktır." diye konuştu.
NEVŞEHİR (AA) - Derinkuyu ilçesinde çilek hasadı başladı.İlçede çilek ve çilek fidesi üretimi yapan Murat Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada,...

NEVŞEHİR (AA) - Derinkuyu ilçesinde çilek hasadı başladı.

İlçede çilek ve çilek fidesi üretimi yapan Murat Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iklim ve toprak yönünden ilçenin çilek üretimi için elverişli olduğunu belirterek, dekar başına 3 ton ürün alındığını kaydetti.

Avcı, "Bu yıl ilçede çilek ekimi yapılan alanlardan 120 bin ton verim bekliyoruz. Buradan elde edilen ürün Nevşehir ve çevre illerin çilek ihtiyacını karşılayabilecek ölçüdedir." dedi.

- Hububat hasadı yapılan alanda inceleme yapıldı

Derinkuyu'da hububat hasadının başlaması dolayısıyla İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Şahin, İlçe Ziraat Odası Başkanı Erdoğan Varol ile birlikte hasat yapılan alanlarda incelemede bulundu.

Varol, inceleme sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede 70 bin dekar alanda 25 bin ton verim elde edilmekte olduğunu ifade etti.

Çiftçilere, tane kaybının yaşanmaması için dikkatli davranmaları tavsiyesinde bulunan Varol, "Hububat hasadının usulüne uygun işlenmesi ve üreticilerin mağduriyetlerinin önlenebilmesi için sertifikalı biçerdöver sahipleri ile sözleşme imzaladık. Üreticilerimizin sertifikasız biçerdöver işletmecileri ile çalışmaması faydalarına olacaktır." diye konuştu.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.