pendik escort bayan
ak

Darbecilere Geçit Vermeyen Şehit Astsubaya Vefa

22.07.2016 - 19:48, Güncelleme: 22.07.2016 - 19:48
 

Darbecilere Geçit Vermeyen Şehit Astsubaya Vefa

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit düşen Ankara'daki Özel Kuvvetler Komutanlığı personeli Piyade Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir'in adı Bor ilçesinde Fen Lisesi ve hatıra ormanına verildi- Niğde Valisi Peynircioğlu: "Darbecilerin başındaki subayı ö

NİĞDE (AA) - Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit düşen Ankara'daki Özel Kuvvetler Komutanlığı personeli Piyade Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir'in adı Niğde'nin Bor ilçesindeki Fen Lisesi ve oluşturulan hatıra ormanında yaşatılacak.Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Bor ilçesindeki Fen Lisesi'nin adının Bor Şehit Ömer Halisdemir Fen Lisesi olarak değiştirilmesinin kararlaştırıldığını söyledi.Şehidin Özel Kuvvet Komutanlığında görevliyken darbecilere karşı çatışarak şehit olduğunu hatırlatan Peynircioğlu, şöyle konuştu:"Darbecilerin başındaki subayı öldürerek darbecilerin dağılmasına vesile oldu. Özel Kuvvetler Komutanı, şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in bu darbenin önlenmesindeki en önemli unsurlardan biri olduğu ifade etti. Niğde Valiliği olarak kahraman şehidimizin adının yaşatılması adına kendi memleketi olan Bor ilçemizde en güzide okullarımızdan biri olan Fen Lisemizin adını Bor Şehit Ömer Halisdemir Fen Lisesi olarak değiştirilmesi kararı aldık ve resmiyete girdi. Tüm demokrasi şehitlerimizin adının ülkemizde yaşatılacağına inanıyorum."- Şehidin adına hatıra ormanı Öte yandan, Niğde Orman İşletme Müdürlüğünce Şehit Ömer Halisdemir, adına hatıra ormanı oluşturuldu. Bor ilçesinin Çukurkuyu beldesinde şehit Halisdemir'in ev yaptırmak için aldığı arsanın yakınında bulunan 15 dekar alana 300 fidan dikildi.Fidan dikim törenine, Kayseri Orman Bölge Müdürü Adnan Diltemiz, şehit babası Hasan Hüseyin Halisdemir, kardeşleri ve vatandaşları katıldı. Duygusal anlar yaşayan baba Halisdemir, hatıra ormanına fidan dikti. Törende Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi.Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir, Ankara'daki Özel Kuvvetler Komutanlığındaki nöbetinde, darbeci komutanı vurduktan sonra şehit darbecilerce şehit edilmişti.
FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit düşen Ankara'daki Özel Kuvvetler Komutanlığı personeli Piyade Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir'in adı Bor ilçesinde Fen Lisesi ve hatıra ormanına verildi- Niğde Valisi Peynircioğlu: "Darbecilerin başındaki subayı ö

NİĞDE (AA) - Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit düşen Ankara'daki Özel Kuvvetler Komutanlığı personeli Piyade Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir'in adı Niğde'nin Bor ilçesindeki Fen Lisesi ve oluşturulan hatıra ormanında yaşatılacak.

Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Bor ilçesindeki Fen Lisesi'nin adının Bor Şehit Ömer Halisdemir Fen Lisesi olarak değiştirilmesinin kararlaştırıldığını söyledi.

Şehidin Özel Kuvvet Komutanlığında görevliyken darbecilere karşı çatışarak şehit olduğunu hatırlatan Peynircioğlu, şöyle konuştu:

"Darbecilerin başındaki subayı öldürerek darbecilerin dağılmasına vesile oldu. Özel Kuvvetler Komutanı, şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in bu darbenin önlenmesindeki en önemli unsurlardan biri olduğu ifade etti. Niğde Valiliği olarak kahraman şehidimizin adının yaşatılması adına kendi memleketi olan Bor ilçemizde en güzide okullarımızdan biri olan Fen Lisemizin adını Bor Şehit Ömer Halisdemir Fen Lisesi olarak değiştirilmesi kararı aldık ve resmiyete girdi. Tüm demokrasi şehitlerimizin adının ülkemizde yaşatılacağına inanıyorum."

- Şehidin adına hatıra ormanı

Öte yandan, Niğde Orman İşletme Müdürlüğünce Şehit Ömer Halisdemir, adına hatıra ormanı oluşturuldu. Bor ilçesinin Çukurkuyu beldesinde şehit Halisdemir'in ev yaptırmak için aldığı arsanın yakınında bulunan 15 dekar alana 300 fidan dikildi.

Fidan dikim törenine, Kayseri Orman Bölge Müdürü Adnan Diltemiz, şehit babası Hasan Hüseyin Halisdemir, kardeşleri ve vatandaşları katıldı. Duygusal anlar yaşayan baba Halisdemir, hatıra ormanına fidan dikti. Törende Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi.

Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir, Ankara'daki Özel Kuvvetler Komutanlığındaki nöbetinde, darbeci komutanı vurduktan sonra şehit darbecilerce şehit edilmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.