pendik escort bayan
ak

Darbe Girişimi Sanığı Eski Tuğgeneral Sağır'ın Yargılandığı Dava

23.08.2017 - 17:13, Güncelleme: 23.08.2017 - 17:13
 

Darbe Girişimi Sanığı Eski Tuğgeneral Sağır'ın Yargılandığı Dava

Sivas'ta FETÖ'nün darbe girişimi kapsamında tutuklanan eski Sivas Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır'ın yargılanmasına devam edildi - Sanık Sağır: - "Darbe gerçekleşseydi de ben burada yargılanacaktım. O zaman da darbeye katılmadığım için

SİVAS (AA) - Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklanan eski Sivas Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır'ın yargılanmasına devam edildi.Sivas 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" ve "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" suçlamalarıyla yargılanan Sağır ile avukatları hazır bulundu.Tanık olarak dinlenen Sağır'ın Harp Okulundan arkadaşı Tümgeneral Mehmet Akyürek, Bandırma T Tipi Kapalı Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya bağlandı.Akyürek, devre arkadaşı Sağır'ın cemaatle ilgisi olduğunu bilmediğini belirterek, "Yapıyla ilgili tek kelime etmedi. Dostluk ve samimiyet yok aramızda ama birinin emri altına girecek biri değil. Sert mizaçlı biri. Cemaatin emri altına gireceğini ve emir alacağını düşünmüyorum. Dürüst, çalışkan bir insan ve iyi bir askerdir." diye konuştu.Duruşmada, diğer tanıkların Sağır hakkındaki ifadeleri de okundu. - "Darbe gerçekleşseydi de ben burada yargılanacaktım"Daha sonra dönemin Sivas Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan'ın Sağır hakkındaki ifadesinin okunmasının ardından savunmasını yapan Sağır, "Darbe gerçekleşseydi de ben burada yargılanacaktım. O zaman da darbeye katılmadığım için yargılanacaktım. Gece 03.00'e kadar valilikteydim, niye o zaman gözaltına alınmadım, niye sabaha kadar beklenildi? Gözaltına alınacağım söylendiğinde 'Devlet her türlü tedbiri almalı ve her türlü reaksiyonu gösterir, görevinizi yapın.' dedim. O esnada valilikteydim, üzerimde kamuflajım vardı, üzerimi değiştirmem söylendi." ifadelerini kullandı.- "Ülkenin insanını öldürmek için yemin etmedik"İfadelerde, darbe girişimi gecesi tepki için toplanıldığında elini Belediye Başkanı Sami Aydın'ın elinden çektiğinin ve bu nedenle darbeci olduğunun söylendiğini savunan Sağır, şöyle devam etti:"Darbe gecesi benim sol elim Valinin elinde ve havada. Başkan sağ elimi havaya kaldırırken hızlı kaldırdı ve omzumdaki rahatsızlık sebebiyle elimi indirdim. Başkan da hatta bana baktı ben de 'Beni aşağı mı atacaksın.' dedim. Yani elimi indirmemin sebebi kolumdaki rahatsızlıktır.""Devletin bekası için 36 yıldır teröristlerle çatışmaya girdim ama şu an terör örgütü üyesi olarak karşınızdayım, bu çok onur kırıcı." diyen Sağır, "Maalesef bu ülkede bazı hain ve vicdansızlar, 15 Temmuz'da Meclise bomba atarak vicdanları öldürdü. Vicdanların hepsinin ölmediğini düşünüyorum. Sivas'ta darbeden zarar görmüş kimse yok. Ülkenin insanını öldürmek için yemin etmedik. Biz gönlümüzü, aklımızı kimseye emanet etmedik, bu ülkeyi koruyacağımız için yemin ettik. Bazısı ayağını kaldırıp yemin etmiş olabilir, göremedik." değerlendirmesini paylaştı.Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı 13 Kasım'a erteledi.
Sivas'ta FETÖ'nün darbe girişimi kapsamında tutuklanan eski Sivas Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır'ın yargılanmasına devam edildi - Sanık Sağır: - "Darbe gerçekleşseydi de ben burada yargılanacaktım. O zaman da darbeye katılmadığım için

SİVAS (AA) - Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklanan eski Sivas Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır'ın yargılanmasına devam edildi.

Sivas 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" ve "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" suçlamalarıyla yargılanan Sağır ile avukatları hazır bulundu.

Tanık olarak dinlenen Sağır'ın Harp Okulundan arkadaşı Tümgeneral Mehmet Akyürek, Bandırma T Tipi Kapalı Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya bağlandı.

Akyürek, devre arkadaşı Sağır'ın cemaatle ilgisi olduğunu bilmediğini belirterek, "Yapıyla ilgili tek kelime etmedi. Dostluk ve samimiyet yok aramızda ama birinin emri altına girecek biri değil. Sert mizaçlı biri. Cemaatin emri altına gireceğini ve emir alacağını düşünmüyorum. Dürüst, çalışkan bir insan ve iyi bir askerdir." diye konuştu.

Duruşmada, diğer tanıkların Sağır hakkındaki ifadeleri de okundu.

- "Darbe gerçekleşseydi de ben burada yargılanacaktım"

Daha sonra dönemin Sivas Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan'ın Sağır hakkındaki ifadesinin okunmasının ardından savunmasını yapan Sağır, "Darbe gerçekleşseydi de ben burada yargılanacaktım. O zaman da darbeye katılmadığım için yargılanacaktım. Gece 03.00'e kadar valilikteydim, niye o zaman gözaltına alınmadım, niye sabaha kadar beklenildi? Gözaltına alınacağım söylendiğinde 'Devlet her türlü tedbiri almalı ve her türlü reaksiyonu gösterir, görevinizi yapın.' dedim. O esnada valilikteydim, üzerimde kamuflajım vardı, üzerimi değiştirmem söylendi." ifadelerini kullandı.

- "Ülkenin insanını öldürmek için yemin etmedik"

İfadelerde, darbe girişimi gecesi tepki için toplanıldığında elini Belediye Başkanı Sami Aydın'ın elinden çektiğinin ve bu nedenle darbeci olduğunun söylendiğini savunan Sağır, şöyle devam etti:

"Darbe gecesi benim sol elim Valinin elinde ve havada. Başkan sağ elimi havaya kaldırırken hızlı kaldırdı ve omzumdaki rahatsızlık sebebiyle elimi indirdim. Başkan da hatta bana baktı ben de 'Beni aşağı mı atacaksın.' dedim. Yani elimi indirmemin sebebi kolumdaki rahatsızlıktır."

"Devletin bekası için 36 yıldır teröristlerle çatışmaya girdim ama şu an terör örgütü üyesi olarak karşınızdayım, bu çok onur kırıcı." diyen Sağır, "Maalesef bu ülkede bazı hain ve vicdansızlar, 15 Temmuz'da Meclise bomba atarak vicdanları öldürdü. Vicdanların hepsinin ölmediğini düşünüyorum. Sivas'ta darbeden zarar görmüş kimse yok. Ülkenin insanını öldürmek için yemin etmedik. Biz gönlümüzü, aklımızı kimseye emanet etmedik, bu ülkeyi koruyacağımız için yemin ettik. Bazısı ayağını kaldırıp yemin etmiş olabilir, göremedik." değerlendirmesini paylaştı.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı 13 Kasım'a erteledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.