pendik escort bayan
ak

Darbe Girişimi Sanığı Eski Tuğgeneral Sağır'ın Yargılandığı Dava

13.11.2017 - 20:58, Güncelleme: 13.11.2017 - 20:58
 

Darbe Girişimi Sanığı Eski Tuğgeneral Sağır'ın Yargılandığı Dava

Mahkeme heyeti, Sivas Valisi Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın ve AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin'in bir sonraki duruşmada tanık olarak dinlenmesini kararlaştırarak duruşmayı erteledi

SİVAS (AA) - Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklanan eski Sivas Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır'ın yargılanmasına devam edildi.Sivas 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" ve "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" suçlamalarıyla yargılanan ve Tokat T Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Sağır ile avukatları hazır bulundu.Tanık olarak dinlenen emekli üsteğmen İbrahim Özçelik, İstanbul Bakırköy Adliyesinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya bağlandı. Özçelik, sanık ile Denizli'de 1989-1991 yıllarında birlikte görev yaptığını söyledi. Kendisinin de önceleri Fethullah Gülen'e sempatisinin olduğunu 17/25 Aralık'tan sonra sempatisinin kalmadığını anlatan Özçelik, 2013 ve 2014 yıllarında Yüksek Askeri Şura'da mazisinde FETÖ ile iltisakı olduğunu bildiği subayların tuğgeneralliğe terfi olması nedeniyle endişelerinin arttığını ve BİMER'e bildiklerini yazdığını ifade etti. Bu arkadaşlarıyla o dönemlerde fikir ve gönül birliği olduğunu anlatan Özçelik, şöyle devam etti: "Ancak ayrıldım zira bu kişilerin talimatla hareket etmeleri hoşuma gitmiyordu. 1987 yılında Kara Harp Okulu 3'üncü sınıftayken bazı arkadaşlarla ışık evlerine gitmemizden dolayı soruşturma geçirdim. Bu soruşturma geçirdiğim arkadaşların hepsinin daha sonra general olduğunu öğrendim. Sanığın da general olduğunu gördüm, ancak sanık bizden üç yıl önce mezun olmuştu. Yani bu soruşturmada sanık yoktu. Bu soruşturmadaki kişilerin general olduğunu görünce BİMER'e bildirdim. 6 kişinin ismini BİMER'e yazdım. Aralarında sanık Fatih Celaleddin Sağır da vardı. Bu kişilerin 15 Temmuz'dan sonra tutuklandığını görünce şaşırmadım. Elbetteki bunlarla ilgili elimde belge, delil, ispat ve fotoğraf bulunmuyor. Fatih Celalettin Sağır'ı 26 yıldır görmüyorum." Sanık Sağır ise mahkeme dosyasında yer alan dönemin Sivas Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan'ın ifadesinde, kendisinden Ankara'ya özel harekat polislerini istediğini belirterek, "Ankara'ya özel harekat polisinin istenmesi demek Sivas'ta bir kalkışmanın olmadığının en açık delilidir. Sivas'ta bir kalkışma olsaydı Ankara'dan ekip istenmezdi. Bu bile başlı başına bir delildir." dedi.Fatih Celaleddin Sağır'ın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, savcılık makamının Sivas Valisi Davut Gül'ün, Belediye Başkanı Sami Aydın'ın ve AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin'in bir sonraki duruşmada tanık olarak dinlenmesi isteğini kabul etti. Duruşma 19 Aralık'a ertelendi.
Mahkeme heyeti, Sivas Valisi Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın ve AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin'in bir sonraki duruşmada tanık olarak dinlenmesini kararlaştırarak duruşmayı erteledi

SİVAS (AA) - Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklanan eski Sivas Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır'ın yargılanmasına devam edildi.

Sivas 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" ve "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" suçlamalarıyla yargılanan ve Tokat T Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Sağır ile avukatları hazır bulundu.

Tanık olarak dinlenen emekli üsteğmen İbrahim Özçelik, İstanbul Bakırköy Adliyesinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya bağlandı. Özçelik, sanık ile Denizli'de 1989-1991 yıllarında birlikte görev yaptığını söyledi.

Kendisinin de önceleri Fethullah Gülen'e sempatisinin olduğunu 17/25 Aralık'tan sonra sempatisinin kalmadığını anlatan Özçelik, 2013 ve 2014 yıllarında Yüksek Askeri Şura'da mazisinde FETÖ ile iltisakı olduğunu bildiği subayların tuğgeneralliğe terfi olması nedeniyle endişelerinin arttığını ve BİMER'e bildiklerini yazdığını ifade etti.

Bu arkadaşlarıyla o dönemlerde fikir ve gönül birliği olduğunu anlatan Özçelik, şöyle devam etti:

"Ancak ayrıldım zira bu kişilerin talimatla hareket etmeleri hoşuma gitmiyordu. 1987 yılında Kara Harp Okulu 3'üncü sınıftayken bazı arkadaşlarla ışık evlerine gitmemizden dolayı soruşturma geçirdim. Bu soruşturma geçirdiğim arkadaşların hepsinin daha sonra general olduğunu öğrendim. Sanığın da general olduğunu gördüm, ancak sanık bizden üç yıl önce mezun olmuştu. Yani bu soruşturmada sanık yoktu. Bu soruşturmadaki kişilerin general olduğunu görünce BİMER'e bildirdim. 6 kişinin ismini BİMER'e yazdım. Aralarında sanık Fatih Celaleddin Sağır da vardı. Bu kişilerin 15 Temmuz'dan sonra tutuklandığını görünce şaşırmadım. Elbetteki bunlarla ilgili elimde belge, delil, ispat ve fotoğraf bulunmuyor. Fatih Celalettin Sağır'ı 26 yıldır görmüyorum."

Sanık Sağır ise mahkeme dosyasında yer alan dönemin Sivas Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan'ın ifadesinde, kendisinden Ankara'ya özel harekat polislerini istediğini belirterek, "Ankara'ya özel harekat polisinin istenmesi demek Sivas'ta bir kalkışmanın olmadığının en açık delilidir. Sivas'ta bir kalkışma olsaydı Ankara'dan ekip istenmezdi. Bu bile başlı başına bir delildir." dedi.

Fatih Celaleddin Sağır'ın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, savcılık makamının Sivas Valisi Davut Gül'ün, Belediye Başkanı Sami Aydın'ın ve AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin'in bir sonraki duruşmada tanık olarak dinlenmesi isteğini kabul etti.

Duruşma 19 Aralık'a ertelendi.




Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.