pendik escort bayan
ak

"Dava Filistin" Oyunu Başkentte Sahnelendi

Siyaset 22.01.2019 - 21:28, Güncelleme: 22.01.2019 - 21:28
 

"Dava Filistin" Oyunu Başkentte Sahnelendi

Yön Sanat Atölyesi bünyesinde tiyatro eğitimi alan engelliler ile rehabilite edilmiş gençlerin rol aldığı "Dava Filistin" oyunu, başkentli sanatseverlerle buluştu

ANKARA (AA) - Yön Sanat Atölyesi bünyesinde tiyatro eğitimi alan engelliler ile suça sürüklenmiş ve rehabilite edilen gençler, başkentli sanatseverler için "Dava Filistin" oyununu sahneledi.MEB Şura Salonu'nda sergilenen oyunda, Filistin halkının yıllardır verdiği var oluş mücadelesi ve İsrail askerlerinin Filistinli Müslümanlara karşı uyguladığı şiddet olayları ele alındı.Başkentli sanatseverlerin ilgi gösterdiği ve Mustafa Türker, Nazım İriç ile Aytaç Işık'ın sahne aldığı oyunun bazı bölümlerinde duygusal anlar yaşandı.Turan Yılmaz'ın müzik direktörlüğünü yaptığı tiyatro oyununa, "Ben Kudüs"üm şiiriyle Dursun Ali Erzincanlı da destek verdi.Yönetmen Erdem Öksüz, yaptığı konuşmada, 2010 yılından bu yana engelli ve madde bağımlısı çocukların rehabilitasyonu için çalışmalar yaptıklarını söyledi.Tiyatroyu araç olarak kullandıklarını vurgulayan Öksüz, "Amacımız çocukların hayatlarına dokunmak. Bu uğurda da bugüne kadar, 9 yılda 5 farklı oyunla 75 bin kişiye ulaştık." diye konuştu.Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, oyunu çok beğendiğini ve bu sayede Türkiye'nin mesajının Filistin halkına ulaştığını söyledi.
Yön Sanat Atölyesi bünyesinde tiyatro eğitimi alan engelliler ile rehabilite edilmiş gençlerin rol aldığı "Dava Filistin" oyunu, başkentli sanatseverlerle buluştu

ANKARA (AA) - Yön Sanat Atölyesi bünyesinde tiyatro eğitimi alan engelliler ile suça sürüklenmiş ve rehabilite edilen gençler, başkentli sanatseverler için "Dava Filistin" oyununu sahneledi.

MEB Şura Salonu'nda sergilenen oyunda, Filistin halkının yıllardır verdiği var oluş mücadelesi ve İsrail askerlerinin Filistinli Müslümanlara karşı uyguladığı şiddet olayları ele alındı.

Başkentli sanatseverlerin ilgi gösterdiği ve Mustafa Türker, Nazım İriç ile Aytaç Işık'ın sahne aldığı oyunun bazı bölümlerinde duygusal anlar yaşandı.

Turan Yılmaz'ın müzik direktörlüğünü yaptığı tiyatro oyununa, "Ben Kudüs"üm şiiriyle Dursun Ali Erzincanlı da destek verdi.

Yönetmen Erdem Öksüz, yaptığı konuşmada, 2010 yılından bu yana engelli ve madde bağımlısı çocukların rehabilitasyonu için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Tiyatroyu araç olarak kullandıklarını vurgulayan Öksüz, "Amacımız çocukların hayatlarına dokunmak. Bu uğurda da bugüne kadar, 9 yılda 5 farklı oyunla 75 bin kişiye ulaştık." diye konuştu.

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, oyunu çok beğendiğini ve bu sayede Türkiye'nin mesajının Filistin halkına ulaştığını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.